Inkleurjurk – Draag je verbeelding

Inkleurtas, tafelkleed en zelfs behang. Het is nogal een trend geworden, de kindertekeningen van je kind tot leven brengen. Maar heb je al van de inkleurjurk gehoord? Nu kan je dochter in een zelf ingekleurde jurk rondlopen. Hoe gaaf is dat? Dat had ik vroeger ook echt wel leuk gevonden. Ik vertel je er graag meer over.

Het bedrijf

Een aantal jaar geleden maakte Jaimee Newberry een jurkje, aan de hand van haar tekening, voor haar dochter Zia. Haar dochter was super enthousiast, net als iedereen die het zag. Het maken van dit jurkje kostte haar ruim $72 en ruim 12 uur werk om het te maken. Erg duur maar zo ontstond wel het idee van Picture This Clothing. Samen met Ken Finney, Meno Design en Stephan Schier werd er aan de uitwerking gewerkt. Een eenvouding printbaar sjabloon voor een jurk die de kinderen naar eigen wensen kunnen versieren. Zo kunnen ze letterlijk en figuurlijk hun verbeelding dragen. Sinds 17 augustus 2016 is Picture This Clothing open voor bestellingen.

Picture This Clothing

Inkleurjurk

De jurk is gemaakt van een zachte lichtgewicht poly-spandex en kan gewoon in de wasmachine. Het bedrijf geeft aan dat krimpen niet mogelijk is, door de hitte die gebruikt is tijdens het maken. Strijken zou dan ook geen probleem moeten zijn.

InkleurjurkInkleurjurkInkleurjurk

Hoe het werkt?

Ga naar de website, voer de maten in en print het sjabloon. Geef je kind de ruimte en vrijheid de inkleurjurk naar eigen wensen te versieren. Beperk je vooral niet tot inkleuren. Stickers plakken, vingerverven of krabbelen. Alles kan. Of doe het zelf. Het is uiteraard helemaal aan jou. Het makkelijkst is het als je de foto met je smartphone maakt. Zorg ervoor dat de foto scherp is en bij voldoende licht gemaakt. Stuur deze foto in en breng het tot leven.

Picture This ClothingPicture This Clothing
Picture This ClothingPicture This Clothing

Toekomstplannen

Op dit moment zijn er alleen jurkjes in de kindermaten beschikbaar. Daar komen t-shirts binnenkort bij. Een datum is alleen nog niet bekend.

Maten

Het gaat hier om Amerikaanse maten. Check de matentabel voor je je bestelling plaatst. De jurkjes zijn namelijk ‘custom made’ en retour sturen is dus geen optie. Mocht je er niet uitkomen, dan is een email sturen een optie.

Prijzen

Ongeacht de maat, kost een jurkje $49 exclusief $15 verzendkosten. Voor $25 extra bestel je hetzelfde jurkje voor de pop erbij. Standaard maat die hiervoor gebruikt wordt is 18 inch oftewel iets meer dan 45 cm.

InkleurjurkInkleurjurkInkleurjurk

Levertijd

In principe duurt het 55 tot 60 dagen voor je bestelling verzonden wordt vanuit Verenigde Staten. Sinterklaas of Kerst ga je dus helaas niet meer redden. Maar is je (klein) dochter begin volgend jaar jarig, dan is dit wel een mega gaaf cadeau. Of alvast voor volgend jaar Sinterklaas of Kerst.

Mijn mening

Ik ben laaiend enthousiast. Ontzettend leuk voor de verjaardag van mijn meiden of nichtjes. Hoe gaaf is het om zo een inkleurjurk cadeau te geven. In mijn hoofd bewaar ik dit jurkje tot ze zelf moeders worden.
De website ziet er goed uit. Er is goed over nagedacht. Het is duidelijk en overzichtelijk. Het enige wat ik eventueel mis, is een pulldown met een taalkeuze. Het bedrijf is nieuw, duidelijk erg klantgericht en klantvriendelijk, het is ongetwijfeld een kwestie van tijd voor daar wat aan gedaan wordt.
Wat de gelegenheid ook is, met dit jurkje heb je waarschijnlijk niet alleen een uniek cadeau maar ook een waanzinnig blij kind. Ik ben erg benieuwd wat er, naast t-shirts, nog meer bij komt in de toekomst.

InkleurjurkInkleurjurkpicsart_11-21-07-31-56

Meer informatie over Picture This Clothing vind je hier. Op de website geven ze uitgebreid tips hoe je een goede foto moet maken en wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je de bestelling plaatst. Op hun social media vind je ook talloze voorbeelden van jurkjes die de afgelopen maanden gemaakt zijn door dit bedrijf.

Had jij al van Picture This Clothing gehoord? Zou jij zo een inkleurjurk willen bestellen en voor wie?

3 gedachten over “Inkleurjurk – Draag je verbeelding”

Een reactie plaatsen