Vouwknutsel: superleuke kerstboom van papier

Sinterklaas is nog niet eens het land uit of wij zijn al met Kerst bezig. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. Ik kon niet wachten tot pakjesavond achter de rug was om alle Sint versieringen op te ruimen en plaats te maken voor de Kerstversiering. Kerstversiering die wij gedeeltelijk zelf gaan maken. En met wij, bedoel ik de kinderen en mijzelf. We starten met de superleuke kerstboom. Knutsel je mee?

Wat heb je nodig?

Je hebt groen A4 papier nodig. Of een andere kleur, als je de kerstboom in een andere kleur wilt maken. Verder heb je een schaar en lijm nodig. Waar zou je de kerstboom mee willen versieren? Ik ga voor mini pom poms en steentjes van acryl. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor watjes en glitter. Voor de boomstam heb je ook nog bruin papier nodig.

Kerstboom

Werkwijze

Je vouwt een A4 op de volgende manier. Knip de resterende rechthoek af. Die heb je in principe niet nodig.

Stap 1stap 2

Vervolgens knip je het vanaf de open kant in, tot een centimeter van de dichte kant. Zorg ervoor dat de stroken ongeveer even breed zijn.

stap 3

Vouw het blad nu open met de stroken naar boven. Daarna plak je het einde naar het midden toe.
stap 4stap 5stap 6

Als je klaar bent, vouw je het onderste punt naar binnen toe. Draai de kerstboom nu op de kop en plak een bruin vierkantje of rechthoek (boomstam) erop.

stap 7

Nu kan je de kerstboom versieren zoals jij dat wilt.

Versieren

Leeftijdindicatie

In mijn geval was dit een super leuke samenwerking tussen mijn peuter en mij. Een kind van 5 jaar zou dit op zich zelfstandig kunnen maken.

Variatie

Je zou de kerstboom in verschillende kleuren kunnen maken. Op verschillende manieren kunnen versieren. Of opplakken op een ander kleurtje. Staat jouw kersboom in de buitenlucht waar het sneeuwt? Of binnen tussen alle kerstcadeautjes? Mijn peuter vond een piek overbodig. Ga jij voor een ster? Hier een voorbeeld.

Kerstboom

Sandra

Plaats een reactie