Hittevrije kapsels dames: Tips en hacks voor trendy haar zonder föhn, krul- of stijltang

Ontdek de impact van hitte op je lokken en de schoonheid van hittevrije kapsels. Van verbluffende krullen tot zijdezachte golven, we streven allemaal naar het perfecte kapsel, iedere dag weer. Maar welke prijs betaalt ons haar voor die gewenste look? Leer hoe je de natuurlijke textuur van je haar kunt behouden, beschadigingen voorkomen en geniet van tijdbesparende, veelzijdige haarstijlen. Ervaar duurzame keuzes die de natuurlijke glans van je haar versterken en je zelfvertrouwen boosten. Zet de stap naar een gezondere, gelukkigere jij met stijlvol haar dat amper moeite kost. Ideaal voor de drukke moeders!

Wat doet hitte met je haar?

Steil, golvend en gekruld haar bestaan voornamelijk uit keratine-eiwitten die erg belangrijk zijn voor structuur en sterkte van het haar. Te veel hitte kan het vocht in je haar verdampen, waardoor het droog en broos wordt. Dit kan weer leiden tot beschadiging van de haarvezels waardoor het gevoelig wordt voor gespleten punten en breuk. Wanneer je regelmatig stylingtools gebruikt kan dit de waterstofbruggen in het haar afbreken. Deze bruggen zijn verantwoordelijk voor de vorm van je haar. Dat geldt voor alle haartypes inclusief steil, golvend, krullend en kroeshaar. Ze variëren weliswaar in dikte, dichtheid en porositeit wat de unieke eigenschappen beïnvloed en de manier waarop het reageert op verschillende styling en behandelingen. Maar hoewel de mate van schade kan variëren, kunnen ze wel allemaal worden beïnvloed door het gebruik van apparaten zoals föhn, krul- en stijltang. Met als resultaat: onvermijdelijke schade. De verborgen kosten van de perfecte look kunnen de gezondheid van je lokken ernstig beïnvloeden. Misschien niet iets waarvan je de gevolgen direct ondervind, maar als onderdeel van je haarverzorging wel in de loop der jaar aangezien de structuur van je haar verandert door onder andere ouder worden, hormonen en voeding. Leer waarom het vermijden van hitte het verschil kan maken en ontdek slimme alternatieven om je haar naar wens te stijlen zonder schade. Deze essentiële kennis zal je helpen om de natuurlijke beauty van je haar te behouden, terwijl je toch trendy en zelfverzekerd blijft. En de kennis door te geven aan de volgende generatie 💜

Hittevrije kapsels

Een dagje naar het kantoor, 10-minutengesprek op school van je kind, avondje uit met je partner, high tea met vriendinnen…Wat je ook doet, je wilt graag met een frisse look de deur uit. En dat verdien jij! Laat je lokken vrij dansen in luchtige vlechten, speelse knotten en dreamy updo’s met deze voorbeelden van hittevrije kapsels zonder je zorgen te maken over eventuele schade. Daarom hebben we een aantal inspirerende stap-voor-stap video’s voor je. Een toffe mix van eenvoud en elegantie om je unieke stijl te benadrukken zonder dat er hitte of schadelijke producten aan te pas komen.

De perfecte lage knot

Je hebt nodig:

Final Touch™ Hair Styling Stick

Final Touch™ Hair Spray

Moisture Hero™ Hair Oil

YouTube player

Meer volume? Beach Waves

Je hebt nodig:

Bamboo Heatless Curls Kit

Final Touch™ Hair Spray

Volume Wizard™ Hair Powder

Ocean Water Sea Salt Spray

YouTube player

Makkelijke vlecht dat mooi blijft zitten

Je hebt nodig:

Bamboo Vented Brush

Moisture Hero™ Hair Oil

YouTube player

 

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

 

 

 

Sandra

Plaats een reactie