IJsbeelden festival Zwolle | R-IJS door de tijd

Tientallen ijs- en sneeuwsculpturen gemaakt door de grootste talenten van over de hele wereld van 275 duizend ijs en net zoveel sneeuw. Een jaarlijks evenement en dit jaar waren wij erbij. Wat je kunt verwachten van IJsbeelden Festival Zwolle inclusief praktische tips lees je hieronder.

Overnachten in Zwolle? Check hier de mogelijkheden en boek

IJssculpturen spektakel 

IJsbeelden festival vindt dit jaar plaats vanaf 14 december tot en met 1 maart in de IJsselhallen van Zwolle. Een ijskoud spektakel waar verschillende ijskunstenaars wereldwijd hun talenten komen tentoonstellen. De IJshal D2 loop je binnen via de kinder playground. Een grote verwarmde ruimte waar twee luchtkastelen staan, voor jongere en wat oudere kinderen, een carrousel. Hier staat ook een poffertjeskraam, je kunt er lekkere wafels en heerlijke churros kopen. Of wat te drinken bij het Space Cafe. Verder is er meer dan voldoende zitplaats in deze gratis toegankelijke binnenkomer.

Vanuit de Kinder Playground loop je langs de kassa voorbij de dames die de entreekaartjes controleren en je een stempel geven, mocht je weg moeten en later terug willen komen. Hier vandaan is het nog een paar meter in de buitenlucht lopen voor je de ICE Planet inloopt.

Leestip

LEGO world Jaarbeurs Utrecht 2019 | Het leukste dagje uit in de herfstvakantie
Dinoland Zwolle | Waar dinosaurussen tot leven komen

R-IJS door de tijd

Dit jaar is de thema r-ijs door de tijd. Door middel van ijs- en sneeuwsculpturen ga je terug in de tijd. Je hoeft niets te missen, de route start met de dinosaurussen 230 miljoen jaar geleden, via de tijd van Cleopatra 3000 jaar voor Christus, door de Middeleeuwen naar de tijd van Leonardo da Vinci en zijn Mona Lisa, Columbus, Shakespeare, Napoleon en Rembrandt met zijn beroemdste werk de Nachtwacht. Anne Frank mag ook in dit rijtje indrukwekkende geschiedenisbeelden niet ontbreken. Langzaam lopen we door de geschiedenis en het heden door naar de toekomst.

Ijsbeelden festival zwolle 2019/2020 Ijsbeelden festival zwolle
Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle
Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle
Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle

Wat wij ervan vonden

IJsbeelden Festival Zwolle stond al een tijdje op mijn wenslijst. Voorgaande jaren was ik vooral bang dat de meiden te jong waren voor de kou. Dit jaar besloten we goed ingepakt met onze 4 en bijna 6 jarige dames de uitdaging aan te gaan.

Bij binnenkomst was de -12 graden het eerste wat opviel. Het maakte in eerste instantie meer indruk dan de dinosaurus voor ons. Langzaam kregen ook de kinderen oog voor de details. Zelfs de randen waar de ijs- en sneeuwsculpturen op stonden waren geheel van sneeuw en ijs. De gigantische mammoet was indrukwekkend. En zo liepen we rustig langs alle kunstwerken. Zoveel details. Pure kunst. Wat zonde dat het straks allemaal wegsmelt.

Er wordt gebruikt gemaakt van flink wat airconditioners, met bijhorende lawaai, om de ruimte goud koud te houden en de ijsbeelden intact. De QR-codes waar wij bij de ingang op werden geattendeerd waren alleen niet goed zichtbaar. Deze zouden bij de ijsbeelden te vinden zijn en laten zien hoe de sculpturen werden gemaakt. Helaas zagen wij er maar één.

De selectie van de ijsbeelden is erg uitgebreid. Van Puy du Fou achtige beelden, een trein gemaakt van ijs, indianen en beren tot astronauten. Het enige wat voor mijn gevoel buiten de boot viel was de Scooby Doo.

Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle
Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle
Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle
Ijsbeelden festival zwolle Ijsbeelden festival zwolle

Praktische tips

Mocht je nog van plan zijn deze bijzondere ervaring mee te maken voor het weg is, dan hebben we een aantal praktische tips voor je.

♦ Bij binnenkomst van de Kinder Playground via ingang D2 zie je direct aan de linkerkant een parkeerautomaat. Mocht je bij de hoofdingang geen uitrijkaart hebben gekocht, dan kun je dat hier doen. Het kost €6 voor de dag.

♦ Er is voldoende parkeergelegenheid. Laat je auto hier staan wanneer je besluit nog even een bezoek te brengen aan het centrum van Zwolle

♦ Zwolle Express is een Amerikaanse schoolbus (rijdt om de 20 minuten) die je gratis van de IJsselhallen naar het centrum brengt. Deze stopt aan de Eekwal. Wanneer je via het zebrapad oversteekt naar links kun je binnen een paar minuten in het hartje Zwolle zijn. Op het Rodetorenplein kun je bijvoorbeeld schaatsen.

♦ Verwarmde Kinder Playground is gratis toegankelijk

♦ In de ruimte waar de ijs- en sneeuwsculpturen staan is het -12 graden. Thermo sokken, wintermutsen en handschoenen zijn geen overbodige luxe.

♦ Tijdslot van één uur bepaalt wanneer je naar binnen mag maar niet hoe lang je binnen blijft. Wij vonden een uur binnen echter voldoende om alles uitgebreid te bekijken.

♦ Kom vroeg in verband met de drukte. Later op de dag is de ruimte eigenlijk te krap om alles goed te kunnen bezichtigen. Gezien de kou is dat wel een belemmering. Hou hier rekening mee.

♦ De entree kost vanaf €9 voor de kinderen en vanaf €13,50 voor volwassenen. Minder wanneer je gebruik maakt van de AH kortingscode.

♦ Ijsselhallen Zwolle, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle

♦ Voor meer informatie en ticketverkoop ga naar ijsbeelden.nl

 

panther leeuw gemaakt van ijs
MamaPlaneet logo

Sandra

1 gedachte over “IJsbeelden festival Zwolle | R-IJS door de tijd”

Plaats een reactie