Blogplaneet | Online boekhouden

Ook de belastingdienst wil dat je online boekhouden doet. In de digitale tijden waarin we leven is dit niet meer dan logisch gezien de voordelen die het biedt. Ik ging ook overstag. Ik ga met de tijd mee en kies voor online boekhouden.

Ouderwets

Een aantal jaar geleden, toen ik voor het eerst een eenmanszaak startte, durfde ik het nog niet aan. Ik vond een goede maar peperdure boekhouder die ik een aantal keer per jaar mijn administratie stuurde. Alle papieren bonnetjes bewaarde ik per maand gesorteerd op datum. Om ze vervolgens in te scannen, op te plakken in een map, te nummeren en uitgebreid uit te werken in excel. Elke keer keek ik er weer tegenop. Wat een rot werk. Maar het moest gedaan worden. Als ondernemer moet ik mijn zaken op orde hebben en daar hoort een boekhouding bij.

Sinds dit jaar staat MamaPlaneet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En dat voelt goed. Ik voel het tot in mijn tenen. Maar waar ik ook dit keer tegenop keek is het administratieve gedeelte. Ik heb helemaal geen tijd (of zin) om naast mijn gezin en het werk dat ik doe ook nog eens uren door te brengen tussen bergen papier. Gelukkig hoeft dat ook niet.

De voordelen van online boekhouden

Of je nou in de PR en Marketing zit net als ik of niet, je onderneming valt of staat door je activiteiten online. En hoe fijn is het als je overal en ten alle tijden alles bij de hand hebt! Op de laptop terwijl je in de tuin zit. In de trein op je telefoon. Op de tablet als je op de bank ligt. Of tijdens een evenement ver van huis.

Door middel van cloud applicaties heb je niet alleen overal en altijd toegang tot je financieel boekje, maar bespaart online boekhouden je ook zeeën van tijd.

Hoewel investeren in je eigen onderneming een must is, hoeft dit gedeelte geen rib uit je lijf te kosten. Jij bepaalt wat je wilt, wat bij je past en hoe je het wilt hebben. Daar krijg je heel veel gemak voor terug. Je zakelijke bankgegevens software waarmee je met een klik je data upload. Een betrouwbare back-up en goede beveiliging. Klinkt als minimaliseren van stress. Exact wat ik nodig heb  🙂

Hoe vind je het beste online boekhoudprogramma?

Het is heel persoonlijk wat voor jou het beste is. Ik had een aantal punten, die ik hierboven ook noemde, die ik belangrijk vond. Tijdbesparing, kostenbesparing, geen gedoe met papieren bonnen. De voordelen van een online boekhoudprogramma tegenover een offline boekhoudprogramma zijn groot. Ik hou van praktisch. En waarom zou ik het mijzelf moeilijker maken dan noodzakelijk?

Hoe ik mijn boekhoudprogramma vond? Door de aanbieders te vergelijken, gratis boekhoudprogramma’s uit te testen die passen bij mijn selectie en onafhankelijke reviews te lezen. Dit deed ik op een onafhankelijk adviesplatform die verschillende online boekhoudsoftware voor zzp-ers en mkb-ers vergelijkt.

Geen Einstein? Geen probleem. Dat ben ik ook niet. Door middel van instructievideo’s kun je de software snel onder de knie krijgen. En wat een rust als je je zaken op orde hebt. Je houdt meer tijd over voor de leukere dingen 😊

Hoe doe jij je boekhouding als ondernemende mama? Waar moet jouw boekhoudprogramma aan voldoen?

 

bij een eigen bedrijf hebben hoort ook online boekhouden
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

18 gedachten over “Blogplaneet | Online boekhouden”

  1. Ik moet me daar ook eens goed in gaan verdiepen.
    Ik vind het best lastig dat boekhouden.
    Ben wel blij met deze info,want soms zie je door de bomen het bos niet meer 🙂

    Beantwoorden
  2. Online boekhouden vind ik ook heel fijn. Denk dat ik er anders echt een rommeltje van zou maken. Facturen kunnen versturen en bankgegevens inlezen vind ik zelf heel belangrijk dat dat kan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie