Budget Games | Spelend leren met Happy Cube & Skillmatics spellen

Mocht je al fan zijn van Smartgames, SmartMax en Geosmart, dan ga je ook deze budget spellen te gek vinden van dezelfde makers. Supertip voor de feestdagen! Kleurrijk, educatief materiaal voor kinderen ontwikkeld door opvoedkundige specialisten en pedagogen om het kind te helpen belangrijke cognitieve vaardigheden te oefenen. Klinkt goed toch? Wij nemen Happy Cube Junior, Puzzel Pret Junior en Brein Brekers van Skillmatics onder de loep.

Lees ook

Smartgames Wall & Warriors review

My city bordspel review

De legenden van Andor: Jonge Helden review

Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk

5 Seconden | Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers

Happy Cube Junior

Happy Cube Junior bestaat uit 6 x 6 puzzelstukjes gemaakt van zacht spons. Elk puzzelstukje is uniek maar biedt wel verschillende mogelijkheden tijdens het bouwen. Elk kleur vormt samen een groep bestaand uit voor het kind herkenbare symbolen van fruit, dieren, voertuigen, natuur, sport en het weer. Het spel bestaat uit 4 levels. De eerste level is vooral een opwarmer en laat het kind een 3D kubus van 4 centimeter per kleur maken. In de tweede, derde en vierde level worden de gekleurde puzzelstukjes steeds meer gecombineerd waardoor er meer uitdagende figuren ontstaan. Het is een brain teaser dat kinderen spelenderwijs stimuleert en een aantal belangrijke vaardigheden helpt ontwikkelen, namelijk: logisch nadenken, vooruitdenken, problemen oplossen, ruimtelijk denken, fijne motoriek, wiskunde, tellen, kleur & symbool herkenning, taalontwikkeling en lateraal denken.

Smartgames Skillmatics Happy Cube Junior puzzelstukjes uithalen om 3D kubus te bouwen Mamaplaneet.nl

Onze 5 jarige was nogal onder de indruk van de kleurrijke puzzelstukjes en de mogelijkheden die het biedt. Nadat ze doorhad hoe je van de 2D puzzelstukjes een 3D kubus maakt werd haar creatieve brein gealarmeerd. ‘Oh maar mama hier kun je nog veel meer mee. Je kunt er ook mee dobbelen.’ Haar grote zus van bijna 7 had de smaak vrij snel te pakken. Elke dag na school daagde zij zichzelf uit om alle mogelijke figuren te maken die op de achterkant van de verpakking staan. Om vervolgens te bedenken of ze er nog iets anders mee kan bouwen.

Wat ik dan prachtig vind om te zien was het feit dat ze allebei Happy Cube Junior hadden onderschat. ‘Oh dat doe ik wel even’. Tot ze ermee aan de slag gingen. Een makkelijk mee te nemen spelend leren spel dat alleen gespeeld kan worden maar ook samen. Verslavend leuk!

Smartgames Skillmatics Happy Cube Junior review MamaPlaneet.nl

Extra punten voor duurzame verpakking en wasbaar materiaal.

Het spel Happy Cube bestaat uit 4 verschillende varianten ingedeeld op moeilijkheidslevel. Junior is de gemakkelijkste versie van de Happy Cube spel en vooral bedoeld voor peuters, kleuters en kinderen tot ongeveer 7 jaar. De overige varianten zijn:

Happy Cube Junior – Geschikt voor kinderen tussen 3 en 7 jaar

Happy Cube Original – Vanaf 5 jaar

Happy Cube Pro – Vanaf 7 jaar

Happy Cube Expert – Vanaf 9 jaar

Smartgames Happy Cube Junior MamaPlaneet.nl

Skillmatics Puzzel Pret Junior

Puzzel pret Junior van Skillmatics is een spel met 6 dubbelzijdige schrijf en wis activiteitenkaarten met 12 leerzame opdrachten die het kind keer op keer kan uitvoeren. In een handige kartonnen verpakking van 23,5 bij 19 centimeter zit verder een duurzame Skilly Billy stift bij, een Skilly Billy diploma en een veegdoekje. Een fijn spel waarmee peuters en kleuters allerlei leerdoelen eigen maken: tekenen, getallen 1 tot en met 20, tellen, drieletterwoorden, dieren en voeding. Spelenderwijs oefenen kinderen de volgende vaardigheden: creatief denken, probleemoplossend denken, strategieën ontwikkelen, sociale en communicatieve vaardigheden en focus & observatie. Al deze vaardigheden helpen het kind verder in groep 1 en 2 maar ook in groep 3 en hogere groepen.

Onze groep 2-er is dol op spelen. Op school speelt ze het allerliefst samen met haar vriendjes en klasgenootjes. Thuis geeft ze echter steeds vaker aan dat ze ook schoolse dingen wil doen. Juist omdat Skillmatics ontwikkeld is door een groep pedagogen en opvoedkundige specialisten heb ik het vertrouwen in educatieve producten als Puzzel Pret Junior. Dus deze bied ik dan ook graag aan. Na één keer alle activiteitenkaarten samen doorgenomen te hebben, weet zij exact wat ze moet doen en kan ze zelfstandig verder. Soms komt ze naar mij toe of roept ze mij erbij om haar werkje te controleren. Wat dat betreft was een antwoordenkaart wel prettig geweest. Dan kan de kleuter zelf haar werk nakijken.

Puzzel Pret Junior van Skillmatics is geschikt voor kinderen tussen 3 en 6 jaar.

Skillmatics Puzzel Pret Junior review MamaPlaneet.nl

Skillmatics Brein Brekers

Ook Brein Brekers van Skillmatics komt in een kartonnen verpakking van 23,5 bij 19 centimeter. In de doos vind je verder 6 dubbelzijdige kaarten met 12 opdrachten die je met een bijgeleverde veegdoek kunt uitwissen en hergebruiken. Naast de duurzame pen Skilly Billy krijg je ook hier een Skilly Billy diploma voor het kind en een antwoordenkaart. In grote lijn is Brein Brekers vergelijkbaar met Puzzel Pret Junior. Dat wil zeggen qua formaat, materiaal en aantallen. De schrijf, wis, en leer opdrachten zijn echter van een andere orde. De een moeilijker dan de ander, maar met voldoende uitdagingen. Onze 6-jarige groep 4-er keurt het in ieder geval goed. Ze vindt het heerlijk om haar brein te laten kraken en zichzelf spelend allerlei vaardigheden eigen te maken: van out of the box denken, vergelijkingen oplossen, patronen decoderen, hoofdrekenen en proefondervindelijk leren. Voor het geld hoef je het absoluut niet te laten.

Brein Brekers van Skillmatics is geschikt vanaf 6 jaar. Deze en andere Skillmatics en Happy Cube spellen schaf je hier aan.

Skillmatics Brein Brekers educatief materiaal spelend leren spel MamaPlaneet.nl Skillmatics Brein Brekers schrijf en wiskaarten spelenderwijs leren out of box denken MamaPlaneet.nl

Happy Cube Junior & Skillmatics spellen voor kinderen review MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie