Tienermoeders | Het verhaal van Bella

Bella (alias) werd op haar 15e moeder van een zoon. Vandaag deelt zij het verhaal, dat haar leven veranderde.

Hij wilde een abortus en ik? Ik wist niet zo goed wat ik wilde.

Mijn vriend en ik waren al twee jaar een stel. Hij was twee jaar ouder. Ik was wel netjes aan de pil maar door een voedselvergiftiging die ik opliep, deed de pil niet wat het hoort te doen. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik alweer 11 weken zwanger. Dat kwam voornamelijk omdat ik normaal gesproken om de 3 maanden ongesteld word. Toen mijn menstruatie uitbleef, kwam ik er pas achter wat voor een effect de voedselvergifting had. Mijn vriend en ik waren natuurlijk erg geschrokken. Hij wilde een abortus en ik? Ik wist niet zo goed wat ik wilde, maar ik wist zeker dat ik geen abortus wilde. Na heel veel gedoe gingen we uit elkaar toen ik 16 weken zwanger was.

Door mijn keuze het kind te houden, ging niet alleen mijn relatie stuk.
Ik verloor ook veel vrienden. Ik voelde mij in de steek gelaten.

Gelukkig was mijn moeder er altijd voor mij. Zelfs toen ze hoorde van de zwangerschap, was zij niet boos. Ik ben erg dankbaar voor de steun van mijn familie.


De zwangerschap verliep goed, athans de eerste helft. De tweede helft bracht ik wekelijk door in het ziekenhuis. Het hart van mijn zoon deed het niet goed en ik had zoveel pijn dat ik niet goed meer kon lopen. Daarna heb ik ook een vrij heftige bevalling gehad. Na bijna een dag weeèn bleek de ontsluiting niet op gang te komen. Door complicaties die er optraden ontstond er levensgevaar voor de baby. De artsen besloten een spoedkeizersnee uit te voeren. Helaas ben ik daarna verkeerd gehecht waardoor ik nu nog steeds om de zes maanden naar het ziekenhuis moet om de zenuwen in mijn buik plat te leggen.

Lees ook: De zeldzame ziekte van Dyson
Inmiddels ben ik gewend aan mama zijn. Ik ben volwassener geworden, vooral mentaal en emotioneel. Zo doe ik meer moeite op school. Ik ben blij met de keus die ik toen maakte. Mijn zoon motiveert mij. Ook ben ik weer samen met de vader van mijn zoon. De toekomst ziet er goed uit voor ons gezinnetje.

Gebruik anticonceptie!

Een tip die ik andere tieners wil meegeven is, gebruik anticonceptie. Het is geen overbodige luxe. Aan alle andere tienermoeders in soortgelijke situatie, volg je gevoel. Mensen die je in zo een situatie de rug toekeren zijn niet je aandacht, vriendschap of liefde waard. Verzamel al je moed, jij kunt dit!

Wil jij ook anoniem je verhaal kwijt? Neem gerust contact met mij op.

4 gedachten over “Tienermoeders | Het verhaal van Bella”

Plaats een reactie