Het verhaal van Denise | Ik halveerde mijn gewicht in een jaar tijd

Mijn naam is Denise, een 27-jarige werkende moeder van een koningskoppel in de leeftijd van 4 en 1 jaar. Een jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en viel ik meer dan 50 kilo af op eigen kracht.

Vóór de zwangerschap van mijn oudste dochter woog ik al een hele tijd zo rond de 70 kilo. Tijdens de zwangerschap kwam ik in een korte tijd 30 kilo aan. Na de keizersnede bleef ik een tijd hangen op ongeveer 83 kilo. Na de herstelperiode ben ik braaf gaan sporten en vlogen de kilo’s eraf. Daar was ik heel blij mee.

Een kleine 3 jaar later werd ik opnieuw zwanger. Ook deze zwangerschap kwam ik veel aan. Ook dit keer had ik een hoge bloeddruk en hield ik enorm veel vocht vast. Voor de bevalling woog ik 110 kilo. Ik was toen echt op mijn zwaarst. Na de bevalling woog ik 91 kg. Mijn gewicht schommelde enorm de afgelopen jaren. En ook al was dat met 2 hele goede redenen, is dat niet onopgemerkt gebleven.
Ongeveer 2 maanden na de bevalling heb ik de knop omgezet. Mijn streefgewicht zette ik op 70 kilo. Voor mijn mentale rust was mijn eerste doel om 10 kilo af te vallen.

Ik besloot de stap te nemen
omdat ik echt niet blij werd van mijn spiegelbeeld.
Doodongeluk werd ik van de foto’s waar ik op stond. 

Op 1 juli ben ik begonnen met gezond eten. Dagelijks drink ik minimaal 2 liter water, soms wel meer. Koken en bakken zonder pakjes en zakjes werkt uitstekend. Daarnaast eet ik vaak havermout. In de avond zit ik met mijn gezin altijd samen te eten. Dat was en blijft een belangrijk moment voor ons. Dus ja, ik eet wel eens patatjes en zelfgemaakte pizza, maar toetjes sla ik over.
Ik werk in de kinderopvang dus beweeg gelukkig al een hoop als ik aan het werk ben. Wat was ik blij dat de kilo’s rap verdwenen. Ineens woog ik 80 kilo. Dat motiveerde mij enorm. Ik besefte dat 70 kilo écht haalbaar was en ging ervoor. Halverwege november 2016 heb ik dit doel behaald. En hoewel ik blij was met het resultaat, was ik nog niet tevreden. Ik zat nog steeds niet goed in mijn vel. Op dat moment stelde ik een nieuw doel voor mijzelf. Ik wilde graag met Kerst mijn favoriete jurk weer aan kunnen. Deze is namelijk al jaren te klein.

Lees ook: Het verhaal van Patricia Ι Ik viel 70 kg af

Na oud en nieuw is het tempo er een beetje uitgegaan maar geleidelijk bleef ik afvallen. Volhouden blijft een moeilijke taak, maar blij zijn met wat ik in de spiegel zie geeft mij veel kracht.
Vandaag de dag weeg ik 57 kilo. En gezien mijn lengte van 174 centimeter is dat heel goed. Ondanks dat ik regelmatig te horen krijg dat ik te dun zou zijn, heb ik een gezond gewicht volgens mijn BMI.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

Mentaal vind ik het best lastig om mezelf te zien zoals anderen dat zien. Soms zie ik een foto terug waar ik tevreden over ben. Maar dat zie ik dan weer niet terug in de spiegel.

Door de enorme gewichtsschommelingen, heb ik hier en daar hangend huid dat ik maar niet strakker krijg. Ook mijn borsten zijn er niet mooier op geworden helaas. Nee, ik ben niet happy met mijn moederlijf maar ik ben trots op wat ik heb bereikt.

Het is voor mij nu een jaar geleden dat ik het roer omgooide. De laatste tijd vind ik het lastig mezelf weer op het rechte pad te krijgen wanneer ik even wat minder gezond heb gegeten. Anderen zeggen dan dat je het best kunt hebben. Toch blijft de angst dat als ik mij laat gaan in hetzelfde tempo weer aan kom. En dat wil ik voorkomen. Discipline is belangrijk maar soms ook een potje lastig.

Lees ook: Het verhaal van Fleur | Kunnen we die hele babytijd niet overslaan?

Waar ik wel eens moeite mee heb is dat mensen een mening hebben over hoe slank je worden mag, andersom werd hier ook niet over gesproken. Als ik gezond ben en ik voel mij goed en mooi, dan interesseert de weegschaal mij niet. Ik ben trots op het feit dat ik mijn gewicht wist te halveren zonder medische ingrepen, gewoon op eigen kracht.

Een tip die ik anderen zou willen geven is: dieet niet, maar verander je eetgewoontes. Drink meer en ren achter je kinderen aan 😉 Discipline is alles!

Denise werd ongelukkig van haar moederlijf en wist in een jaar tijd half gewicht te halveren

 

Redactie

17 gedachten over “Het verhaal van Denise | Ik halveerde mijn gewicht in een jaar tijd”

  1. Wauw wat knap in een jaar! Je verhaal motiveert mij wel om ook eindelijk eens te beginnen met wat gezonder te eten. Hoef niet de helft van mijn gewicht eraf maar wil toch wel minstens 20 kilo kwijt.

    Beantwoorden
  2. Wat ontzettend knap! Weet je gewicht is altijd een gedoe. Gezondheid is inderdaad het belangrijkste. Men vond jou dik, maar ik ben heel dun. Heel petite. Maar verder gewoon gezond. Dus nu heb ik mijn lage gewicht maar geaccepteerd. Veel geluk met je nieuwe gewicht.

    Beantwoorden
  3. Jeetje, wat ongelooflijk knap van je! Als jij je maar lekker in je vel voelt, dat is het belangrijkste. Iedereen mag een mening hebben, maar degene die telt is die van jezelf 😉 Onwijs veel respect voor jouw discipline!

    Beantwoorden

Plaats een reactie