Mikayla werd jong moeder na een turbulente relatie met een man die niet op het rechte pad kon blijven

Op mijn 18e ontmoette ik mijn toenmalige vriend tijdens uitgaan. We waren vrij snel gek op elkaar. Aangezien ik op mijzelf woonde, was hij praktisch elke dag bij mij. Tot hij op een gegeven moment van het rechte pad afdwaalde. Daar ben ik toen wel goed van geschrokken. Aan onze relatie van 5 maanden kwam een abrupt einde doordat hij werd gearresteerd en in de gevangenis terechtkwam. Ik ben terug verhuisd naar mijn moeder waar ik tot mijn schrik er achter kwam dat ik zwanger was. Ik besloot de baby te houden maar deelde het nieuws wel met hem.

Leestip!

Eerlijk over moederschap | Zal ik hier ooit van genezen?

7x tienermoeders

Tijdens de zwangerschap schreven we elkaar brieven, maar dat was het ook wel. Bezoeken naar de verloskundige, echo’s en alles wat erbij hoorde heeft hij gemist. Niet dat hij daar wat aan kon doen gezien de situaties maar ik voelde mij vreselijk over alles. Eigenlijk zou hij ook de bevalling missen, als onze dochter niet later dan gepland ter wereld kwam.

Een crimineel als vader: ‘Dat was niet de basis die ik wilde voor mijn kind’

Zijn slechte gewoontes had hij helaas niet verleerd, bleek al snel. Hij bleef de fout ingaan. Hij kwam dan ook regelmatig vast te zitten. Voor hem leek het ondertussen de normaalste zaak van de wereld maar voor mij voelde dat absoluut niet goed. Dat was niet de basis die ik voor mijn kleine meid wilde. Misschien wist ik niet zo goed wat goed voor mij was maar ik wist zeker dat ik er alles aan zou doen om haar veilig te houden. Ik wilde ook niet dat zijn crimineel gedrag een voorbeeld voor haar zou zijn. Een kans op verzoening was er dan ook niet meer. Ik zette er definitief een punt achter.

Toen mijn dochter één was verhuisden we vanuit een moeder kind huis naar een huis bij mijn criminele ex om de hoek. Zelfs toen deed hij bijna geen moeite om contact te zoeken. Om eerlijk te zijn vond ik het fijn om alleen voor haar te zorgen. Al bleef ik met bepaalde angsten rondlopen.

De eerste vijf jaar was ik dan ook een alleenstaande mama. Ik werkte in het weekend en mijn dochter bleef dan bij haar grootouders. Contact met de ouders van mijn ex was gelukkig goed. De kleine was hun enige kleinkind en zij waren dol op haar.

Liefde in de supermarkt

Mijn huidige vriend kwam ik in een supermarkt tegen. Wij kenden elkaar van vroeger. Onze weerzien kwam na de zoveelste ‘scharrel’. Ik was op dat moment ook even helemaal klaar met mannen. Tot ik hem tegenkwam. Vanaf dat moment ging het razendsnel. Na drie maanden woonden we al samen. En nu zes jaar later, hebben we er twee prachtige kinderen bij.

‘Mijn vriend is niet wat ik zocht, maar wel wat ik nodig heb’

Dat ik op de verkeerde mannen viel, was al duidelijk. Moederschap en de ervaring van de afgelopen tijd hebben gelukkig mijn ogen geopend. Mijn nieuwe vriend is tegenovergestelde van mijn exen. Hij is lief, zorgzaam en behandelt mij met respect. Een stabiele thuisbasis heeft mij doen beseffen dat ik de liefde van mijn kind iets te vaak probeerde te kopen. Ik voelde mij zo schuldig dat zij door mij geen vader had. En hoewel ze mijn huidige vriend als papa ziet, merk ik wel dat ze onbewust haar eigen papa regelmatig mist. Dat doet pijn. En als ik iets heb geleerd de afgelopen tijd is het wel dat het niet alleen aan mij lag. It tales two to tango. Ik besef mij inmiddels ook dat ik als mama wel genoeg liefde kan geven. Een gevoel en geweten dat mij helpt een betere ouder te zijn.

*Deze van moeders voor moeders verhalen bevatten geen echte namen of gezichten.

Wil je ook (anoniem) je verhaal delen? Dat kan hier –> Je verhaal insturen

Redactie

5 gedachten over “Mikayla werd jong moeder na een turbulente relatie met een man die niet op het rechte pad kon blijven”

  1. Soms kan je als ouder het beter alleen doen. Als de andere helft niet mee werkt of een slechte invloed heeft. Je kind heeft daar ook niks aan. Weggaan bij mijn ex was de beste keuze die ik kon maken. De kinderen hebben meer rust. En nu komen ze op een leeftijd dat ze het ook in gaan zien.

    Beantwoorden

Plaats een reactie