In de file puzzelboek | Aino – Maija Metsola

Titel
In de file puzzelboek

Tekst
Katie Cotton

Vertaling
Liesbeth Elseviers

Illustraties
Aino – Maija Metsola

ISBN
9789002265099

Uitgever
Uitgeverij Oogappel

Doelgroep
Kinderen vanaf 2 jaar

Spelenderwijs ontdekken en leren

In de file puzzelboek is een dik kartonnen boek met 6 puzzelstukken over voertuigen in het verkeer. Zo komen er 5 voertuigen voorbij, namelijk tractor, vrachtwagen, fiets, bus en een brandweerauto, maar ook het stoplicht. Op de bovenste pagina wordt er in rijm iets verteld over de onderste pagina, maar ook over het puzzelstuk dat erna komt. Verder wordt er elke keer een vraag gesteld die kinderen triggeren gedetailleerd naar de plaatjes te kijken. ‘Hoeveel zwarte wielen zie je?’ is bijvoorbeeld de vraag die bij de tractor hoort. Niet alleen moet het kind kijken en tellen maar ook op de kleuren en vormen letten. Ook is er een ‘voor’ en ‘achter’ van elk puzzelstukje.

Wat wij ervan vonden?

Mijn peuter is dol op boeken. Ze slaapt er letterlijk mee. Puzzelen vindt ze geweldig, al vindt ze het niet altijd even makkelijk. In de file puzzelboek is een leuke combinatie van haar twee liefdes. Doordat de puzzel uit (maar) 6 delen bestaat is het voor haar te overzien. Ook zijn de kleuren niet helemaal haar voorkeur (iets met dol op roze) accepteert ze het boekje met voornamelijk de basiskleuren.

PicsArt 02 12 10.50.30 PicsArt 02 12 10.49.32 PicsArt 02 12 10.51.25

Meer voor jongens? Absoluut niet. Eerlijk gezegd was ik daar wel een klein beetje bang voor, maar toch hoopte ik dat ze het een kans zou geven. Voornamelijk omdat ze de oefeningen goed kan gebruiken.

In het boek zijn verder geen kinderen of mensen afgebeeld waardoor het wellicht een klein beetje aan de saaie kant is, maar het is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik mis wel iets meer leven in de brouwerij om het zo maar te zeggen. Maar misschien was het juist een bewuste keuze van de makers zodat er meer focus ontstaat voor datgene waar het om draait: voertuigen, kleuren, vormen en ‘voor’ en ‘achter’.

Wat vind jij ervan?

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

5 gedachten over “In de file puzzelboek | Aino – Maija Metsola”

Plaats een reactie