Imagine als prentenboek voor alle leeftijden | John Lennon

In samenwerking met Amnesty International Nederland verscheen op 21 september, Dag van de Vrede, het onsterfelijke lied van John Lennon in de vorm van een prentenboek. Het wereld bekende lied van de beroemdste Beatle in combinatie met de prachtige tekeningen van de Franse illustrator Jean Jullien, een indrukwekkende voorwoord van Yoko Ono Lennon en de Nederlandse vertaling van dichter Ted van Lieshout. Het boek verscheen, 40 jaar nadat John Lennon het zong, in 20 landen met als doel de nieuwe generaties te inspireren. En dat doet dit boek ook!

Titel
Imagine

Schrijver
John Lennon / Ted van Lieshout

ISBN
978 90 258 7301 1

Uitgeverij
Leopold, Amsterdam

Doelgroep
Alle leeftijden

Het boek

Wij kunnen allemaal bijdragen aan een betere wereld!

En precies dat is iets wat je van kleins af aan leert. Een betere wereld begint bij jezelf, werd mij geleerd. Wij als ouders hebben een immens grote verantwoordelijke deze belangrijke boodschap goed over te brengen. En omdat alle kleine beetjes helpen, is het kippenvel liedje nu ook in de vorm van een prentenboek.

Wat wij ervan vonden?

De meiden waren onder de indruk van de illustraties. De voorkant alleen al, het prachtige symbool van vrede in de vorm van een glimmende duif die overigens ook de hoofdrol speelt in het boek. Het boek bevat zowel de songtekst in het Engels als de vertaling. Het zet aan tot denken, ook bij de kleintjes. En daar kun je als ouder of leerkracht prima op inspelen. Afhankelijk van de leeftijd zullen de vragen misschien niet meteen komen. Maar wel na een aantal keer.
Gezien het onderwerp en de mogelijke vragen, is een voorbereiding geen overbodige luxe.

Lees ook: Tips & Trucs | De taalontwikkeling stimuleren

De oudste peuter kwam wel met vragen na twee keer voorlezen. Ze wilde graag weten wat de hemel precies was en wat de hel. Sommige dingen begreep ze niet zo goed en dat hoeft nog niet. Voor haar is de wereld een vredig en vooral een veilige plek waar ze zichzelf kan zijn en in haar eigen tempo kan opgroeien. Is dat niet precies wat John Lennon met zijn lied ‘Imagine’ bedoelde? Ik ken het lied al jaren, maar als moeder lees ik de teksten ineens anders. Het gaat dieper. Ik mag hopen dat ik niet de enige ben.

Lesbrief voor het basisonderwijs

Speciaal voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs is er lesmateriaal bij het boek ontworpen.
Het boek biedt onderwijzers een manier om vrede, vriendelijkheid, gelijkheid, oorlog en lijden bespreekbaar
te maken. Kijk voor meer informatie op de site van Leopold.

Dit prachtige boek telt 32 bladzijden en is bij bol.com te koop voor €14,99

Ik ben heel benieuwd of het jou wel lukt de teksten ook daadwerkelijk voor te lezen in plaats van te zingen 😉

Sandra

9 gedachten over “Imagine als prentenboek voor alle leeftijden | John Lennon”

Plaats een reactie