5 prachtige boeken over hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is simpel uit te leggen, maar lastig te begrijpen. Het heeft niets met zweverigheid te maken. maar met extreem gevoeligheid. Vooral prikkels, emoties (van anderen) en oog voor details zijn maar een aantal eigenschappen van mensen die hooggevoelig zijn. Ken je mensen die alles persoonlijk nemen en wekenlang met een negatief voorval blijven zitten? Het kan zomaar dat deze mensen HSP hebben. Wil je leren omgaan met je hoogsensitiviteit, wil je hulp bij het opvoeden van je HSP kind of je hooggevoelige partner beter leren begrijpen? Deze boeken kan ik je van harte aanbevelen.

Lees ook

Eerlijk over moederschap | Mijn hoogsensitieve meisje

Onrealistisch kritisch & Eerlijk over perfectionisme

Wat betekent hsp precies? 

Femke de Grijs legt hier duidelijk uit wat Hoogsensitiviteit precies is.

YouTube player

5x prachtige boeken over Hoogsensitiviteit

Hoog Sensitieve Personen – Elaine N. Aron

Voor zover ik weet het eerste boek dat werd geschreven over hooggevoeligheid. Het boek bevat naast veel praktijkvoorbeelden, ook zelftests en tips hoe met hoogsensitiviteit om te gaan. Handig als je als volwassenen je draai nog niet hebt gevonden en nog lastig vindt moederschap met hoogsensitiviteit te combineren. Helemaal lastig als niet alleen jij maar ook je kind hooggevoelig is. Het is een boek dat raakt. De meeste hoogsensitieve lezers van het boeken zullen ontzettend veel herkenning teruglezen. Iets wat ook weer heel confronterend kan zijn en geruststellend tegelijk. Alsof je je eigen dagboek leest die je nooit hebt geschreven. Alsof je eindelijk begrepen wordt.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont

Een krachtig geschreven boek over hoe je je weerbaarder maakt en de extreme gevoeligheid positief gaat inzetten. Het boek zet je niet alleen aan het denken, maar ook aan het werk. Je vindt er namelijk ook vragen en opdrachten waarmee je de theorie van de schrijfster direct kunt toepassen.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Eerste hulp bij hoogsensitiviteit – Elke van Hoof

Het boek dat helpt jezelf te accepteren. HSP zijn heeft niets met zweverigheid te maken. Door middel van herkenning, tips en oefeningen word je geholpen positief met je hooggevoeligheid om te gaan.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven – Ilse Sand

Ilse Sand geeft op haar manier inzicht in hoe het voelt om HSP te zijn. De perfecte gids als aanvulling op het boek van Elaine Aron. Een aanrader voor de hooggevoeligen onder ons maar ook voor de mensen die te maken hebben met deze extreem gevoelig anders denkende mensen.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Leven zonder filter – Fleur van Groningen

Een fijn geschreven boek vanuit eigen ervaring van de schrijfster. Fleur verzette zich flink toen ze erachter kwam dat zij wel degelijk hoogsensitief was. Ze was immers altijd anti hokjes en labels en nu kreeg ze er zelf een. Tot ze inzag dat ze het ook anders kan bekijken.

Meer informatie over dit boek vind je hier.


Ken jij een hoogsensitief persoon? Welke kenmerken zijn sterk aanwezig? Ben je misschien zelf HSP, net als ik, dan ben ik vooral benieuwd of je een van deze boeken misschien kent en welk boek jou het meest aanspreekt.

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

1 gedachte over “5 prachtige boeken over hoogsensitiviteit”

Plaats een reactie