Tips herenondergoed kopen

Voor ons vrouwen is dat minder simpel, ondergoed kiezen. Wij willen draagcomfort, maar het oog wil ook wat. De mannen hebben het over het algemeen makkelijker. Toch zijn er een aantal zaken waar aan gedacht moet worden bij heren ondergoed kopen. Om te voorkomen dat ondergoed niet lekker zit of niet past en als tweede huid aanvoelt heb ik de volgende herenondergoed kopen tips voor je.

Lees ook

Zwijmel weg | Een OLYMP overhemd hoort in de kast van elke man
Zo koop je het perfecte witte overhemd voor hem + Shop suggestie

Ondersteuning

De meeste mannen vinden ondersteuning het belangrijkste bij ondergoed kiezen. De benamingen willen wel eens verschillen, maar in grote lijnen kun je herenondergoed in twee groepen delen, namelijk boxershorts en slip. Althans, dat zijn de bekendste modellen. Andere, mindere bekende, modellen zijn: String, Jockstrap en bikini.

String: De tangaslip is al jaren bekend onder vrouwen. Wij dragen het voornamelijk onder strakke kleding. Echter hebben de mannen de tanga ook ontdekt.

Jockstrap: Een slip zonder stof aan de achterkant die met riempjes aan de bovenbeen wordt bevestigd. Vaak zijn het sporters die Jockstrap dragen wegens steun en bewegingsvrijheid.

Bikini: Extra hoog op de benen uitgesneden slip voor heren.

De boxershorts is ondergoed met pijpen. De meeste mannen hebben hier een voorkeur voor vanwege het draagcomfort. Het wordt al decennialang gedragen. Er bestaan strakke en losse modellen, met korte en lange pijpen. De meeste mannen hebben een voorkeur voor bijvoorbeeld Tommy Hilfiger ondergoed mede wegens pijplengte. Dit kan nogal verschillen per merk. Hoeveelheid ondersteuning verschilt per model. De strakke boxershorts staan bekend als de gewone boxershort. Dit heeft alles te maken met ondersteuning. Want hoe nauwsluitend het ondergoed, hoe meer ondersteuning. Een voordeel van losse modellen boxershorts is ruimte, luchtigheid en bewegingsvrijheid. Ideaal voor stevigere mannen. Het heeft alles te maken met draagcomfort. Iets dat heel persoonlijk is en per persoon anders is. Net als de voorkeur voor modellen met een gulp opening. Exemplaar met de lange pijpen is vooral de eerste keus van lange mannen en mannen met brede bovenbenen. Dit omdat het minder makkelijk omhoog kruipt. In geval van slanke benen zijn boxershorts met korte pijpjes ideaal. Het zit lekker en het laat het lichaamsbouw van de man tot zijn recht komen. In geval van een buikje waardoor de tailleband snel in je buik snijd is een boxershort met een lage tailleband een goede optie.

Let dus bij heren ondergoed kopen op ondersteuning, draagcomfort, pijplengte en tailleband.

Stof

Ondergoed hoort als je tweede huid te voelen. Vooral mannen hechten hier waarde aan. Hoewel de meeste heren ondergoed van katoen wordt gemaakt, zijn er de laatste jaren ook andere opties. Ik licht de meest voorkomende materiaalsoorten hieronder toe.

Katoen: Ondergoed van katoen is zacht en ademend. Hoewel het ook voldoende ondersteuning biedt kan het na een paar wasbeurten gaan lubberen. Kies daarom voor Stretch katoen. Met alle voordelen van katoen met meer ondersteuning. Het beweegt namelijk mee met het lichaam.

Wastip: Was je ondergoed apart. Het liefst met alleen koud water, zonder wasverzachter. Mijd de droger voor een langer levensduur van het ondergoed.

Microvezel: Grootste voordeel van microvezel of microfiber ondergoed is dat ze waterabsorberend- en afstotend zijn. Hierdoor zijn ze ideaal bij het sporten.

Thermo: Isolerend ondergoed gemaakt van polyester dat helpt de lichaamstemperatuur vast te houden. Het thermo materiaal reguleert dan hoe het lichaam de warmte afvoert.

Bamboe: Op het gebied van duurzaamheid wint bamboestof aan populariteit als het gaat om heren ondergoed kopen. De extra dunne stof en bijzondere zacht- en soepelheid verhogen het draagcomfort. Daarnaast droogt het materiaal sneller waardoor het perfect ondergoed is voor mannen die veel transpireren. Een bijkomend voordeel is dat boxershorts van bamboe minder energie en minder water nodig hebben tijdens het wassen. Ze zijn duurzamer en gaan langer mee.

Maat

Draagcomfort en goede ondersteuning gaan altijd in combinatie met de juiste maat. Dat klinkt redelijk logisch. Toch is dit een veelgemaakte fout bij zowel vrouwen als mannen. Maar de perfecte boxershort voelt niet zo perfect als het alles afknelt en de pijpen omhoog kruipen. Te groot ondergoed zit ook niet lekker mede door gebrek aan ondersteuning. Hoe je dan wel de juiste maat heren ondergoed berekent? Meet de omtrek van je buik met een meetlint en lees het hieronder af welke maat boxershort je nodig hebt. Houd bij aankoop altijd rekening mee krimp tijdens wassen.

Maat XS Maat S Maat M Maat L Maat XL Maat XXL
Taille- of heupomgang 76-80 cm 81-85 cm 86-91 cm 92-97 cm 98-103 cm 104-109 cm

Nu je weet waar je op moet letten tijdens kopen van heren ondergoed, neemt dan een kijkje bij hemd voor hem voor een uitgebreid assortiment in allerlei kleuren van de grootste merken zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Hugo Boss, Sloggi en naadloze merken Ten Cate en Schiesser.

tommy hilfiger boxershorts hemd voor hem heren ondergoed kopen MamaPlaneet.nl
MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie