Het verhaal van Jasmijn | Ik heb spijt van de borstvergroting

Jasmijn werd in haar tienerjaren enorm gepest met haar platte boezem, zoals zij dat zelf noemt. Met haar verhaal wil ze waarschuwen voor de nadelen. 

Tijdens mijn tienerjaren was ik erg onzeker over mijn lichaam. Ik was niet bepaald dun maar borsten had ik niet. Jarenlang werd ik hierom gepest, door meisjes en jongens. Toen ik 20 jaar was besloot ik, na lang nadenken, hier wat aan te doen. Ik ging voor een borstvergroting.

Eindelijk blij met mijzelf

Hoewel ik heel goed uitleg kreeg van de artsen en alle steun had van mijn ouders, was het anders dan ik had verwacht. Herstel was een ramp. Een week lang kon ik niets. Ik kon mij niet bewegen en kwam mijn bed niet uit. De pijn was onmenselijk. Maar ik ging van cup A naar cup D. Het was de lang gespaarde €5000 uiteindelijk zo waard. Het gaf mij zelfvertrouwen. Ik kreeg zelfs lef. En ook mijn eerste vriendje. Voor mijn gevoel, kreeg ik eindelijk een leven.

Ik heb spijt van mijn borstvergroting

Inmiddels zijn we 6 jaar verder. Samen met mijn vriend heb ik een dochter van 1 jaar. Mijn lichaam is veranderd en ook mijn borsten. Door de zwangerschap zijn mijn borsten meer gaan hangen. En geloof me hangende siliconen zijn niet bepaald een mooi gezicht. Ik heb er zo een spijt van. Spijt dat ik zo koppig was en een borstvergroting als de enige optie zag. Boos dat ik geen alternatieven zocht of aangeboden kreeg. Teleurgesteld dat ik mijn van moeder natuur gekregen gezonde lijf niet wist te waarderen zoals het was. Het voelt als een verminking.

Lees ook: Het verhaal van Lydia | Gastric Bypass

Hoewel ik weet wat onzekerheid met je doet. En ook begrijp ik wat de vervelende opmerkingen met je doen, wil ik je toch meegeven het negatieve los te laten. Een perfect lijf bestaat niet. Probeer het een plekje te geven. Je bent mooi zoals je bent. Geef het echt een kans, al moet je hier professionele hulp voor vragen. Zorg ervoor dat dit een weloverwogen keus is en niet je enige optie. Borstvergroting is namelijk nooit de enige optie.

Wat is jouw ervaring met borstvergroting? Ik lees graag je reactie onder dit artikel.

Wil jij ook (anoniem) je verhaal kwijt? Neem dan contact met mij op.

womens 2306365 1920

Redactie

1 gedachte over “Het verhaal van Jasmijn | Ik heb spijt van de borstvergroting”

Plaats een reactie