Autoverzekering vergelijken | Je auto slim verzekeren doe je zo

Iedereen weet dat een WA autoverzekering verplicht is. Maar wat is het eigenlijk? Waar betaal je voor? Waar let je op bij het afsluiten van een verzekering? Hoe kun je een autoverzekering vergelijken? Met deze tips wil ik je helpen de juiste beslissing te maken die goed is voor je portemonnee en je veel tijd en stress bespaart. Je auto slim verzekeren doe je zo.

Lees ook

Dezelfde autoverzekering voor een andere prijs. Hoe zit dat?

Autoreis met kinderen | Zo houd je het gezellig zonder schermen

Tips om te besparen op de inboedelverzekering

Fors besparen op je zorgverzekering tips

Wat is een WA verzekering?

Een Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt waar jij aansprakelijk voor bent. Het gaat dus om een verplichte verzekering voor motorvoertuigen. De verzekering dekt alleen de schade aan anderen. Ook wanneer je iemand je auto uitleent die schade veroorzaakt aan derden. Je blijft immers verantwoordelijk en dus wettelijk aansprakelijk.

Schade aan eigen auto meeverzekeren

Je kunt naast de volgens de wet gebonden ook een verzekering afsluiten voor schade aan eigen auto. In dit geval kies je voor een WA beperkt casco of een all risk verzekering.

WA beperkt casco

Bij deze aanvullende autoverzekering is je eigen auto verzekerd voor schade door overmacht. Hierbij is het belangrijk dat je zelf niet schuldig bent.

All risk autoverzekering

Een WA inclusief volledige casco dekt naast al het bovengenoemde, ook schade veroorzaakt door jezelf.

De keus die je maakt is mede afhankelijk van de volgende punten:

* Leeftijd auto
* Je afhankelijkheid van de auto (heb je je auto ook echt dagelijks nodig)
* Dagwaarde auto

Hoe hoger je score bij deze 3 punten, des te verstandiger het is om je basisdekking uit te breiden. Verder kun je onder meer alle inzittenden meeverzekeren met een aanvullende dekking.

Autoverzekeringen vergelijken

Inschatten wat verstandig is in jou situatie kan heel lastig zijn. De prijsverschillen tussen verschillende autoverzekeraars zijn duizelingwekkend. In dat geval is het verstandig om een onafhankelijke partij in te schakelen. Een ervaren specialist in autoverzekering vergelijken bijvoorbeeld. Zo worden er 28 verschillende autoverzekeraars onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar de prijs en kwaliteit. Naast vergelijken van een autoverzekering, kunnen ze je ook helpen bij het afsluiten ervan. Wel de lusten niet de lasten zeg maar. Ideaal!

Hoe ben jij verzekerd? Overweeg je je autoverzekering aan te passen?

auto slim verzekeren tips autovergelijken

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

Plaats een reactie