Honderden euro’s besparen door overstappen energieleverancier?| Dit moet je weten

Krijg je het soms Spaans benauwd van alle vaste lasten en rekeningen die je moet betalen? Heb je al het mogelijke al gedaan om te besparen en blijkt dit niet voldoende? Moet je weer eens bijbetalen voor je energie? Ik leg je graag uit hoe je honderden euro’s kunt besparen door overstappen energieleverancier.

Overstappen energieleverancier : Wanneer is het verstandig?

Het is verstandig jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Wanneer je dit voor het eind van je contract doet, kan het je wel een boete opleveren. Een zogenaamde opzegvergoeding.

Minimaal zes weken en maximaal acht voor het eind van je contract met bepaalde tijd, mag je je opzegging alvast opsturen. Zorg er wel voor dat je nieuwe contract start als de oude eindigt. In dit geval hoef je geen boete te betalen.

En mocht het zo zijn dat je wel een boete moet betalen, dan zijn er energiebedrijven die het voor je betalen.

In geval van een contract met onbepaalde tijd, kun je in principe overstappen wanneer jij wilt zonder een boete te riskeren. In alle andere gevallen is het verstandig grondig je energiecontract door te lezen en advies in te winnen bij een specialist. Overstappen bespaart je sowieso honderden euro’s. Waarom zou je het laten liggen?

Energie vergelijken via internet 

Voordeel van overstappen via een 100% onafhankelijke energievergelijker is dat mensen met meer kennis, ervaring en macht jou bijstaan. Jou helpen de juiste overstap te maken is hun doel. En waarom zou je jezelf niet de moeite besparen als een betrouwbaar en veilig bedrijf geheel transparant in jouw voordeel denkt? Daarnaast wordt er naast de prijzen ook de inhoud vergeleken. En je kunt meer profiteren van bepaalde aanbiedingen dan wanneer je een leverancier rechtstreeks benaderd.

Je maakt je keus online en zij regelen het verder. Het kost je letterlijk een paar minuten om honderden euro’s te besparen. Ideaal!

Doe hetzelfde met je andere verzekeringen

Precies hetzelfde kun je hier doen met je autoverzekering. Overstappen kost je geen geld en maar een paar minuten om geld te besparen. Geen gedoe met papierwerk en kleine lettertjes lezen. Wel profiteren van de aanbiedingen en kennis van specialisten.

rekenmachine, munten en eurobiljetten

1 gedachte over “Honderden euro’s besparen door overstappen energieleverancier?| Dit moet je weten”

Plaats een reactie