Huis verkopen binnen een week | 4 tips waar je ook echt wat aan hebt

Ons huis staat te koop. Of eigenlijk stond ons huis te koop. Verdeeld over 3 dagen waren er 13 bezichtigingen geweest. Op dag 7 was ons huis verkocht onder voorbehoud. Blij blij blij. Eigenlijk hoopte ik dit artikel eind van de maand te delen, maar het ging sneller dan ik dacht. Naast de juiste timing en goede buurt, waren er nog een aantal dingen die de snelle woningverkoop sterk hebben beïnvloed. Hoe jij ook je huis binnen een week kunt verkopen? Met deze 4 tips.

Lees ook

WOZ-Waarde verlagen & veel geld besparen

Woningfotografie tips

Ik weet niet of je op zoek bent naar een woning of zo nu en dan voor de lol eens op Funda kijkt, maar wat mij opvalt zijn de zelfgemaakte foto’s. NIET DOEN! Of fotograferen moet je lust en leven zijn waar je al dan niet geld mee verdient. Maar van die nutteloze foto’s met een vaas op de tafel en vervaagde achtergrond gaat jouw woning niet sneller verkocht worden. Sorry!
Scherpe, goedbelichte foto’s van je woning zijn belangrijk. Duidelijke foto’s van alle kamers zodat de woningzoekende een duidelijk beeld heeft van de ruimte. Ben je geen prof? Investeer dan in een goede fotograaf die het beste eruit haalt. Het hoeft geen jackpot te kosten maar je gaat er wel van profiteren.

Stylingtips verkoop huis

Ook als je een chaoot bent, een sloddervos, ruim alsjeblieft op als je weet wanneer de fotograaf de foto’s komt maken. Vaak is je huis heel persoonlijk ingericht, logisch. Pak het voor deze gelegenheid anders aan. Haal de persoonlijke dingen weg. Zorg ervoor dat je minimaal laat staan. De meeste mensen kunnen namelijk niet door dat persoonlijke heen kijken. Door je huis neutraal in te richten, maak je het minder smaakgevoelig en dus meer geschikt voor de verkoop. Speelgoed, foto’s, freubels. Haal het tijdelijk weg. Heb je een een kleurrijke bedovertrek? Vervang het voor een witte. Een plank vol kruiden? Haal het leeg. Zorg voor een neutrale douchegordijn, schone, witte handdoeken. Haal je doucheplek leeg of laat 1 of 2 dingen achter. Gooi de gordijnen open en de ramen dicht. Wees kritisch, heel kritisch. Op internet kun je boordevol inspiratie halen. Via de makelaar of Funda vind je ook tips. Je leert ook veel door te zien hoe het niet moet. Is de woning stylen niets voor jou? Vraag dan iemand om hulp die je erbij kan helpen.

2017 08 05 18.50.39

Social media gebruiken bij het verkopen van je huis

Lang leve de social media! Social media gebruiken bij het verkopen van je huis is een goed idee. Wist je dat er honderden huizen al verkocht zijn voor ze op Funda staan? De meeste makelaars hebben natuurlijk zo hun contacten, maar delen op je social media kanalen helpt enorm. Zorg voor een duidelijk stukje tekst en een goede foto. Of plaats alvast de link naar de site van de makelaar waar je woning al te koop staat. Ook hier is je kritische blik vereist. Welke informatie deel je dan? Wat vind je zelf belangrijk als je op zoek bent naar een woning? Deel het in de (verkoop)groepen waar dit mag. Vraag mensen uit je vriendenlijst het ook te delen. Mijn ervaring is dat delen het meest effectief is vroeg in de ochtend of net na etenstijd.

Lees ook: Tips & Trucs | Verhuizen met kinderen

Doe de bezichtigingen zelf

Wij deden de bezichtigingen zelf. Dit was een bewuste keus om twee redenen. Om de kosten te drukken en omdat ik graag de mogelijke kopers graag zelf in de ogen wil aankijken. Vaak voelen de kopers zich een nummertje. Of zijn mensen juist heel koud en zakelijk. Ik vind dat een dingetje. Het is mijn thuis en die van mijn gezin. Uiteindelijk ging het huis, zonder aarzelen, naar degene bij wie ik het fijnst gevoel had. Een woning kopen en verkopen heeft ook degelijk te maken met een gunfactor.

Huis verkopen binnen een week

De meeste van ons hebben er een haat-liefde verhouding met social media. Maar social media gebruiken bij het verkopen van je huis is een heel goed idee. Vooral als je mijn tips gebruikt en hier op de juiste manier gebruik van maakt. Je huis verkoopklaar maken is èèn ding. Woningfotografie en styling van je huis zijn een ander koek. De bezichtigingen zelf doen heeft veel voordelen is onze ervaring. Met de deze 4 tips verkoop jij je huis veel sneller, ongeacht de economie.

Ga je binnenkort ook je woning verkopen? Of heb je onlangs een huis gekocht en heb je aanvullende tips? Ik hoor het graag van je in een reactie op dit artikel.

Lees ook: Zo richt je een minimalistische badkamer in

Lees ook: Gedeelde kinderkamer | Inrichting tips & ideeën

Lees ook: De zolder als thuiskantoor | 3 belangrijke tips voor een fijne werkplek

Snel huis verkopen ervaring

Redactie

16 gedachten over “Huis verkopen binnen een week | 4 tips waar je ook echt wat aan hebt”

 1. Gefeliciteerd! Wat fijn dat het zo snel ging! Ik heb het geluk dat ik nooit een huis hoef te verkopen…. Zooo blij mee. Maar anders zouden dit supergoede tips zijn. En ik ben als fotograaf heel blij dat je aanstipt dat je daar toch echt iemand voor moet hebben die weet wat ie doet. Ik zou er zelf ook een inhuren, want ik heb geen ervaring met het fotograferen van interieur en exterieur.

  Beantwoorden
 2. de foto’s zijn echt heel belangrijk, alhoewel ik laatst een huis zag wat een enorme bende was op Funda, en die was binnen een dag weg doordat iedereen het deelde van afschuw.. hoger dan de vraagprijs ook nog

  Beantwoorden
 3. goede tips, wat ook goed is (heb ik horen zeggen) dat er een geur hangt van kaneel of speculoos… gek maar daaraan denken doet me wel watertanden haha

  Beantwoorden
 4. Wat een goede tips, hier ga ik zeker gebruik van maken! ik ga binnenkort zelf proberen mijn huis verkopen. Social media is inderdaad een handig hulpmiddel om potentiële kopers te bereiken.

  Gr. Carla

  Beantwoorden

Plaats een reactie