Het verhaal van | Top 5 persoonlijke verhalen met een boodschap

Inmiddels zijn er ruim 40 persoonlijke verhalen met een boodschap verschenen op MamaPlaneet. Verhalen waar menig mensen stil van werden, een traan weg pikten. Verhalen die meer positieve aandacht verdienen, onderwerpen waar te weinig over wordt gepraat. Tijd voor de top 5 van de mooiste, meest indrukwekkende, maar niet perse meest gelezen verhalen. Welke is jouw favoriet en waarom?

1. Het verhaal van Sophia | Mijn leven met autisme

Autisme is een stoornis waarbij de informatieverwerking in de hersenen net iets anders gaat. Wist je dat 2 % van de Nederlandse bevolking werd geboren met autisme? Deze dappere mama van 3 had een heleboel ballen om hoog te houden. Daar heeft ieder van ons moeite mee. Met autisme is dit nog een stuk lastiger.

2. Het verhaal van Robert | Mijn vrouw is autistisch

Als antwoord op het verhaal van Sophia vertelt Robert hoe hij zijn leven als partner van een autist heeft ervaren. Zijn belevenis, zijn gevoel, Persoonlijk, puur en ondanks de teleurstelling respectvol.

3. Het verhaal van Isa | De vader van mijn kinderen had een dubbelleven

Liefde maakt blind. Daar kwam Isa ook te laat achter. Haar prins op het witte paard verdween en liet haar alleen achter met hun tweeling. Haar strijd, de verhuizingen, de opvoeding, de vader keer op keer een nieuwe kans geven…ze deelt haar verhaal in twee delen.

4. De zeldzame ziekte van Dyson

Hartverscheurend voor de kleine man, maar ook voor de ouders die redelijk machteloos moesten toekijken hoe het meeste dierbare wat ze hebben pijn lijdt en geen arts die weet wat hij mankeert. Inmiddels is Dyson een aan het hart geopereerde kleuter.

5. Het verhaal van Martine | Ons vlinderkind

Een langgekoesterde droom kwam in vervulling voor Martine en haar partner toen de zwangerschap eindelijk een feit was. Na een fijne zwangerschap overkwam ze het meest vreselijke wat je als ouder kan overkomen. Het verhaal van Martine is er een waar je stil van wordt.

13 gedachten over “Het verhaal van | Top 5 persoonlijke verhalen met een boodschap”

  1. Bezig met fertiliteit kan ik hier best niets van lezen, denk ik…. Ik maakte ooit al die fout…. tranen huil je dan…. ik wil in de eerste plaats een kind, maar wel gezond natuurlijk (zoals iedereen), maar net daarom kan ik hier best niet aan beginnen, denk ik. Aandacht verdienen ze zeker wel! <3

Een reactie plaatsen