Het verhaal van Patrycia | In 8 maanden tijd ben ik 46 kilo afgevallen

Mijn naam is Patrycia. Ik ben 47 jaar, getrouwd met mijn man Johan met wie ik een dochter heb van 19 jaar. In 8 maanden tijd wist ik maar liefst 46 kilo af te vallen. Waarom en vooral hoe? Dat lees je in deze blog.

Ik zoek troost in eten

Tot mijn tiende levensjaar had ik een, wat je noemt een normaal gewicht. Daarna had ik eigenlijk altijd al overgewicht. Nu moet ik wel erbij zeggen dat ik een emotie-eter ben. Ik zoek troost in eten. In 2015 kreeg ik, samen met een collega, ontslag en kwam ik ongewild thuis te zitten. In deze periode kwam ik ruim 25 kilo aan.

Wake-up-call

Jarenlang slikte ik medicijnen voor mijn hoge bloeddruk. Eind 2016 bleek mijn bloeddruk gevaarlijk hoog te zijn. Ik voelde mij zo rot, nadat ik dit te horen kreeg bij de huisarts. Na een bloedonderzoek bleek mijn suikerspiegel niet goed en mijn cholesterol veel te hoog. Hier schrok ik enorm van. Ik realiseerde mij dat ik zo niet oud kon worden en mijn dochter niet zal zien opgroeien. Op dat moment woog ik 144 kilo. Dat betekende dat ik maar liefst 70 kilo moest afvallen. Een onmogelijke taak, dacht ik.
Mijn broer Raymond heeft zich destijds goed verdiept in de voeding, gezondheid en sporten. Hij bood aan mij te coachen. Wat heb ik veel aan zijn hulp en steun gehad. Nog steeds eigenlijk.

46 kg afgevallen zonder operaties veel afvallen zonder operaties

Een nieuw begin

Sinds afgelopen januari tel ik de calorieën. Momenteel zit ik op 1500 calorieën per dag. Het was pittig hier aan te wennen maar het is goed te doen nu. Daarnaast wandelde ik in het begin iedere dag minimaal 5 kilometer. Tegenwoordig doe ik dat om de dag. De ene dag wandelen en de andere dag loop ik 5 kilometer hard.

Op 1 januari van dit jaar woog ik 144 kilo. Op 25 juli woog ik 97, 9 kilo. Dat betekent dat ik in 8 maanden tijd 46 kilo ben afgevallen. Ik heb inderdaad nog 23 te gaan maar ik ben apetrots op mijzelf. En gemotiveerd zet ik mijn weg voort.
Iedereen in mijn omgeving is ontzettend positief. Ook de motiverende opmerkingen die ik krijg doen mij goed. Niet heel gek dacht ik zo 😉

Lees ook: Het verhaal van Patricia | Ik viel 70 kg af
Lees ook: Het verhaal van Denise | Ik halveerde mijn gewicht in een jaar tijd

Beloning: gezondheid 

De belangrijkste tip die ik anderen wil meegeven is het belang van de knop omzetten. Niemand anders kan dit voor je doen. Dat moet je echt zelf doen. En als je echt hebt besloten dat je wilt afvallen en je levensstijl wilt veranderen, dan kan je dat ook. De grootste beloning is je gezondheid.
Inmiddels ben ik volledig af van de medicijnen en zien mijn bloedwaarden er steeds beter uit. Ik voel mij energieker. Ik ben gelukkiger. En dat maakt alles dubbel en dwars waard.

46 kg afgevallen op eigen kracht vrouw van middelbare leeftijd valt 46 kg af zonder operaties

vrouw middelbare leeftijd valt 46 kilo af zonder operaties

25 gedachten over “Het verhaal van Patrycia | In 8 maanden tijd ben ik 46 kilo afgevallen”

Een reactie plaatsen