Halloween in Julianatoren | Kidsproof griezelen

Ongeacht wat je mening is over Halloween, het leeft wel steeds meer in Nederland. Vaak gericht op de oudere kinderen, jongeren en volwassenen maar ook steeds meer op de jonge kinderen. En als er een plek is waar je kindvriendelijkheid ten top kunt verwachten dan is dat zonder twijfel Julianatoren. Wij werden uitgenodigd om Halloween in Julianatoren mee te maken. Voor onze kinderen was dit de allereerste keer dat ze deze Amerikaanse griezelfeest bewust meemaken. Spannend met een 3.5 jarige peuter en een hoogsensitieve kleuter die bang is voor alle dieren en insecten. Juist daarom was het fijn dit mee te maken op een voor hun vertrouwde locatie waar ze zich inmiddels behoorlijk thuis voelen.

Haal hier je tickets

Zanzibar Julianatoren

Fantastische binnenkomer

Vanaf de parkeerplaats zag het er al spectaculair uit. Het spookhuis Zanzibar en het doolhof waren geheel in Halloween stijl nogal een eye catcher waar je niet omheen kan. Het leuke is, deze attracties zijn gratis. Nog voordat het park haar deuren opende om 10 uur hadden wij een rondje gemaakt om de sfeer te proeven. Een aantal super lieve heksen liepen rond en maakten een praatje met onze meiden. Toen het park openging kwam het spookhuis ook tot leven. Wij twijfelden of we er wel in zouden gaan met 2 jongen kinderen die het allemaal al spannend genoeg vinden. De heksen verzekerden ons dat het niet eng was en zeker de moeite waard. Toch besloten we de dag af te sluiten met een ronde door het spookhuis en liepen het park in.

Lees ook: Op ontdekkingsreis met Cas de Ranger in Julianatoren

Ingang doolhof in halloween stijl met hooi, pompoenen en neppe vleermuizen halloween heks tussen hooi in Julianatoren
Halloween in Julianatoren met een doolhof buiten Gezin in het doolhof tijdens Halloween in Julianatoren
dracula in het doolhof tijdens Halloween in Julianatoren griezels tijdens halloween
kinderen met lieve heksen bij Julianatoren halloween in Julianatoren

Opening door spookmuis Jul en heksje Julia

Zoals altijd werd het park officieel geopend door spookmuis Jul en heksje Julia. Samen met meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin verzekerden zij de aanwezige kinderen dat griezels niet bestaan. Halloween in Julianatoren is vooral leuk eng en niet eng eng. Mede dankzij deze warme welkom op deze zonnige dag zat de sfeer er al goed in. Daarna was het de hoogste tijd om eens een kijkje te nemen in de spookstad zoals Julianatoren werd genoemd tijdens Jul en Julia’s Halloween openingsshow.

openingsshow julianatoren tijdens halloween Jul en Julia tijdens openingsshow halloween

Julianatoren à la Spookstad

Ik was blij verrast om te zien dat het park vooral gezellig aangekleed was met hooi en pompoenen. Geen rondlopende griezels, onverwachte monsters of enge spoken. Zelfs de aardige heksen die wij eerder voor de ingang zagen liepen niet in het park. Julianatoren zag er net zo vertrouwd uit als altijd maar dan gezelliger voor de gelegenheid. Dat zorgde ervoor dat de meiden zich al snel op hun gemak voelden om maximaal te genieten van de vele attracties.

Julianatoren in Halloween stijl met hooi en pompoenen halloween in kinderpark Julianatoren
halloween versiering kidsproof in Julianatoren Apeldoorn Julianatoren Halloween
Julia's dansles in Halloween stijl enge pompoenen in Julianatoren Apeldoorn

De Grote Spook Show

In de loop van de dag hebben wij Jul’s griezelfeest gezien op het Torenpodium (waar de opening ook plaatsvond) en De Grote Spook Show (Jul & Julia theater) . Terwijl Jul’s Griezelfeest niet veel indruk maakte op de meiden, deed De Grote Spook Show dat juist dubbel en dwars. Wat een geweldige productie met een kidsproof Halloween verhaal, dans en zang. De 20 minuten vlogen zo om. Een toffe afsluiter was natuurlijk dat de aanwezige kinderen na de show met Jul, Julia, meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin op de foto konden.

Jul’s Griezelfeest speelt zich af om 11, 13 en 14 uur. De Grote Spookshow om 12, 13, 14 en 15 uur. Verder kun je achter in het park Julia’s Halloween dansles bijwonen bij Julia’s podium (bij Julia’s huis) en als super toffe afsluiting is er om 16 uur een Griezel Catwalk waarbij deelnemende kinderen die verkleed zijn gekomen geweldige prijzen kunnen winnen. Om 17 uur is de officiële Swing & Zwaai feest uiteraard in Halloween stijl.

de grote spookshow julianatoren de grote spookshow jul en julia
de grote spookshow met jul en julia, meneer kaasschaaf en mevrouw suikerspin show julianatoren
spookmuis jul en heksje julia spookmuis jul tijdens show

Zanzibar

Zoals eerder verteld besloten we het spookhuis voor het laatst te bewaren. Dat was misschien maar goed ook. Hoewel het vooral een spannende opdracht met obstakels was binnen de donkere muren van Zanzibar die we moesten vervullen, en dus geen enge griezels die uit niets tevoorschijn komen, vonden de meiden de stemmen eng. Toch iets te jong (en gevoelig?) Vreemd want een normaal spookhuis is vele malen enger dan wat je in Zanzibar treft. Ik durf niet te zeggen waar het precies aan lag maar we hebben geen goud gevonden. Ik vermoed dat een tweede poging succesvoller had kunnen zijn maar het was al vrij laat en we moesten terug naar Drenthe.

Zanzibar Halloween Julianatoren

Kidsproof Halloween

Halloween kan wel degelijk kidsproof en geschikt voor het jonge kind. Wederom weet Julianatoren de juiste aanpak te kiezen voor haar doelgroep. De gezelligheid van deze uit Amerika overgewaaide griezelfeest met exact de juiste dosis griezel-factor. Ik weet niet hoe ze het doen, maar ik hou ervan. Op deze manier komen wij volgend jaar graag weer Halloween in Julianatoren vieren.

halloween in julianatoren

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

1 gedachte over “Halloween in Julianatoren | Kidsproof griezelen”

Plaats een reactie