Gebruik je de juiste shampoo voor jouw haar?

Het kiezen van de juiste shampoo is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende soorten, dat het maar moeilijk is om de voor jou beste variant er tussenuit te vissen. Bovendien kan het per moment verschillen waar je haar behoefte aan heeft. Het is dus helemaal geen gek idee om een paar verschillende soorten in huis te hebben, zodat je je haar altijd kunt bieden wat het nodig heeft.

Soms vooral liefde, soms goede reiniging

Al die verschillende soorten shampoos die je in de winkel tegenkomt. Is dat nu echt nodig? Haar is haar, toch? Kunnen we niet gewoon met 1 soort die voor iedereen werkt af?

Nee, zo werkt het helaas niet. Want haar is niet gewoon maar haar. Er zijn heel veel verschillende soorten haar, en die hebben allemaal zo hun specifieke eisen. Haar dat snel vettig wordt, heeft heel andere verzorging nodig dan haar dat juist heel droog is. Haar dat weinig volume heeft, vraagt om heel andere producen dan een bos met krullen. Zelf het soort shampoo dat jouw haar nodig heeft kan behoorlijk variëren. Misschien is je haar wel erg beschadigd of droog geworden door kleuren of stylen. Dan is het goed om op zoek te gaan naar een variant die wat extra verzorging kan geven. Zo help je je haar om weer in een beter conditie te komen.

Gebruik je vaak stylingproducten? Of vrij zware verzorgingsproducten voor je haar? Dan kun je na een tijdje merken dat zij een averechts effect beginnen te krijgen. Je haar lijkt steeds verder futloos te worden, niets meer te willen en direct na het wassen al te zwaar en moedeloos om nog iets mee te beginnen. Het kan goed zijn dat je haar dan eens een goede dieptereiniging nodig heeft. Al die verzorgingsproducten en styling zijn als het ware een beetje blijven plakken aan je haar, en bij het wassen niet volledig verdwenen. Zo stapelen zij zich op, tot het moment dat je haar als het ware gevangen wordt gehouden door al die restjes. Kijk dan eens naar diepreinigende shampoos. Deze gebruik je niet te vaak, meestal is eens per maand voldoende. Ze zorgen ervoor dat je haar écht schoon wordt, even ontdaan van alles en weer helemaal open kan staan voor alle producten die je wilt gebruiken.

Hoe vaak was je het?

Hoe vaak moet je je haar eigenlijk wassen? Hier is geen simpel antwoord op te geven. Over het algemeen geldt wel dat iedere dag echt niet nodig is, en zelfs onnodig belastend is voor je haar. Meestal is twee tot drie keer per week wel voldoende. Een goede droogshampoo kan op de laatste dag voorkomen dat je haren rond je hoofdhuid al vettig worden en je haar volume verliest. Gebruik het spaarzaam en gericht, dan kan het je een echte volumeboost geven.

Lees ook

5 huismiddeltjes tegen haaruitval bij vrouwen

haar wassen welke shampoo mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie