Blogplaneet | Met circa 100 likes per maand groeien op Facebook

Lange tijd zag ik mijzelf niet als de geschikte persoon om over blogtips te schrijven.  Na de zoveelste ‘hoe doe je dat?’ besloot ik het roer om te gooien en van mijn geloof af te stappen. In de loop der tijd ben ik niet alleen wijzer geworden, maar ben ik ook anders gaan kijken. Ik ben geen expert op dit gebied en ik heb nog veel te leren, maar ik kan anderen wel helpen door mijn ervaring te delen. Leer van mijn successen maar ook de gemaakte fouten. We starten met Facebook.

Met circa 100 likes per maand groeien op Facebook

Overal lees je hoe moeilijk het is om te groeien op Facebook. Door de continu veranderende algoritme worden de berichten met een link of van een Facebook pagina minder getoond. Zelfs niet wanneer de mensen de pagina liken. Hiermee willen de grote bazen achter Facebook zakelijke pagina’s ‘dwingen’ tot betaald promoten. Daar bak ik dan weer duidelijk niks van. Ik heb het een stuk of 5 keer geprobeerd om maximaal 3 dagen lang een bericht of pagina te promoten en daar bereik ik veel minder mee. Zelfs wanneer ik een bericht onder de mensen promoot die de pagina liken bereik ik vrij weinig. Ik vind het zonde van de investering. Maar dat kan echt geheel aan mij liggen.

Groeien op Facebook

Wat hier wel werkt is actief zijn en volhouden. Wanneer je net start is dat natuurlijk wat lastiger. Maar een volhouder wint. Je moet een lange adem hebben om te slagen. De eerste 6 maanden flink bikkelen zal zijn vruchten afwerpen. Zorg ervoor dat je je pagina met zorg indeelt. Vergeet niet te controleren hoe anderen de pagina zien. Schrijf een introductie. Stel jezelf voor en zet dit bericht vast. Plaats berichten die bij jou business maar ook bij je persoon passen en doe dit een aantal keer per dag. Ook als er geen hond naar kijkt? Ja, ook dan. Deel niet alleen je eigen werk maar ook werk van andere websites. Onderwerpen die interessant kunnen zijn voor jouw doelgroep.

Lees ook: Shit just got real voor deze momboss

Het fijne aan Facebook is dat je berichten gemakkelijk kunt inplannen. Doe dat ook. Zorg ervoor dat je een veelzijdig aanbod hebt aan berichten. Denk hierbij aan nieuwsberichten waardoor er gepraat wordt, maar ook  filmpjes doen het vaak uitstekend. Reageer op de geplaatste reacties (met beleid) en nodig de mensen die je berichten leuk vinden uit je pagina te liken. En als je een bericht deelt op facebook, doe dat vanaf je pagina. Zo promoot je niet alleen je blogbericht maar ook je Facebookpagina.

Facebook likes

Gevoelsmatig te werk gaan is ook een strategie

Ik ben iemand die niet van tevoren een strategie heeft uitgewerkt maar gevoelsmatig dingen doet en deelt. Dat gaat me steeds makkelijker af. Mede daardoor groeit mijn pagina gemiddeld met 100 likes per maand.

In maart 2017 bestond MamaPlaneet 6 maanden : 387 likes. Een jaar later waren dat er 1572 likes. Om een half jaar later 2100 likes te halen. Dat is een groei van ongeveer 95 likes per maand.

Lees ook: Bloggen is de hele dag netflixen toch?

Dat kan ongetwijfeld beter maar ik vertik het om volgers te kopen of aan like voor een like acties mee te doen. Dat laatste heb ik overigens in het begin wel een aantal keer gedaan. Maar het voelt voor mij niet goed. Ik wil dat mensen mijn pagina liken omdat de besproken onderwerpen ze aanspreken, omdat ze mijn pagina en blogs leuk vinden. Niet omdat ik hun volg. Ik keur het niet af, maar het past niet bij mij.

Conclusie

Elk begin is moeilijk. De eerste 6 maanden bikkelen loont. Blijf consequent en hou je pagina actief zelfs als je zelf 6 weken offline gaat. Plan berichten in. Maak het jezelf makkelijker. Reageer op de reacties en nodig de mensen die je berichten een duimpje geven uit je pagina te liken. Dat doe je door op de likes te gaan staan en op de linker muisknop te klikken. Je kunt nu zien wie je pagina liken, wie de uitnodiging nog niet hebben geaccepteerd en wie je nog kunt uitnodigen. Plaats je blogberichten altijd eerst op je eigen Facebookpagina en deel daar vandaan.

Hoe zorg jij voor een groei op Facebook?

smartphone met social media apps erop

Sandra
Latest posts by Sandra (see all)

4 gedachten over “Blogplaneet | Met circa 100 likes per maand groeien op Facebook”

  1. Ik probeer dat ook zo te doen idd. Alleen als ik jou bericht dan deel op mijn pagina komt hij bij berichten van bezoekers te staan omdat ik hem deel als mezelf en niet als mijn pagina. Kwam ik laatst achter. Dat heeft geen zin. Dus nog even kijken hoe ik dat ga oplossen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie