Het meisje dat een panter kwijt was boekrecensie

Titel: Het meisje dat een panter kwijt was
Auteur: Nizrana Farook
Illustrator: David Dean
Oorspronkelijke titel: The Girl Who Lost a Leopard
Vertaald door: Saskia Peeters
Aantal pagina’s: 219
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Leestip!

Het meisje dat op een olifant ontsnapte review

Een gezellige leeshoek voor kinderen inrichten

Winde Wildeling en het moerasmonster boekrecensie

Mocht je Het meisje dat op een olifant ontsnapte en De jongen die met de walvis zwom kennen dan hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen dat je dit boek gelezen moet hebben. Het is verslavend goed!

Het meisje dat een panter kwijt was gaat over Selvi, een tienermeisje van 12 die in de bergen van Serendib woont. Een oud Perzische naam voor Sri Lanka, geboorteland van de auteur Nizrana Farook. Ze houdt van de wandelingen in de natuur en wilde panter Lakka waar ze bevriend mee raakt. Wanneer ze Lakka uit de handen van de illegale stropers wil redden, raakt ze zelf ook in gevaar.

Wij zijn van mening dat illustratoren en vertalers minstens net zo veel credits verdienen voor een boek als de schrijver zelf. Waarom? Omdat het ene niet zonder het andere kan. Het resultaat is een team effort. De cover en binnenwerk zijn er om het boek, met name onder kinderen, visueel aan de man te brengen. Het is datgene wat je aantrekt om het boek eens van dichtbij te bekijken. Hoewel de titel voor de nodige discussies zorgt (Leopard in het Engels is niet hetzelfde als panter in het Nederlands), spreekt ook de titel aan. Het werk van de vertaler heeft de zware taak de verwoording van de auteur in een andere taal even sterk over te brengen. Mocht je ooit stukken tekst of gesprekken hebben moeten vertalen, dan begrijp je misschien dat dit een helse klus. Daarnaast worden er indrukwekkende leesboeken op de markt gebracht waardoor opvallen lastiger wordt. Daar heeft Het meisje dat een panter kwijt was geen last van. Het resultaat is een pareltje dat een plek verdient in je boekenkast. Dit prachtig, sterk en levendig geschreven verhaal zorgt ervoor dat je het boek niet weg wilt leggen. De korte hoofdstukken versterken deze behoefte. Een uitstekende creatie van het team waardoor je ook andere boeken wil lezen. Voor de liefhebber zijn de Engelstalige varianten absoluut een must. Twee keer zoveel leesplezier!

Het meisje dat een panter kwijt was is onder andere hier te koop.

Verzot op Nizrana Farook haar schrijfstijl? Dan wil je deze boeken ook lezen!

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie