Boekrecensie: Het raadsel rond de Incacode van Bianca Nederlof

Titel: Het raadsel rond de Incacode
Auteur: Bianca Nederlof
Illustrator: Conz & Studio Clavis
Aantal pagina’s: 307
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Clavis

Leestip!

Het meisje dat een panter kwijt was boekrecensie

Het meisje dat op een olifant ontsnapte review

Het vervolg van Het raadsel rond het rode huis is gelukkig ook zelfstandig te lezen. Eerste blik op de cover komt niet helemaal overeen met de eerste indruk tijdens het lezen. Toch stelt het niet teleur, in tegendeel. Het verhaal gaat over 12-jarige Bren. Zijn beste vriend Gregor is een halfvampier. Het eerste boek bevat dan ook bloedstollende perikelen rondom de vader van Gregor, Vladimir, een vampier die zij bevrijden om een andere mysterie op te kunnen lossen. De schrijfstel van Bianca Nederlof zorgde ervoor dat het boek een daverend succes werd en lezers om meer vroegen. Daar is Het raadsel rond de Incacode het resultaat van. Terug naar het verhaal. Bren zijn ouders zijn niet zo avontuurlijk aangelegd en blijven liever dicht bij huis. Zijn oom Waldo daarentegen is zijn grote held en neemt hem al te graag mee op reis. Ontdekkingsreizen wel te verstaan, bedoeld om mysteries rondom vermiste professors, geheime boeken, vreemde aanwijzingen Escape room- achtige codes oplossen waar Bren zijn ouders niets van weten. Dit keer naar Peru, het land van de Inca’s. In eerste instantie is het doel duidelijk: professor Lingu vinden maar de spannende gebeurtennissen eromheen maken van dit boek een ijzersterke thriller. De vlotte korte hoofdstukken van ongeveer 5 pagina’s en de vele cliffhangers waar je hart van gaat bonken zorgen ervoor dat je wil blijven lezen.

Dit jeugdboek is niet te eng voor gevoelige lezers, maar gewoon een heel goed avonturenboek. Het neemt je mee in het verhaal en zorgt ervoor dat je het raadsel ook wil oplossen, inclusief die van de interessante Nazcavlakte tekeningen. Hoewel het opvalt dat de makers die met enige voorzichtigheid zich eraan waagden (geheel terecht), is het voldoende om de interesse te wekken bij de knappe koppen die het lezen en verder willen onderzoeken. Tip! Combineer het lezen met kijken naar kinderfilms over Peru zoals Pachamama, Dora and the lost city of gold, Paddington en Ted & de schat van de mummie.

Kinderboek Het raadsel rond de Incacode is onder andere hier te koop.

Over de auteur

Bianca Nederlof werd in 1980 in Papendrecht geboren. Toen ze 5 jaar oud was leerde ze zichzelf lezen en was ze geen onbekende in de lokale bibliotheken. Tijdens haar basisschooltijd schreef ze al diverse korte verhalen. Na een tijdelijke break pakte ze haar liefde voor schrijven in 2006 op en deed ze mee aan verhalenwedstrijden. De enthousiaste reacties en waardering voor haar werk gaf haar moed er serieus voor te gaan. We kennen Thrillers als Ongrijpbaar en Ondenkbaar van haar hand. Maar ook korte verhalen als Bundeltje, Een onwerkelijke wending en Nu, nu, nu en meerdere kinderboeken waaronder Borre boekjes. Het raadsel rond de Incacode is haar 15e boek.

Meer van dit soort avonturen beleven in een boek? Dan zijn deze tips voor jou!

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie