Het verhaal van Patrycia | In 8 maanden tijd ben ik 46 kilo afgevallen

Mijn naam is Patrycia. Ik ben 47 jaar, getrouwd met mijn man Johan met wie ik een dochter heb van 19 jaar. In 8 maanden tijd wist ik maar liefst 46 kilo af te vallen. Waarom en vooral hoe? Dat lees je in deze blog.

Ik zoek troost in eten

Tot mijn tiende levensjaar had ik een, wat je noemt een normaal gewicht. Daarna had ik eigenlijk altijd al overgewicht. Nu moet ik wel erbij zeggen dat ik een emotie-eter ben. Ik zoek troost in eten. In 2015 kreeg ik, samen met een collega, ontslag en kwam ik ongewild thuis te zitten. In deze periode kwam ik ruim 25 kilo aan.

Wake-up-call

Jarenlang slikte ik medicijnen voor mijn hoge bloeddruk. Eind 2016 bleek mijn bloeddruk gevaarlijk hoog te zijn. Ik voelde mij zo rot, nadat ik dit te horen kreeg bij de huisarts. Na een bloedonderzoek bleek mijn suikerspiegel niet goed en mijn cholesterol veel te hoog. Hier schrok ik enorm van. Ik realiseerde mij dat ik zo niet oud kon worden en mijn dochter niet zal zien opgroeien. Op dat moment woog ik 144 kilo. Dat betekende dat ik maar liefst 70 kilo moest afvallen. Een onmogelijke taak, dacht ik.
Mijn broer Raymond heeft zich destijds goed verdiept in de voeding, gezondheid en sporten. Hij bood aan mij te coachen. Wat heb ik veel aan zijn hulp en steun gehad. Nog steeds eigenlijk.

46 kg afgevallen zonder operaties veel afvallen zonder operaties

Een nieuw begin

Sinds afgelopen januari tel ik de calorieën. Momenteel zit ik op 1500 calorieën per dag. Het was pittig hier aan te wennen maar het is goed te doen nu. Daarnaast wandelde ik in het begin iedere dag minimaal 5 kilometer. Tegenwoordig doe ik dat om de dag. De ene dag wandelen en de andere dag loop ik 5 kilometer hard.

Op 1 januari van dit jaar woog ik 144 kilo. Op 25 juli woog ik 97, 9 kilo. Dat betekent dat ik in 8 maanden tijd 46 kilo ben afgevallen. Ik heb inderdaad nog 23 te gaan maar ik ben apetrots op mijzelf. En gemotiveerd zet ik mijn weg voort.
Iedereen in mijn omgeving is ontzettend positief. Ook de motiverende opmerkingen die ik krijg doen mij goed. Niet heel gek dacht ik zo 😉

Lees ook: Het verhaal van Patricia | Ik viel 70 kg af
Lees ook: Het verhaal van Denise | Ik halveerde mijn gewicht in een jaar tijd

Beloning: gezondheid 

De belangrijkste tip die ik anderen wil meegeven is het belang van de knop omzetten. Niemand anders kan dit voor je doen. Dat moet je echt zelf doen. En als je echt hebt besloten dat je wilt afvallen en je levensstijl wilt veranderen, dan kan je dat ook. De grootste beloning is je gezondheid.
Inmiddels ben ik volledig af van de medicijnen en zien mijn bloedwaarden er steeds beter uit. Ik voel mij energieker. Ik ben gelukkiger. En dat maakt alles dubbel en dwars waard.

2017 08 13 19.20.17

Sandra

34 gedachten over “Het verhaal van Patrycia | In 8 maanden tijd ben ik 46 kilo afgevallen”

  • Super.Fijn dat je dit deelt.
   Het gaat bij mij niet om de hoeveelheid kilo’s maar om de motivatie.Wat je zegt is waar.Ik ben zelf 50 jaar en zit in de overgang.ik moet er in totaal 10 af.Nu nog vijf.En die lukken niet.Het gaat tergend langzaam.
   Jouw verhaal helpt mij om het vol te houden.Thanks.

   Beantwoorden
  • Heel mooi om te lezen én gRoTe waarheid. Men kán niet vermageren al zittend. Ik heb 11 operaties ondergaan in 4 maanden en was enorm zwaar geworden. Heb dan door de aanmoediging van mijn kinesist beginnen wandelen. Eerst een kwartiertje, een week later 1/2 u, enz…tot ik ben geïndigd met 10km per dag. Ik ben in 9 maanden maar 18kg kwijt. Startgewicht was 82.5kg. Ik weeg momenteel 64.5kg. Ik ben deze harde winter lelijk ten val gekomen op mijn knieschijf in november en kan sindsdien niet meer gaan wandelen. Ongelooflijk hoe snel je gewicht terugkomt. Ik woog deze morgen alweer 66kg.
   Mag ik heel beleefd eens vragen wat u dagelijks eet aub.? En wat ik absoluut moet mijden. Ps.: Ik snoep nochthans niet meer 😢😢😢

   Beantwoorden
   • Ja geweldig zeg ik wil ook heel graag 1500 calorieën doen maar mijn vraag is wat mag of moet je eten ik vind u een topper Vr gr roelie

    Beantwoorden
 1. Wat een topprestatie tot nu toe al zeg! Je bent ontzettend goed bezig, dus zet door dan gaan die andere kilo’s er ook nog af. Je mag met recht apetrots zijn!

  Beantwoorden
 2. ik wil heel graag 70 kg afvallen ik eet mss verkeert maar ik heb veel stres en ongezond eten doe ik niet en snoep niet geen zout geen alcohol een frisdrank alleen water thee 1x koffie per dag en voor de rest water
  ik hoop

  Beantwoorden
 3. Wat leuk om dit te lezen! Gefeliciteerd!
  Ik zag je vaak met je dochters bij de Urban Bakery en serveerde ik jullie appeltaart met thee 😀 ! Ik herkende je meteen!
  Keep it up! YOU LOOK AMAZING

  Beantwoorden
 4. Hallo mijn naam is Ria ik weeg 108 kg en dat is geen pretje. Ik zou wel wat af willen vallen maar ik heb nu al een uitgezakte buik grote hangende borsten en dan nog vetrollen. Ik vraag me af wat dat bij een ander is die al wat ouder is. Als je jong bent dan trekken die vellen nog wel recht maar als je ouder wordt en valt veel af dan hangt je buik op je knieen en aangezien we hier in een land wonen waar alles kan als je maar een dikke portemonee hebt om het vet weg te laten halen.

  vriendelijke groet Ria van Opdorp Roozen

  Beantwoorden
 5. Hallo ik ben Ria van Opdorp en weeg 113 kg. Mijn lichaam is zodanig uitgezakt dat als ik moet alvallen me afvraag waar hangt dan mijn buik op mijn billen. Ik geloof dat als je zoveel kilo s afvalt ik me afvraag waar jouw vellen zijn gebleven. Je krijgt er een mismaakt lichaam voor terug als je ouder bent trekken die vellen niet meer strak. Hoe kun je dan gelukkig worden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie