Groentesapje Kidsbox | Zo krijgt je moeilijke eter wel voldoende groente binnen

Wist je dat 2021 uitgeroepen is tot Het Internationale Jaar van Groente en Fruit? Met deze campagne wil Verenigde Naties meer mensen bewustmaken van de belangrijke invloed van groente en fruit voor een gezond voedingspatroon en (volks)gezondheid. Hoe belangrijk gezond en gevarieerd eten is hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Maar waarom eigenlijk? De vitamines en mineralen, maar ook vezels, vetten, koolhydraten, eiwitten en bioactieve stoffen zijn cruciaal voor een goede gezondheid op korte en lange termijn. Samen met voldoende beweging, slaap en ontspanning helpen deze voedingsstoffen onze kinderen zich te concentreren thuis en op school, beter in hun vel zitten, omgaan met stress en om overgewicht en hart- en vaatziekten in de toekomst voorkomen. Maar wat als gezond eten een enorme strijd is? En dat elke dag weer. Herkenbaar? Uit onderzoeken blijkt dat 60% van de Nederlandse ouders moeite heeft om het kind gezond te laten eten. Met name groente zorgt voor uitdagingen. We duiken in de voordelen van gezond eten tijdens de groei, waarom dwingen averechts werkt en hoe de kidsbox van het bedrijf achter Detox kuur 3 dagen Sapje hierbij kan helpen.

Gezond eten in de groei

Volgens vele onderzoeken, waaronder die van het Centraal Bureau voor de Statistiek, eten onze kinderen onvoldoende groente en fruit. Wat halen we precies uit groente en fruit? Hoeveel heeft je kind dagelijks nodig? Om dit uit te leggen maken we het wat concreter.

Vitamine A – Een vet oplosbare vitamine belangrijk voor de normale groei, afweersysteem maar ook gezond haar, huid, nagels en goedwerkende ogen.

Vitamine B1 – Essentieel voor een gezond zenuwstelsel, goed functionerende hartspier en je algehele energievoorziening.

Vitamine B2 – Helpt energie uit de voeding in het lichaam te gebruik en belangrijk voor het gezond houden van je huid en haar.

Vitamine B3 – Helpt vetzuren aanmaken die belangrijk zijn voor hart, bloedvaten, concentratie en het geheugen. Ook een energieleverancier.

Vitamine B5 – Energieleverancier.

Vitamine B6 – Helpt het immuunsysteem en bepaalde hormonen goed te functioneren en het is belangrijk voor de vorming van rode cellen in het lichaam.

Vitamine C – Belangrijk voor een goede weerstand, opname van ijzer en vorming van bindweefsel.

Vitamine D – Helpt het lichaam calcium opnemen, van belang voor een goede werking van de spieren, het immuunsysteem en sterke tanden en botten.

Vitamine E – Beschermer van organen, bloedvaten, cellen, weefsel en ogen voor gevaren van buitenaf en draagt bij aan een gezonde stofwisseling.

Vitamine K – Belangrijk voor aanmaak van botten en goede bloedstolling.

Kalium – Helpt energie opslaan, regelt het vochtbalans van het lichaam, bloeddruk en aanmaak van eiwitten.

Calcium – Cruciaal voor groei en onderhoud van botten, een gezonde bloedstolling en spierwerking van het lichaam.

IJzer – Noodzakelijk voor vervoer van zuurstof naar cellen, helpt afweerstoffen aanmaken en speelt een belangrijke rol bij de vorming van hersenen.

Fosfor – Van invloed bij vorming en onderhoud van sterke botten en tanden en energievoorziening van het lichaam.

Jodium – Onmisbaar voor de productie van schildklierhormonen en daarmee de stofwisseling en groei van het kind.

Foliumzuur – Belangrijk voor aanmaak rode en witte bloedcellen en algehele groei en functioneren van het lichaam.

Zink – Helpt bij goede werking gezichtsvermogen, gezonde botten en algehele groei en ontwikkeling van het kind.

Magnesium – Van groot belang voor de ontwikkeling van sterke botten, tanden en spieren.

Kortom een kind in de groei heeft de voedingstoffen uit onder andere groente en fruit nodig om goed en gezond te kunnen groeien, ontwikkelen en functioneren. Niet alleen nu, maar ook in de verre toekomst. Een tekort kan ook aanzienlijk grote gevolgen hebben.

Leestip!

Waarom is buitenspelen van essentieel belang voor de ontwikkeling van het kind?

