5 redenen om samen met de juwelier een sieraad te ontwerpen

Een saaie outfit kun je altijd opleuken met een sieraad. Van statement halskettingen tot subtiele oorhangers. Het kan net dat beetje extra doen. Je kunt natuurlijk bij je favoriete kledingwinkel een aantal sieraden kopen, maar je kunt ook een uniek sieraad samen met de juwelier ontwerpen!

1.   Persoonlijk en uniek

Loop je al een tijdje met het idee van een sieraad dat je graag zou willen dragen, maar kun je het nergens vinden? Ontwerp het zelf samen met de juwelier. Wanneer je samen met de juwelier een sieraad samenstelt, wordt het heel persoonlijk en uniek. Niemand heeft precies zo’n sieraad en dat maakt het extra speciaal. Ook ideaal wanneer je twijfelt of een bepaald sieraad je wel zal staan. Je kunt samen net zo lang door tekenen tot je helemaal tevreden bent. Ook leuk om bijvoorbeeld samen met vriendinnen of je zus te doen. Of een sieraad dat jou met je kinderen verbindt.

2.   Hoge kwaliteit

Een sieraad dat persoonlijk en uniek is, is prachtig. Een ander voordeel is dat een sieraad ontworpen en gemaakt door de juwelier van hoge kwaliteit is. Een juwelier die ook goudsmid is, doet dit vaak nog op ambachtelijke manier en kent de kneepjes van het vak. Verwacht een stevig sieraad dat tot in de details is uitgewerkt.

3.   Duurzaam en eerlijk

De hoge kwaliteit zorgt er trouwens voor dat het sieraad levenslang meegaat en zelfs nog langer. Ook zul je het waarschijnlijk met veel plezier dragen. Dat maakt het sieraad heel duurzaam. Nog duurzamer wordt het doordat veel juweliers werken met gerecycled zilver en goud. Op die manier dragen ze niet bij aan verschrikkelijke omstandigheden in de mijnen. Ook is het beter voor de natuur. Als laatste maakt de juwelier het sieraad zelf. Geen louche situaties in fabrieken ver weg, maar een sieraad dat onder goede omstandigheden en op een eerlijke manier gemaakt wordt.

4.   Behoud van waarde

Niet alleen blijft het sieraad lang goed, ook de waarde zal blijven. Wanneer je een sieraad van zilver laat maken blijft de waarde redelijk gelijk. Kies je voor goud? Dan is het sieraad over een tijd nog veel meer waard. Het is een investering, maar je krijgt er ook veel voor terug.

5.   Erfstukje

De eerste vier elementen samen zorgen ervoor dat het sieraad ook mooi is als erfstuk dat je later door kunt geven aan je kinderen en/of kleinkinderen. Ontzettende waardevol vanwege de materiële waarde, maar nog meer vanwege de emotionele waarde.

Wat voor sieraad zou jij willen laten ontwerpen?

Juwelier sieraad ontwerpen 5 redenen MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

 

Redactie

Plaats een reactie