Het meisje dat op een olifant ontsnapte review

Titel: Het meisje dat op een olifant ontsnapte
Auteur: Nizrana Farook
Illustrator: David Dean
Oorspronkelijke titel: The Girl Who stole an Elephant
Vertaald door: Jolanda Jongedijk
Aantal pagina’s: 256
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Leestip!

Het meisje dat een panter kwijt was boekrecensie

Leesvoer vakantie 9-12 jaar | Top 5 kinderboeken om in de zomer te lezen

Het meisje dat op een olifant ontsnapte is de Nederlandse vertaling van The Girl Who stole an Elephant en voorganger van Het meisje dat een panter kwijt was. Dezelfde cover als het Engelstalige origineel maar in aangepaste kleuren. Ook dit kinderboek is een vlot geschreven pareltje dat je los kan lezen. Heb je ook altijd moeite met inkomen aan het begin van een boek? Dat zal in dit geval geen probleem zijn. Het spannende begin, korte hoofdstukken en subtiele cliffhangers zorgen ervoor dat je erdoorheen vliegt. Ondanks dat de vertaling door iemand anders gedaan is dan het eerder genoemd boek, zorgen de helder beschreven teksten dat je je in Sri Lanka waant en de interessante personages je vrienden zijn.

Het boek gaat over Chaya, Neel, Nour en de olifant Ananda. Chaya is een meisje met een bijzonder groot rechtvaardigheidsgevoel waar men niets van begrijpt. Zo wordt ze vaak gezien als een rebel. In dit geval besluit ze de kostbare juwelen van de koningin te stelen om een ziek iemands zijn leven te redden die de medische kosten zelf niet kan betalen. Haar actie brengt haar alleen in een heleboel problemen. Ze steelt een olifant en ontsnapt aan de Koninklijke wachters die haar achtervolgen. Ze beland diep in de Jungle waar alles anders werkt. Samen met haar vrienden beleeft ze een heleboel spannende momenten die haar gaandeweg op een idee brengen: Ze verliet haar thuis als een dief, maar misschien kan ze terugkeren als een held.

Over de auteur

Nizrana Farook werd geboren en getogen in Colombo, Sri Lanka. De prachtige landschappen van haar thuisland vinden hun weg in de verhalen die ze schrijft. Naast talent heeft ze ook een master in schrijven voor jongeren. Nizrana woont met haar gezin in Hertfordshire, Engeland.  Met Het meisje dat op een olifant ontsnapte bereikte ze een welverdiende plek op de Tiplijst van de Kinderjury 2022, in de leeftijdscategorie 10-12 jaar!

Het boek is onder andere hier te koop.

Meer van dit soort parels lezen? Check onze aanraders!

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie