De Hazenschool | De bewakers van het gouden ei

Het verhaal

De film begint met het Paasverhaal. Vroeger was er tijdens de winter geen voedsel in het bos voor de dieren. De mensen gaven de dieren te eten. Uit dankbaarheid versierden de hazen met liefde eieren en brachten ze bij de mensen langs. De liefde voor de hazen groeide alleen maar. Iets waar de vossen jaloers op waren. Zij wilden graag de taak van de paashazen overnemen, maar dat verliep zo slecht dat Pasen in gevaar kwam.

Max is een stadshaas. Hij heeft geen ouders en zijn grootste wens is om zich bij de waanzinsbende aan te sluiten. Wanneer hij met zijn vrienden in het park staat te praten, komt er een andere haas met zijn op afstand bestuurbare vliegtuig. Ongepland belandt Max op het vliegtuig die per ongeluk bij De Hazenschool ten val komt. Hij weet niet wat hij ziet. Het Paasverhaal was zijn hele leven een verzinsel. Net als De Hazenschool.

Deze nogal koppige haas met nogal een hoge dunk heeft maar moeite met wennen op De Hazenschool. Door omstandigheden kan hij echter pas na Pasen terug naar huis. Gedurende de film zien we Max positief veranderen. Uiteindelijk is zijn stadse kennis en handigheden en de samenwerking met de leraren en andere leerlingen datgene wat het gouden ei redt van de sluwe vossen.

Met de stemmen van: Jip Bartels (Max), Job Bovelander, Marcel Harteveld, Franky Rampen (Bruno), Fauve Geerling (Emmi), Christiaan Schreuder, Ara Halici (Ferdinand), Rob Van De Meeberg (Frits), Roemer Vonk, Dioni Jurado, Lucie de Lange (Hermine), Alkan Çöklü (Laurens), Juliann Ubbergen, Kaily van Starrenburg (Louise), Karin Bos (Marie), Frederique Despinosa, Manou Jue Cardoso, Lizemijn Libgott, Ruben Lürsen, Chava voor in ‘t Holt, Julius de Vriend (Otto), Dennis Willekens (Ron), Jimmy Lange (Rudi), Hymke de Vries (Ruth), Mitchell van den Dungen Bille (Techno), Roemer Vonk, Joy Davelaar, Just Meijer (Willibrord), Sanne Bosman

Liedjes gezongen door: Roemer Vonk, Frederique Despinosa, Manou Jue Cardoso, Stijn van der Plas, Rolf Koster, Talita Angwarmasse en Dioni Jurado.

De Hazenschool st 7 jpg sd high De Hazenschool st 3 jpg sd high
De Hazenschool st 8 jpg sd high De Hazenschool st 5 jpg sd high
De Hazenschool st 6 jpg sd high De Hazenschool st 2 jpg sd high
De Hazenschool st 4 jpg sd high De Hazenschool st 1 jpg sd high

Wat wij ervan vonden

Deze 80 minuten durende film bevat geweldige details waarmee het zich in mijn ogen uitzondert van de rest. In de positieve zin. Zo zijn de stadshazen de hangjongeren inclusief de ‘oorboks’. Hoe verzin je het! Wat ik ook heel mooi vond was dat de vrouwelijke leerkracht, madam Hermine, aan martial art doet.

Max is een haas die je beter moet leren kennen. Aan het eind van de film kun je niet anders dan hem een held vinden. Emmi daarentegen is een heldin vanaf het eerste tot het laatste moment. Zij is de kleindochter van leraar Anton, die door de regels van de school nog geen paashaas mag worden omdat ze te klein is.

De film zit vol actie, leerzame lessen en humor

Hoewel de film geschikt wordt geacht voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder, is het voor iets jongere kinderen ook heel goed te doen. Natuurlijk is dit per kind anders.

In de bioscoop zaten zelfs kinderen van nog geen 2 jaar met een grote smile naar de film te kijken. Ja sommige stukken zijn misschien een beetje spannend, wanneer de sluwe vossen weer toeslaan, maar over het algemeen is de film heel goed geschikt voor het hele gezin. Mijn eigen peuter vond bepaalde scenes met de vossen een klein beetje spannend. Voor de rest vond ze het geweldig! De kleuter zat vol spanning met grote ogen te kijken naar alle belevenissen van Max en zijn nieuwe vrienden.

Mijn meiden hadden het in de auto onderweg naar huis nog uitgebreid over de film. Thuis riep de peuterpuber nog uit het niets ‘De Hazenschool was echt leuk mama’.

De Hazenschool is echt zo een film waar je ook nog een dvd van haalt omdat het gewoon leuk blijft om samen naar te kijken.

Winactie

Je maakt kans op 2 keer 4 vrijkaarten voor De Hazenschool door:

♥ Deze vraag correct te beantwoorden: Waarom mag Emmi geen paashaas worden? Het antwoord vind je hierboven.
♥ Het antwoord op deze vraag laat je in een reactie onder het artikel achter.
Zorg ervoor dat je met een geldig emailadres meedoet. De winnaar krijgt persoonlijk bericht van mij en dient binnen 48 uur te reageren. Anders wordt er een nieuwe winnaar geloot.

Let op: De Hazenschool draait alleen in de volgende plaatsen: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Kerkrade, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. 

Voor een extra kans:
♥ Volg MamaPlaneet op Facebook
♥ Word lid van de groep MamaPlaneet
♥ 
Het bericht openbaar delen is super lief
De winactie duurt tot en met woensdag, 28 februari. De winnaar wordt hier bekendgemaakt.

Update

De winnaar is: Dymphie Geerdink & Marcia Kannekens

De Hazenschool filmposter 2
PicsArt 09 05 06.47.52

 

Sandra

25 gedachten over “De Hazenschool | De bewakers van het gouden ei”

 1. Leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn peuter. Het antwoord op de vraag is: Door de regels van de school mag ze nog geen paashaas mag worden omdat ze te klein is.

  Beantwoorden
 2. 🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇
  Emmi is helaas nog te klein…zo zijn de regels….
  Ik zou met mijn kinderen graag in Arnhem naar de bios; dat is hier niet zover vandaan.
  🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇

  Beantwoorden
 3. Emmi is de kleindochter van leraar Anton, die door de regels van de school nog geen paashaas mag worden omdat ze te klein is.

  Lijkt me een super leuke film om met mijn grietje van 6 heen te gaan.

  Beantwoorden
 4. Emmi mag nog geen Paashaas worden, omdat ze volgens de regels van de school te klein is. Wat lijkt me dit een leuke film en jippie, Breda staat erbij! Fingers crossed! 🤞😉

  Beantwoorden
 5. Het lijkt me een superleuke film! Ik doe gráág mee! Onze pleegkinderen zullen het superleuk vinden in de bioscoop!

  Natuurlijk ben ik lid van de groep én volg ik je op facebook…

  Emmi is nog te klein om Paashaas te worden, tenminste volgens de regels van de school…

  Fijne dag!

  Beantwoorden
 6. Wat een super leuke winactie! Ik zou graag met mijn neefje en nichtje naar deze leuke film willen gaan. En mama, mijn zus, neem ik dan ook gezellig mee 😉

  Beantwoorden
 7. Emmi is een heldinh maar die door de regels van de school nog geen paashaas mag worden omdat ze te klein is.

  Wat een gezellige paasfilm lijkt me dit!! Zal ons gezin echt van genieten!

  Beantwoorden

Plaats een reactie