Mijn guilty pleasures

Er wordt vaker geroepen dat zwangere vrouwen bijzondere eetgewoonten ontwikkelen en de gekste combinaties maken. Nou om heel eerlijk te zijn, mijn gezin kan er ook wat van. Correctie, vooral ik kan er wat van.
Vandaag deel ik deze met je. Want ook mijn guilty pleasures horen nou eenmaal bij mij.

* Zo nu en dan eten wij graag pizza. Zonder nadenken noem ik ‘Salami’ als mijn ultieme favoriet. Maar dan wel met creme fraiche of (Griekse) yoghurt. Heerlijk!

Lees ook: Recept voor hartige muffins

* Het komt wel eens voor dat wij geen toetje in huis hebben. Appelmoes, daarintegen, hebben wij meestal wel in huis. Met hagelslag. Probeer maar eens, appelmoes met wat hagelslag eroverheen. Ik ben nogal gek op chocola, het liefst pure chocola. En dan in de vorm van hagelslag. Of vla met hagelslag. Verrukkelijk!

Hagelslag
*Ik experimenteer graag met eten, vooral de toetjes. Zo kwam ik een tijd geleden met vanillevla met rozijntjes! Inmiddels is iedereen fan. Wat een lekkere combinatie.

* Kruidnoten in een dip van chocoladepasta. Op zich niet zo gek, aangezien er ook chocolade pepernoten verkocht worden. Maar mocht je het niet in huis hebben, dan is dit een overheerlijke alternatief.

Durf te combineren

* Ik durf te wedden dat je deze niet kent. Patat met witte zachte kaas of feta kaas. Waarom altijd mayonaise, ketchup of curry.  Probeer eens wat anders. Lekker!

patat met zachte witte kaas
* Soms wil ik eens wat anders op mijn brood. Het probleem is alleen dat ik tot de dag van vandaag best wel een kieskeurige eter ben. Aan de andere kant, roomkaas vind ik heerlijk. Smeerworst op zijn tijd ook. Een combinatie van die twee op mijn brood is ook niet verkeerd, weet ik inmiddels uit ervaring.

* Geraspte appel, geraspte wortel en een klein beetje honing. Hier ben ik echt mee opgevoed. Mijn vader maakt dit nog steeds regelmatig. Heerlijk en gezond!

Lees ook: Recept voor bessencake

Voor de duidelijk, pindakaas met kaas/snijworst/hagelslag/chocopasta/jam op brood is hier heel normaal en behoort niet in het rijtje thuis van bijzondere combinaties 🙂

En nu jij. Deel je gekste guilty pleasures in de reactie.

7 gedachten over “Mijn guilty pleasures”

  1. Die appelmoes met hagelslag kennen wij hier ook! Alleen dan nog een laagje ertussen! Slagroom! Dat at mijn moeder al toen ze klein was en mijn opa en oma maakten t dan vaak met geraspte chocola ipv hagelslag! Wij noemen het Deense Appelmoes. Ik ben gelijk even gaan googlen en ja hoor het bestaat echt!

Een reactie plaatsen