Industrieel interieur gezellig maken

Met industrieel interieur probeer je de fabrieksarchitectuur van de negentiende en twintigste eeuw na te botsen door kleuren en materialen uit die tijd te gebruiken bij de inrichting van je woning. Dit kan vrij sober overkomen. Omdat deze stijl buitengewoon mooi is maar wel lastig kan zijn, geven wij tips hoe je industrieel interieur gezellig kan maken.

Lees ook

Creatief met de woonkamermuur

Woonkamer met grijze bank stylen

De beste plek om een vloerlamp neer te zetten

Industrieel interieur

Bij industrieel moet je denken aan materialen zoals onbewerkt hout, leder, beton en metaal. In combinatie met de kleuren zwart, wit, grijs en bruin kan deze inrichtingsstijl soberheid uitstralen. Bij een stoer en moderne inrichting komt dat vaker voor. Hoewel less is more geheel in deze stijl past kun je je industrieel interieur gezellig maken door accessoires.

Laten we bij de basis beginnen. De basis van je industrieel interieur richt je in met natuurlijke materialen en bijbehorende kleuren. Met accessoires mag je best wat warmere kleuren gebruiken zoals blauw, geel of turquoise. Hoe je dat precies aanpakt?

Robuuste meubels in de woonkamer

Ga voor robuuste meubels. Een leren hoekbank, een filmstudio driepoot vloerlamp en schuifdeuren creëren al wat meer sfeer. Prachtig met een bakstenen muur erachter. Met planten en een vloerkleed maak je interieur warmer en gezelliger. Heb je een grote woonkamer, ga dan voor een grote bankstel. Geen open haard in huis, brand wat kaarsen in de avonduren voor extra sfeervolle gezelligheid. Pak uit met kussens. Experimenteer hoe je al die geweldige familiefoto’s gaat ophangen en neerzetten. Op deze manier komt de industriële look van je woonkamer naar voren op de manier waarop het bedoeld is: clean maar sfeervol.

Keuken en eetkamer

Ga je voor een houten keuken met een RVS werkblad of voor een betonnen muur met een zwarte keuken? Misschien een fabriekslamp boven de eettafel of kale peertjes en de industriële eetstoelen kopen om het geheel af te maken? Door voor eetkamerstoelen met industriële look te kiezen krijgt je woning een luxe uitstraling. Hou hierbij rekening met de grootte van de eettafel, ruimte er omheen en, niet onbelangrijk, comfort. Vergeet de felle kleuren niet wanneer je de keukenbenodigdheden, servies en pannen gaat shoppen. Zo heb je the best of both worlds!

Slaapkamer

De industriële look van je woning is ook uitstekend geschikt voor de slaapkamer. Wanneer je voor deze inrichtingsstijl kiest, kies je voor rust. Voordeel in de slaapkamer is dat het je slaap bevordert. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de vorm van lockerkasten, warme, zachte beddengoed en rustige kleuren. En de bakstenen muur die je in je woonkamer hebt, dat kan ook prima in de slaapkamer. Natuurlijk hoef je je muur niet te slopen hiervoor Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten behang. En natuurlijk ligt er een betonnen vloer door je hele huis, geheel in industriële stijl 😉 Durf stijlen te combineren met het industriële om je persoonlijke stijl te creëren in huis waar jij en je gezin je thuis in voelen.
huis met industriele look gezellig maken, vrouw zit in een stoel in de woonkamer

Sandra

Plaats een reactie