Review Hair Rehab Box for Curls van Hairlust

Onder andere het milieu, klimaat, gezondheid, chemische factoren en haarverzorging bepalen de gezondheid van je haar. Zo heeft natuurlijk gekruld haar meer aandacht en hydratie nodig dan steil haar. Dat komt omdat het van nature droger is en door ongelijke structuur sneller beschadigd, mede dankzij de onnatuurlijke ingrediënten die de shampoo, conditioner en haarmaskers bevatten. Dit resulteert vaak in droog, pluizig haar, gespleten haarpunten en klitten. Kortom een intensieve haarverzorging is noodzakelijk. Dat betekent dat we niet zorgeloos kunnen zwemmen in een zwembad met chloor of zeewater, niet zomaar met natte haren kunnen gaan slapen of een verkeerde borstel gebruiken. The struggle is real. Dat het hebben van krullen zwaar onderschat wordt ‘want je haar zit ook altijd direct goed’, is een feit. Maar hoe ziet de juiste verzorging eruit? Wij nemen heel veel tijd uit handen met de ultieme tip die jou de mooiste krullen gaat bezorgen. Dit lichten we je graag toe.

Natuurlijke krullen verzorgen volgens de curly girl methode

Ben je bekend met de curly girl methode? Dit is een door Lorraine Massey bedachte aanpak en vorm van haarverzorging speciaal voor natuurlijk golvend en krullend haar. CG draait om een milde reiniging met producten vrij van sulfaten, siliconen, wax, minerale oliën of bepaalde alcohol. Parabenen hoeven niet perse vermeden te worden. Dit komt door het feit dat krul van nature droger is juist meer vocht nodig heeft, wat de oorzaak is van droog en pluizig haar. Deze bestanddelen vermijden is een absolute must aangezien ze het haar juist uitdrogen.

De curly methode, ook wel bekend als CG is de bewezen effectieve combinatie dat synergie effect mogelijk maakt door

♦ De natuurlijke ingrediënten te gebruiken
♦ Het haar eens per week te wassen volgens de CG methode en tussendoor alleen co-washen (met conditioner wassen)
♦ Het haar met je vingers te borstelen (als het nat is) in plaats van kammen
♦ Met lauw of koud water je haar te wassen
♦ Met katoen of bamboe handdoek af te drogen
♦ Eens per week een haarmasker te gebruiken dat aan dezelfde voorwaarden voldoet
♦ Hete behandelingen te mijden zoals stijlen, krullen en föhnen
♦ Drastisch te minderen met de zon, zeewater en chloor

Sowieso zijn natuurlijke verzorgingsproducten beter voor gezond haar, ongeacht wat voor haartype je hebt. Hoe CG voor jou als krullenbol uitpakt is afhankelijk van de type krul dat je hebt, haardikte, elasticiteit, haardichtheid en hoe goed je haar vocht kan absorberen en vasthouden. Dit laatste wordt ook wel porositeit genoemd dat wordt beïnvloed door de buitenste laag van het haar, genaamd cuticula. Dat betekent dat deze methode theoretisch gezien ook voor steil haar een wereld van verschil kan maken. Het werkt in je voordeel de eigenschappen van je haar te kennen en de methodiek uit te proberen door je haar tijd te gunnen eraan te wennen.

Krultype CG haarpro

TIP! Mocht je twijfelen of je natuurlijke krullen hebt dan kneed je je handdoek droge of vochtige haar met je handen omhoog. Krijgt je haar de vorm van slag of krul? Dan valt je haar onder natuurlijk krullend haar.

Hair Rehab Box for Curls van Hairlust

Je weet nu wat krullen zijn en wat ze nodig hebben, maar ook hoe uiterlijke haarverzorging afhankelijk is van meer factoren dan jij en ik invloed op hebben. De truc is je hoofdhuid en lokken datgene te bieden waardoor ze voldoende gevoed en gehydrateerd worden. Dergelijke routine maakt het haar zachter en gezonder, ook op dagen dat je je haar niet wast, waardoor een bad hair day eerder een uitzondering wordt dan een gewoonte. Maar de juiste natuurlijke producten vinden en kleine letters lezen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Herkenbaar?

Als krullenbol weet ik hoe onvoorspelbaar het haar kan zijn. Uitspraken als ‘als je haar maar goed zit‘ zijn vaak zo ver verwijderd van de realiteit. Als kind had ik een flinke bos pijpkrullen. Toen was het nog leuk. Andere tijden, minder chemische producten en ik hoefde zelf niets te doen 😉 Als tiener en in mijn pre-moederschap tijd nam ik de tijd om mijn haar te stijlen, want ik vond mijn krullen verschrikkelijk. Een gigantisch bos haar waar je moeilijk om heen kan paste niet bij mijn ik-val-niet-graag-op houding. Toen ik net moeder werd maakte die ijdelheid plaats voor een slordig knotje. Nu de kinderen wat ouder en zelfstandiger zijn en ik langzamerhand meer tijd voor mijzelf krijg, merk ik dat ik ook meer aandacht heb voor mijn haarverzorging. En dan bedoel ik vooral mijn krullen accepteren. Daar hoort een goede, intensieve verzorging bij. Lang voordat CG methode wereldberoemd deed, deed ik een aantal dingen al, puur omdat het voor mij fijner was. Ik kan mij bijvoorbeeld niet herinneren wanneer ik voor het laatst mijn haar heb gekamd. Dat doe ik al jaren door alleen met mijn vingers door vochtig haar te gaan. Situaties die mijn beschadigde haar verder uitdrogen mijd ik bij voorbaat al. Maar de juiste producten vinden die zowel natuurlijk waren als mijn gekruld haar op de juiste manier verzorgen, dat is lang een uitdaging geweest, tot een aantal maanden geleden. Ik vond de oplossing in de Hair Rehab Box for Curls van Hairlust.
natuurlijke producten van hairlust voor droog en beschadigd gekruld haar mamaplaneet.nl

Hairlust

Hairlust is een Deens haarverzorgingsmerk dat zich bezighoudt met natuurlijke producten en accessoires voor de interne en externe haarverzorging volgens de Scandinavische waarden. Het resultaat is een prachtige collectie haarproducten die ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding gebruikt kunnen worden. Supertip aangezien de meeste mama’s tijdens de zwangerschap en daarna ook nog eens flink wat haaruitval hebben.

Deze zalmkleurige set bestaand uit 4 producten komt samen met een licht blauwe bamboe kussensloop.  Het is geschikt voor iedere krultype en is vrij van sulfaten, siliconen en parabenen. Daarnaast zijn de producten zowel biologisch als vegan gecertificeerd en geschikt voor de CG methode. De ingrediëntenlijst bevestigd de frisse, aangename geur die vrijkomt wanneer je de producten onder de douche gebruikt. Onder andere aloë vera, açai bes-extracten en natuurlijke parfum van duindoorn met de geurtonen van onder andere sinaasappel, jasmijn en vanille.

Inhoud verpakking:

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Curl Recovery & Protection Mask

Curl Activator Cream

Pure Bamboo Pillowcase

Hairlust Hair Rehab Box for Curls review mamaplaneet.nl

Hair Rehab Box for Curls

Hair Rehab Box for Curls bestaat uit een eiwitrijke, herstellende low-poo shampoo met bijpassende conditioner, haarmasker en leave in curl activator voor droge pluizige krullen. Het is zo gemaakt dat het krullen intensief verzorgt, pluizigheid vermindert, hydrateert en eiwittekort aanvult wat de haargroei stimuleert. Een erg fijn basispakket dat het haar versterkt, hydrateert en hoofdhuid verfrist. Ook als je niet de CG methode volgt. De conditioner (met het pompje) kan bijvoorbeeld op 3 wijzen gebruikt worden: uitspoelen, in het haar laten of voor co-washen. Dit setje blijft 6 maanden lang goed wat een realistische kijk geeft op hoe lang je met de producten kunt doen.

Mijn ervaring is dat je niet veel ervan nodig hebt per wasbeurt. De producten schuimen al snel voldoende, zijn gebruiksvriendelijk en ruiken heerlijk fris. Maar bovenal doen ze dat wat ze horen te doen. Ik gebruik een douchebeurt als me-time wat mij voldoende tijd geeft het hele proces uit te voeren. Het resultaat is meer dan bevredigend simpelweg, omdat mijn krullen er beter uitzien dan ooit. Iets dat mijn zelfvertrouwen een boost geeft. En dat is mij veel waard.

Pure Bamboo Pillowcase

De bamboe kussensloop kun je als onderdeel van deze set kopen, maar ook los (in verschillende kleuren). Het gladde, milieuvriendelijke materiaal waar het van gemaakt is absorbeert minder vocht dan bijvoorbeeld katoen wat grote voordelen heeft voor zowel de huid als het haar aangezien ze zo beter eigen natuurlijke vochtgehalte behouden. Daarnaast remt dit de groei van huisstofmijt. Hetzelfde gladde materiaal voorkomt dat je de volgende ochtend wakker wordt met pluizig haar vol klitten. Als eigenaar van pluizig haar en droog huid merk ik na 3 maanden een groot verschil. Op het gebied van haar is het een combinatie van producten gebruiken, op bamboe kussensloop slapen en volgens CG methode het haar verzorgen. Extra voordeel: Mijn droge huid is de volgende ochtend niet nog droger. Dat is anders wel het geval. Wat mij ook opvalt is dat mijn gevoelige huid daar ook van profiteert. Door minder wrijvingen is er ook minder kans op ontstekingen.

Hoewel ik de externe haarverzorging belangrijk vind, is uiterlijk altijd een weerspieging van de binnenkant. Dat betekent dat gezond en sterk haar ook van binnenuit gevoed moet worden. Voldoende water drinken en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Daar zijn supplementen tegenwoordig ook een onmisbaar onderdeel van.

bamboe kussensloop goed voor haar en gevoelig huid mamaplaneet.nl

Hair Growth Formula Gummies

De lekkere gummies met aarbeiensmaak zijn een goede aanvulling op het geheel. Ze zijn klein, zacht, suikervrij, rijk aan 14 vitaminen en mineralen waaronder zink en vitamine B8, vegan en gemaakt zonder synthetische smaken, kleurstoffen gluten, lactose, soja, noten of gelatine. Extra voordeel: De ingrediënten versterken de functie en doel van de hierboven genoemde producten waar je droge hoofdhuid blij van wordt aangezien roos langzamerhand afneemt. En als hoofdschilfers afnemen, herstellen de haarzakjes, neemt ook haaruitval af en wordt haargroei bevorderd.

Uit ervaring weet ik hoe vreselijk vervelend hoofdroos is en kan zijn. De jeuk maar ook het aanzicht. Natuurlijk zijn er meer factoren die schilfers veroorzaken, maar met de chemische troep vervangen voor de milde verzorging met natuurlijke producten heb ik gigantische sprongen gemaakt. Dus dat kan jij ook. Zie deze hair growth formula gummies als een effectief middel tegen haaruitval waardoor je haar sneller groeit juich ik ook toe. Ik gebruik ze persoonlijk niet los, maar als onderdeel van het verzorgingsproces. Maar ik vermoed dat het resultaat bij lange na niet zoveel voldoening zou geven als nu het geval is. Kortom: Pas je routine aan. Het is zo de moeite waard!

snellere haargroei gummies van hairlust mamaplaneet.nl

Hair Rehab Box for Curls review Hairlust mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

1 gedachte over “Review Hair Rehab Box for Curls van Hairlust”

  1. Toen ik las over de Curl Crush lijn “eiwittekort aanvult wat de haargroei stimuleert.” Dacht ik “yeah I need this”

    Beantwoorden

Plaats een reactie