Het mooie dorpje Mooiezon | Edward van de Vendel & Suzan T’Hooft

Titel
Het mooie dorpje Mooiezon

Schrijver
Edward van de Vendel

Illustraties
Suzan T’Hooft

Vormgeving
Dries Desseyn

ISBN
9789462912953

Uitgever
De Eenhoorn bvba

Doelgroep
Kinderen vanaf 4 jaar

Het mooie dorpje Mooiezon

Een prachtig boek over onder andere Beer, Das, Wasbeer, Bever, Giraf, Miereneter en Panda. Zij leven allemaal in het mooie dorpje Mooiezon waar alles klopt. Ze leven vreedzaam met elkaar en hebben een druk bestaan. Maar Miereneter ergert zich aan de slome Panda. Volgens hem is Panda nutteloos. De anderen hebben daar wel wat over te zeggen. En wanneer de rollen zich omdraaien, reageert Panda op een, voor Miereneter, zeer onverwachte manier.

Het mooie dorpje Mooiezon

Wat wij ervan vinden

Wanneer ik een prentenboek zie met aantrekkelijke illustraties en een titel die mij aanspreek, neem ik de moeite verder te kijken. Zo ging het ook bij dit boek. Een 32 pagina’s tellend boek met gedetailleerde tekeningen. Het heeft iets nostalgisch, gestoken in een modern jasje. De tekeningen lijken bijna met de hand gemaakt door middel van kleurpotloden. De dieren met de menselijke trekjes blijven fascinerend voor de kinderen. Een leerzame les. Een goed overwogen combinatie. Ik hou ervan.

Eenmaal in mijn handen heb ik het boek zelf meerdere keren op mijn gemak moeten bewonderen voor ik het aan mijn kinderen voorlas. De eerste keer keek ik mijn ogen uit. Ik vind de illustraties indrukwekkend mooi. Het boek verdient tijd en aandacht. De tweede keer las ik het verhaal. De boodschap is voor mij duidelijk maar voor een jong kind kan het even duren voor het kwartje valt. En dat is meer dan prima. Een levensles als deze hoort veelvuldig herhaald te worden. Wie goed doet, goed ontmoet. In de spiegel kijken voor je iemand anders bekritiseert. Afhankelijk van het kind, is dit een uitstekende gelegenheid om een gesprek te starten. Uiteraard op zijn of haar niveau.

meisje leest prentenboek van Edward van de Vendel kind leest prentenboek van de Belgische kinderboekenschrijver
kind leest boek op de vloer Kleuter kijkt in het boek Het mooie dorpje Mooiezon van Edward van de Vendel & Suzan T’Hooft

De peuter vindt het vooral leuk om naar de plaatjes te kijken. Ze vindt het leuk als mama voorleest, maar ik vermoed dat ze de boodschap nog niet begrijpt. En zoals ik al zei, dat hoeft ook niet. De kleuter voelt mijn liefde voor dit boek. Ze heeft een aantal favorieten maar ze kiest met grote regelmatig Het mooie dorpje Mooiezon om samen te lezen. Daar maak je mij heel blij mee. Een moeder dat dol is op boeken en lezen ontzettend belangrijk vindt, geniet van dit soort momenten. Een pareltje dat ook een plekje verdient in de klas en de opvang.

Het mooie dorpje Mooiezon bestel je hier. Nog zo een tof prentenboek van dit magische duo is Het is Raak!

Lees ook: De taal-en spraakontwikkeling van je kind stimuleren

Lees ook: Je kind heeft bijles of meer uitdaging nodig? Wat nu?

Lees ook: Boekenpret | De mooiste kinderboeken van februari

Lees ook: Boekenpret | De mooiste kinderboeken van april

boekcover Het mooie dorpje Mooiezon van Edward van de Vendel & Suzan T’Hooft

 

Sandra

Deze ambitieuze duizendpoot is de oprichtster van MamaPlaneet, getrouwd en mama van 2 prinsesjes. Na jarenlang met kinderen te hebben gewerkt, heeft ze in de opvoeding haar grootste passie gevonden. Verder heeft ze de meest uiteenlopende liefdes voor onder andere spelend leren, reizen, besparen, lekker eten en schrijven.
Sandra

10 gedachten over “Het mooie dorpje Mooiezon | Edward van de Vendel & Suzan T’Hooft”

  1. Ik ken het boek nog niet maar t klinkt heel leuk! 🐼🐻 ik ben gek op lezen en mn dochter is gek op voorgelezen worden 😅 zou deze graag winnen dus🍀🤞😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie