Recensie: Het tweede waanzinnige moppenboek van Andy Griffiths & Terry Denton

Titel: Het tweede waanzinnige moppenboek
Auteur: 
Andy Griffiths
Illustrator: Terry Denton
Oorspronkelijke titel: The Treehouse Joke Book 2
Vertaald door: Edward van de Vendel
Aantal pagina’s: 213
Adviesleeftijd: 7+
Uitgeverij: Lannoo

Leestips!

Recensie kinderboek: Ava en de 5 geheimen van supersensei

Recensie kinderboek: 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

Cadeautips | Speelgoed en spelletjes voor hoogbegaafde kinderen

Het tweede waanzinnige moppenboek

Het eerste boek van De Waanzinnige boomhut reeks scoorde zulke grote ogen bij de jeugd dat er (anno november 2023) boek nummer 13 op de planning staat. De titel verwijst naar het onderwerp dat centraal staat: Een buitengewoon grote boomhut die als een belangrijk decorstuk en aspect van avontuur dient. Deze groeit met elk boek in de serie met 13 verdiepingen. Een wonderrijke wereld vol verbeelding, humor en inventiviteit waarin allerlei ongewone, fantasierijke en soms knotsgekke belevenissen plaatsvinden. Andy Griffiths en Terry Denton wonnen als het magische duo diverse prijzen voor hun werk. Zo kregen ze onder andere de Prijs van Nederlandse Jury in 2017, 2018 en 2020. In de tien jaar tijd zijn er dan ook ruim een miljoen boeken verkocht in Nederland en België alleen. Passend bij de hype zijn er nog een aantal gerelateerde boeken uitgebracht zoals Het Waanzinnige doeboek, Het Waanzinnige boek over de Billosaurus, Het Waanzinnige boek over je lichaam, Hoe Schrijf ik zelf een waanzinnig boek? en Het waanzinnige moppenboek. Dezelfde humor, creativiteit en interactie met lezers die de reeks ongekend populair maakte, kun je ook in dit boek verwachten. Heerlijk leesvoer waar niet alleen boekenwurmen enthousiast van worden maar ook kinderen die anders geen boek oppakken voor plezier. Het tweede waanzinnige moppenboeken is een gamechanger dat voldoet aan de verwachtingen van de fans. Met toffe tekeningen, hilarische grappen en geweldige moppen die je met je klasnoten, vriendjes en ouders wil delen.

Het tweede waanzinnige moppenboek is onder andere hier te koop.

Alle Waanzinnige Boomhut-delen

1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

4 – De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

5 – De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

6 – De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

7 – De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

8 – De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

9 – De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

10 – De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

11 – De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

12 – De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

13 – De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen (verwacht: 6 februari 2024)

Andy Griffiths

Andy is een Australische auteur dat werd geboren op 3 september 1961 in Melbourne. Hij is vooral bekend van zijn werk voor jongere kinderen en jeugd, maar heeft een indrukwekkende lijst van boeken op zijn naam staan. Een aantal voorbeelden zijn: De Waanzinnige wereld van Andy Griffiths, Kleine Sam gaat op Kamp, Kleine Sam is helemaal niet bang, De ware held en De kat & de koning. Met een van zijn bekendste werken natuurlijk de Waanzinnige Boomhut- serie met illustrator Terry Denton. Voor de wereldwijd geliefde Waanzinnige boekenserie, heeft het duo ook JUST-serie geschreven waar ze in Australië in 2008 alleen al 6 kinderboekenprijzen voor wonnen. Zijn schrijfstijl en vermogen om humor te combineren met avontuur hebben hem een geliefde auteur gemaakt overal ter wereld.

Terry Denton

Terry werd op 26 juli 1950 geboren en is ook een Australische auteur en illustrator dat vooral bekend is om zijn humoristische tekenstijl. Sinds het begin in de jaren 1980 heeft hij aan zeker 100 kinderboeken gewerkt waarvan een deel door hem geschreven. In 1993 werd hij gekoppeld aan Andy Griffiths om samen te werken aan Andy zijn eerste boek. Sindsdien is het duo onverslaanbaar! Verder is Terry getrouwd, heeft hij drie kinderen en is hij eigenaar van een dierenbegraafplaats.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

Sandra

Plaats een reactie