Hoeveel groente heeft mijn kind dagelijks nodig?

Hoewel opgroeiende kinderen in de loop der jaren meer groente en fruit zijn gaan eten, nuttigen ze deze nog steeds niet voldoende. Maar wat is voldoende? Hoeveel heeft een kind nodig?

Ik wil nog even benadrukken dat dit richtlijnen zijn. Er zijn een heleboel factoren die meespelen als het gaat om hoeveel groente en fruit jouw kind nodig heeft. Denk hierbij aan het geslacht (lichaam van een jongen ontwikkelt zich op bepaalde vlakken anders en heeft andere behoeftes dan een meisje), lengte, of het kind veel sport, momenteel een groeispurt heeft…Het blijft daarom belangrijk om vooral naar je eigen kind te kijken en luisteren.

Daarnaast is het zo dat we tegenwoordig minder nodige vitamines en mineralen uit voeding halen, omdat de grond armer wordt (al is dit nooit echt aangetoond door onafhankelijke onderzoeken), waardoor aanvullen met voedingssupplementen noodzakelijk is. Zeker in het geval van een moeilijke eter. Gebruik deze alleen nooit in plaats van gezonde voeding, maar als aanvulling erop. Groente en fruit bevat naast vitaminen en mineralen ook vezels en bioactieve stoffen die je niet via een supplement binnenkrijgt.

Volgens de Voedingscentrum richtlijn

Kind tussen 1 en 3 jaar heeft dagelijks nodig:

50-100 gram groente

1,5 stuk fruit

Kind tussen 4 en 8 jaar heeft dagelijks nodig:

Dagelijks 100-150 gram groente

1,5 stuk fruit

Kind tussen 9 en 13 jaar heeft dagelijks nodig:

Dagelijks 150-200 gram groente

2 stuk fruit

groentesapje Kidsbox Sapje voor moeilijke eter meer groente eten tip mamaplaneet.nl

Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?

Hoe zorg je ervoor dat je zoon of dochter gezonde eetgewoontes krijgt, iets nieuws wil proberen of zijn bord leeg eet? Je zult het vast vaker gehoord hebben, maar het is een fase. En net als elke andere fase is dit ook tijdelijk. Tot die tijd hebben we een aantal praktische tips voor je.

Goed voorbeeld doet volgen – Bij jonge kinderen zegt men vaak dat het mensen na-aapt. Dat geldt niet alleen bij gezichtsuitdrukkingen of bepaalde uitspraken, maar ook op het gebied van eten. Ook oudere kinderen doen dat. Wil je je kind motiveren gezonder te eten en afstand te nemen van zijn ‘ik-lust-het-niet’ fase? Laat het goede voorbeeld zien en schep ook extra groente op en snack tussendoor gezond.

Dwingen werkt averechts – Hoewel je zorgen om het eetgedrag van je kroost terecht zijn, bereik je met dwingen niet je doel. Door hem of haar te dwingen nieuwe smaken te proeven of het bord leeg te eten creëer je het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Er ontstaat een ongezellige, negatieve sfeer aan tafel. Een gevoel en herinnering dat nog heel lang kan blijven hangen. Maak van de eetmomenten fijne momenten waardoor iedereen zich kan ontspannen en veilig voelen. Dit neemt het probleem voor 75% weg. Door het kind te straffen of dwingen zijn bord leeg te eten leert hij niet naar zijn gevoel van verzadigdheid te luisteren wat weer andere eetproblemen creëert. Daarnaast kost het tijd om nieuwe smaken te ontwikkelen. Gun je kind die tijd.

Onderliggende problemen – Houd rekening met eventuele allergieën, darmklachten of overgevoeligheid voor bepaalde structuur van voedsel waardoor de peuter of kleuter het gewoonweg niet kan eten.

Experimenteer – Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Betrek je kind bij het bereiden van de maaltijd, verwerk groente in een saus of sapje zonder stukjes, zorg ervoor dat het er aantrekkelijk uitziet, bied vaker kleinere porties aan en blijf het aanbieden (ook tijdens tv kijken). Geen tijd (of geduld) hiervoor? Helpt nog steeds niets? Sapje neemt met de Kidsbox praktisch al het werk uit je handen. Het enige wat je nog hoeft te doen is je moeilijke eter een lekker sapje aan te bieden 😉

groente sapje kidsbox tijdens spelen of huiswerk maken kind mamaplaneet.nl

De voordelen van de Kidsbox groentesapjes

Een 100% biologische sap bestaand uit minimaal 85% verse, rauw seizoensgebonden groente aangevuld met vers fruit, specerijen, kruiden en zeewier. Alle ingrediënten komen grotendeels van de lokale boeren en worden dagelijks op ambachtelijke wijze en met de hand gewassen, gewogen, met beste RVS slowjuicers ter wereld geperst, in een glazen (recyclebare) fles gedaan, gelabeld en met de hightech shockvriezer binnen een uur ingevroren om zo maximaal de vitaminen, mineralen en antioxidanten te behouden. Dit alles zonder kunstmatige toevoegingen zoals suiker, (hoge druk)pasteurisatie of conserveringsmiddelen. Om het geheel compleet te maken wordt er uit liefde en respect voor de natuur, en daarmee voor onszelf en de Aarde, gebruik gemaakt van groene zonne- en windenergie en eindigt overgebleven groent- en fruitpulp als dierenvoer voor de biodynamische boerderij in de buurt.

Gaat je hart hier ook sneller van kloppen? Maak dan kennis met de Kidsbox van dit bijzonder mooie bedrijf genaamd Sapje. De kindvriendelijke variant van de Sapkuur voor volwassenen.

24 flesjes met 370 tot 400 gram groente per fles terwijl je moeilijke eter tussen 50 en 200 gram groente per dag nodig heeft betekent feitelijk dat je je kind met 1 flesje 2 dagenlang voorziet van zijn dagelijks aanbevolen portie groente. Dat komt omdat 250 milliliter sap gelijk staat aan 450 gram groente. Dit is te verklaren doordat meer verse en rauw groente en fruit wordt gebruikt in een sapje dan je normaalgesproken op een dag eet. Dat betekent dat je met 1 kidsbox technisch gezien 48 dagen voorraad groente hebt voor je kind. En het enige wat je hoeft te doen is ruimte creëren in de vriezer en dagelijks een flesje ontdooien. Of je drinkt zelf de andere helft op. Heerlijk!

De groentesapjes zijn volledig vloeibaar (zonder stukjes) en smaken bijzonder lekker. Ideaal voor een grote groep ouders met hoogsensitieve kinderen, weet ik uit ervaring. Zo geef je je kind een vitaminebommetje zonder dat je hier een strijd over hoeft te maken. Met extra voordeel: minder stress voor iedereen!

100 verse ingrediënten, die je moeilijk eter hoogstwaarschijnlijk anders nooit zou proeven, worden gebruikt om de flesjes te vullen met gevarieerd en lekkere sapjes van moeder natuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de actuele inzichten omtrent gezonde voeding gebaseerd op betrouwbare, onafhankelijk onderzoeken. Met recht een verantwoorde keus als onderdeel van een gevarieerde en gezonde levensstijl voor je kind.

De hersluitbare flesjes groente passen perfect in de kleine kinderhandjes en kunnen mee in de tas als je op pad gaat, genuttigd worden tijdens huiswerk maken of boek lezen.

moeilijke eter meer groente laten eten met groentesapjes kidsbox van Sapje mamaplaneet.nl

Inhoud Kidsbox

Kidsbox van Sapje is 24x dit verantwoord goedje. Wat zit er precies in?

4x Sunny groentesap – Gele biet, gele wortel, Chinese kool, gele courgette, gele paprika, Granny Smith appel, pastinaak, sinaasappel, citroen, kurkuma, gember, aloë vera en zwarte peper

4x Recover groentesap – Oranje wortel, rode biet, kers, zwarte bes, granaatappel, sinaasappel, kurkuma, gember ginseng en zwarte peper

4x Energy groentesap – Rode biet, oranje wortel, appel, rode kool, citroen, paarse bataat, paarse boerenkool, gember en basilicum

4x  Ron’s Sapje – Witte peen, gele biet, ananas, bloedsinaasappel, komkommer, flespompoen, cranberry, spitskool, passievrucht, citroen en gember

4x Fresh groentesap – Oranje wortel, venkel, appel, oranje bataat, roze grapefruit, munt, salie, gember en kaneel

4x Hydrate groentesap – Watermeloen, komkommer, kokoswater, chioggia biet, venkel, citroen, granaatappel, framboos, rabarber en munt

Groentjesapje Kidsbox Sapje moeilijke eter meer groente laten eten tips kind mamaplaneet.nl
Hoe zorg ik ervoor dat mijn moeilijke eter kind meer groente eet super tip mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

 

Sandra

Plaats een reactie