Jurassic Kingdom | Waan je in de prehistorie tussen de levensgrote dino’s

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Een van de trouwe lezers mocht namens Mamaplaneet met haar gezin naar Jurassic Kingdom in het Beatrixpark in Schiedam. Iets waar de 6 jarige en de tweeling van 3,5 jaar al weken naar uit keken. Hoe zij deze tentoonstelling hebben beleefd en welke tips zij voor jou hebben, dat lees je hier.

Het event trok ruim 4000 bezoekers in het eerste weekend

Het park ging om 10 uur open. Wij stonden om kwart over 10 voor ‘de deur’. Er waren toen al aardig wat mensen maar gelukkig konden wij nog bij het park zelf parkeren. Hier is niet heel veel parkeergelegenheid. Wees dus op tijd of check op de website van Jurassic Kingdom  waar je in de buurt nog meer kunt parkeren.

Waan je in de prehistorie tussen de levensgrote dino’s

Dat dino’s hip zijn wisten we al, maar dat ze in het echt zo groot zijn was even wennen. Vooral voor de kinderen was het soms best indrukwekkend. Met ruim dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten, bewegende hoofden en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Als bezoeker kun je de indrukwekkende, levensgrote replica’s van je favoriete dinosauriërs ontdekken: van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. De tentoonstelling is opgezet in het Beatrixpark in Schiedam.

Waar dinosaurussen tot leven komen

Het is een mooi, groen park met voldoende ruimte. Hier hebben ze ook goed gebruik van gemaakt en de dino’s staan gelukkig niet al te dicht op elkaar. In het park staat duidelijk aangegeven welke route je moet volgen om  niets te missen. Bij de meeste dino’s staat een informatiebord met tekst en uitleg over de betreffende dino en de geschiedenis ervan. Als je de hele route volgt bent je ongeveer 60 minuten onderweg maar dit is uiteraard afhankelijk van hoe snel je loopt en of je ergens blijft hangen.

Op een paar plaatsen in het park staan mobiele toiletgebouwen en ook aan de innerlijke mens is gedacht. Op verschillende plekken staan foodtrucks waar je diverse versnapering kunt kopen. Het is ook toegestaan je eigen eten en drinken mee te nemen en er is voldoende ruimte om te gaan picknicken. Er zijn wel weinig bankjes om op te zitten dus als je wilt picknicken is een kleed om op te zitten wel heel handig 😉

In het park is ook een heuse opgravingsplek. Hier kunnen de kleinste bezoekers zelf als paleontoloog aan de slag. Daarnaast kunnen echte dinofans deelnemen aan een virtual reality ervaring: je kunt een gevecht aangaan tegen een ‘echte’ dinosauriër of plek nemen in een rit in de virtuele dino-achtbaan. En uiteraard is er voor wie na afloop nog niet genoeg heeft van deze reusachtige wezens, een uitgebreid assortiment aan leerzame en leuke merchandise te koop.

Wat wij ervan vonden

Wij vonden het een erg leuk dagje uit. De kinderen hebben zich verwonderd over de grote wezens en ook voor de volwassenen is er voldoende te zien en te leren over deze indrukwekkende dieren. De dino’s zijn erg groot en zien er heel echt uit. Vaak staan ze stil maar er zitten bewegingssensoren bij dus als je erlangs loopt bewegen ze ineens en maken ze geluid. Voor kleine kinderen is dit erg indrukwekkend en dit veroorzaakte regelmatig een schrikreactie. Onze kinderen (voor de kleintjes) moesten hier in het begin even aan wennen en vonden dit niet heel grappig. Naarmate we langer in het park waren en we meer dino’s hadden gezien ging dit beter.

Je kunt net zo lang in het park blijven als je zelf wilt maar na anderhalf uur hadden wij genoeg gezien. Buiten de hekken van de tentoonstelling is ook voldoende te doen. Onder andere een restaurant waar je aan het water kunt zitten om wat te drinken en te eten. Verder is er een grote speeltuin (Fort Darkensteijn) en een kinderboerderij (Het Hoefblad) waar de kinderen zich ook nog uren kunnen vermaken.

Jurassic Kingdom Schiedam Jurassic Kingdom Schiedam
Jurassic Kingdom Schiedam Jurassic Kingdom Schiedam
Jurassic Kingdom Schiedam Jurassic Kingdom Schiedam

Jurassic Kingdom Schiedam

Jurassic Kingdom Schiedam Jurassic Kingdom Schiedam
Jurassic Kingdom Schiedam Jurassic Kingdom Schiedam
Jurassic Kingdom Schiedam Jurassic Kingdom Schiedam

Jurassic Kingdom Schiedam
Jurassic Kingdom

De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Kingdom: Waar dinosauriërs tot leven komen, is haar Europese tour op 30 maart 2018 begonnen in het Lauriston Kasteel in Edinburgh. Vervolgens reist Jurassic Kingdom door naar Sheffield, Schiedam, Cardiff en Nottingham. De internationaal erkende en prijswinnende paleontoloog Dean Lomax heeft de makers van deze bijzondere tentoonstelling geadviseerd over de inhoud en opbouw van de dino’s en prehistorische reptielen. De dinosauriërs op ware grote zijn gebouwd door experts in China en de tour wordt uitgevoerd door multimedia experts van Weli Creative.

Praktische tips voor de bezoekers

♦ Hou rekening met beperkte parkeergelegenheid.

♦ Het is misschien fijn om, vooral jonge kinderen, voor te bereiden op dat wat ze kunnen verwachten.

♦ De tentoonstelling is in de buitenlucht. Vrijwel niks is overdekt.

♦ Eigen eten en drinken meenemen kan en mag.

♦ De paden zijn over het algemeen goed toegankelijk voor kinderwagens.

Praktische informatie over Jurassic Kingdom

Locatie: Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden : 7 tot en met 29 juli 2018 (op maandag en dinsdag gesloten)
Woensdag t/m zondag van 10:00 – 18:00 uur, laatste entree om 17:00 uur

Sandra

2 gedachten over “Jurassic Kingdom | Waan je in de prehistorie tussen de levensgrote dino’s”

Plaats een reactie