JBL LIVE FREE NC+ TWS review | Volledig draadloze oordopjes met Active Noise Cancelling

We willen graag ongestoord werken, met onze favoriete muziek sporten, zonder afleiding een podcast luisteren en veilig bellen onderweg. Wat we ook doen, het liefst willen we altijd en overal het beste geluid. Anno 2020 gaat het vooral om kwaliteit en extra functies. Kan het product aan de torenhoge verwachtingen van de consument voldoen? En weet de consument het kaf van het koren te scheiden? Hoewel de keus redelijk persoonlijk is, hebben onze verwachtingen veel gemeen: We willen meer functies, perfecte sound en langere batterijduur. En het liefst ziet het er ook nog cool uit. Nu steeds meer producten gebruik maken van de noise-cancelling technologie komt het vooral op details. Op het gebied van volledig draadloze oordopjes gooit JBL LIVE FREE NC+ TWS hoge ogen. Hoe goed zijn deze JBL Live Free NC+ oordopjes? Je leest het in deze uitgebreide JBL LIVE FREE NC+ TWS review.

Lees ook

Powerbank: mobiele stopcontact

5G netwerk | Wat is het en hoe werkt het precies?

JBL LIVE FREE NC+ TWS review met Active Noise Cancelling MamaPlaneet.nl Draadloze koptelefoon oordopjes bluetooth JBL LIVE FREE NC+ TWS met Active Noise Cancelling met Smart Ambient review MamaPlaneet.nl

Geschiedenis van de hooftelefoon

De technologie van een van de beste gadgets heeft in de loop der jaren een revolutionaire ontwikkeling gehad. Eind 19e eeuw woog een hoofdtelefoon maar liefst 4,5 kilogram. Rond 1910 bedacht Nathaniel Baldwin modernere headphones aan zijn keukentafel. Hij besloot ze aan US Navy te verkopen en werd daar rijkelijk voor beloond. In 1958 kwamen John C. Koss en Martin Lange Jr. met de allereerste stereo koptelefoon. Eind jaren ’70 werd muziek voor het eerst draagbaar met de komst van de beroemde Walkman. In 2001 werd Ipod vervangen door oordopjes. In 2009 kwamen in-ear headphones op de markt. En in 2016 werden koptelefoons, on-ear koptelefoon en in- en over-ear oordopjes wireless. Waarom JBL Live Free NC in dit rijtje grootse ontwikkelingen thuishoort, dat bespreken we in dit artikel.

JBL LIVE FREE NC+ TWS in notendop

.JBL Signature Sound – een persoonlijke, herkenbare klank

Active Noise Cancelling met Smart Ambient -ongewenst geluiden wordt weg gefilterd waardoor alle ruis uit de omgeving wordt onderdrukt. Dit kun je uitzetten. Met TalkThru worden uit je oordopjes afkomstige tonen naar de achtergrond verplaatst en krijgen de omgevingsgeluiden de aandacht. Ambient Aware biedt de middenweg tussen deze twee functies. Uiteraard is dit afhankelijk van de volume.

Oordopjes ook apart van elkaar verbonden – Zodra je de case opent koppelt Dual Connect + Sync de oordopjes aan je smartphone, tablet of IPad. Dat komt doordat Fast Pair door Google mogelijk maakt dat JBL LIVE FREE NC+ TWS verbinding maakt met jouw Android apparaat. Hiervoor hoef je niet perse beide oordopjes te gebruiken.

Meerdere apparaten te koppelen door op het scherm van het desbetreffende apparaat te klikken. Het is wel noodzakelijk dat het apparaat bluetooth heeft.

Met Speed Charge en QI Compatibel 21 uur muziek – Hoewel de oplaadcase zelf een batterijduur van 14 uur heeft, kunnen de oortjes zelf ook 7 uur mee. Dat betekent maar liefst 21 uur lang gebruiken zonder te hoeven opladen. Logischerwijze is dit afhankelijk van je internetgebruik 😉

Oordopjes ook afzonderlijk van elkaar volledig draadloos opladen – Door oortjes apart van elkaar op te laden verleng je de levensduur van de batterij. En je hebt hiervoor geen kabeltjes nodig.

Zeer gebruiksvriendelijk -Verbinden gaat zoals uitgelegd automatisch. Via de oortjes kun je het apparaat bedienen. Via de JBL app stel je gemakkelijk in wat voor soort sound je wilt op dat moment. Geïntegreerde Dual-Mic in elk oortje maakt telefoongesprekken voeren makkelijker tijdens autorijden of sporten. Dankzij de speciale aanraakbediening is het mogelijk je telefoongesprekken te beheren maar ook met Google praten of Amazon Alexa activeren en je playlist selecteren.

Waterbestendig & Zweetbestendig – JBL LIVE FREE NC+ TWS is IPX7 gecertificeerd. Dit geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan. Het cijfer 7 in IPX7 geeft aan dat deze headphones dompeldicht is. Daarmee kun je maximaal 5 seconden tot een diepte van niet meer dan 1 meter onder water ermee.

Dankzij de bijgeleverde drie maten oortjes en twee maten gelsleeves zit de perfecte pasvorm er altijd bij. Ongeacht de activiteit.

JBL LIVE FREE NC+ TWS heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Simpel uitgelegd: Het eerste getal geeft het bereik (en kwaliteit) aan van de bass weergave. En het hoge getal doet hetzelfde voor hoge tonen.

16 ohm impedantie geeft aan wat de frequentieafhankelijke weerstand van de oordopjes is. Hiermee wordt aangegeven hoeveel uitgangsimpedenten een versterker moet hebben om de headphones tune goed te laten klinken. 16 ohm is heel geschikt voor mobiel gebruik zoals de smartphone, tablet en dergelijke. Voor professioneel gebruik moet je meer denken aan een ohm tussen 80 en 250.

Gevoeligheid van 96 dB SPL @ 1 kHz – SPL staat voor Sound Pressure Level en geeft aan hoeveel geluid je in-ear koptelefoon kan produceren. Hoe hoger deze sensitiviteit des te harder het geluid je headphones kunnen produceren, des te groter de geluidsdruk. Met een maximale SPL van 94 dB, wat te vergeleken is met druk verkeer, wordt permanente gehoorschade beperkt. Gevoeligheid van de microfoon zoals hierboven uitgelegd is 26 dBV/Pa@1 kHz.

Maximale gebruikstemperatuur van 45 °C geeft weer dat JBL LIVE FREE NC+ TWS te gebruiken is tot een temperatuur van 45 graden Celsius.

Andere interessante specificaties van deze in-ear JBL LIVE FREE NC+ TWS

♦ Drivergrootte van 6,8 mm/0,27″ dynamische driver

♦ Oortjes wegen 7 gram per stuk (14 gram in totaal)

♦ 40 gram zware oplaadcase

♦ Bluetoothversie 5.1

♦ Bluetoothprofielversie A2DP V1.3, AVRCP V1.6, HFP V1.7

♦ Frequentiebereik Bluetooth-zender van 2400 – 2483,5 MHz

♦ Bluetooth zendvermogen van < 10 dBm (EIRP)

♦ Modulatie Bluetoothzender van GFSK π/4 DQPSK 8DPSK

♦ 2 uur Oplaadtijd

♦ Tot 6 uur afspeeltijd met Bluetooth en Actief Noise Cancelling en tot 7 uur zonder

In de verpakking is het volgende aanwezig

♦ JBL LIVE FREE NC+ TWS

♦ 1 x 3 maten oortjes

♦ 1 x 2 maten gelsleeves

♦ 1 x type-C USB-oplaadkabel

♦ 1 x oplaadcase

♦ 1 x garantie/waarschuwing (W/!)

♦ 1 x beknopte handleiding/veiligheidsinformatieblad (S/i)

Draadloze koptelefoon oordopjes bluetooth JBL LIVE FREE NC+ TWS met Active Noise Cancelling met Smart Ambient review MamaPlaneet.nl Draadloze koptelefoon oordopjes bluetooth JBL LIVE FREE NC+ TWS met Active Noise Cancelling met Smart Ambient review MamaPlaneet.nl

Onze ervaring

Ik ga je niet lastig vallen met technische termen. Dat heb ik hierboven immers al gedaan. Maar ik wil je wel graag vertellen hoe JBL LIVE FREE NC+ TWS testen ons af ging en wat wij ervan vinden.

Het eerste wat bij mij opkomt als ik deze in-ear headphones moet beschrijven is ‘klein maar fijn’. Heb is super makkelijk gebruiksklaar te maken. Je haalt de oplaadcase met oortjes uit de verpakking en met de bijgeleverde snoer kun je het via een USB-C aansluiting in 2 uur opladen. Via Google Play download je de app JBL My Headphones. Wanneer je de oortjes voor het eerst uit de case haalt moet je de bluetooth logischerwijze op je mobiele toestel opzoeken. Hiermee is het apparaat klaar voor gebruik. Zo simpel, een kind kan de was doen. Via bijvoorbeeld Spotifiy of Deezer maak je een playlist op je smartphone. Of je zet de online radio aan. Waar je ook voor kiest, aan dit apparaatje zal het niet liggen. Haarscherpe beats en snelle verbinding maken het geheel compleet. Mocht je, net als wij, de oortjes eens misplaatsen dan kun je via de app ‘find my headphones’ opzoeken. Het apparaat moet dan wel gekoppeld zijn, dus uit de case, anders gaat het geluid niet af.

Active Noise Cancelling is fantastisch! Je sluit je gemakkelijk af van alle ruis waardoor focussen stukken makkelijker gaat. Met je vingertop tik je op het oortje om deze weer uit te zetten. Ideaal! Net zo makkelijk neem je het telefoongesprek aan tijdens autorijden of zoek je iets op Google door Google Assistent aan te spreken. Voor een ondernemende mama dat praktisch nooit met een ding tegelijk bezig is vind ik dit een geweldige gadget. Ik gebruik het ook graag als onderdeel van mijn me-time, wanneer ik Active Noise Cancelling aanzet tijdens een wandeling. Niet alleen ben ik gezond bezig door in beweging te zijn buiten terwijl ik ontstress, maar ben ik ook met persoonlijke groei bezig door bijvoorbeeld naar een podcast te luisteren. JBL motto voor dit product is ‘vrijer leven’ en in de digitale tijdperk waarin we snel leven maakt deze draadloze headphone je leven inderdaad wat minder gecompliceerd. Omdat alle kleine beetjes helpen 💜 JBL LIVE FREE NC+ TWS is beschikbaar in kleuren zwart, wit, blauw en roze en te koop bij Bol.com en Amazon.

Draadloze koptelefoon oordopjes bluetooth JBL LIVE FREE NC+ TWS met Active Noise Cancelling met Smart Ambient review MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

1 gedachte over “JBL LIVE FREE NC+ TWS review | Volledig draadloze oordopjes met Active Noise Cancelling”

Plaats een reactie