Kerstdiner school | Last minute hapjes

Oh wat kijk ik hier naar uit als mijn dochter straks op school zit. Echt! Misschien kom ik daar nog keihard op terug, maar ik vond het vroeger altijd zo leuk om vlak voor Kerst op school Kerstontbijt, lunch of diner te hebben. De sfeer, de versieringen en natuurlijk de hapjes. Toen wist ik natuurlijk niet hoeveel stress alle ouders hadden deze lekkernijen op tafel te zetten. Ben jij ook aan het stressen? Misschien kan ik een handje helpen door je te inspireren.

Hapjes van brood

Elke is zelf een mama en een juf. Ze heeft bewuste keuzes gemaakt wat betreft de hapjes. Zo wilde ze geen suikerbommen. En het moest geschikt zijn voor het jonge kind, met name de peuters en kleuters. Uiteindelijk maakte ze onwijs leuke, vast heerlijke, maar ook snelle en makkelijke hapjes van brood. Jammie!

Elke blogt

Kerstzoenen

Stephanie besloot juist niet moeilijk te doen en maakte Kerstige suikerbommen van chocozoenen. De voordelen? Het ziet er super schattig uit, je weet dat het lekker is en het is in no time klaar. Tijdnood is geen stressfactor meer met deze Kerstzoenen.

Wolferien

Kerstige fruithapjes 

Fruit is altijd een goed idee. Zeker als je de instructies volgt van Elsar en deze vrolijke Kerstmannen maakt. Of fruit party in een beker met gelatine en off course fruit.

DSCF6801 elsarblog Kids snacks kerstmannetjes Fruit party als traktatie a

Kerstlaarsjes van knakworst

Maak je liever iets met multifunctionele knakworstjes? De dame van de hierboven genoemde suggestie met fruit maakte deze eetbare Kerstlaarsjes van jawel, knakworstjes.

elsarblog 5

Creatief met eieren

Maris dacht creatief te gaan doen met eieren. Nou het is haar gelukt. Ze maakte sneeuwpopjes van ei. Zijn ze niet om op te eten? In dit geval is het niet erg als de kinderen het laten staan. Des te meer er is voor papa’s en mama’s 😉 Dat wordt gegarandeerd smullen.

Speciaal voor moeilijke eters

Deze mama en juf deelt tips in geval je moeilijke eters thuis hebt. Net als zijzelf en yours truly. No stress. Kant en klare poffertjes scoren net zo goed als niet beter.

Extra inspiratie 

Wellicht heb je voorkeur voor wat meer gevarieerd advies, mogelijkheden. Marjo heeft van bladerdeeghapjes tot soep met brood, pizza en cupcakes voor je. Simpel, snel en geen keukenprinses-status vereist. Doe er je voordeel mee 🙂

Lees ook: 19 Kerstknutsels voor peuters, kleuters en wat oudere kinderen

cookie 1065893 1920

Wat maak jij dit jaar? Of wat maakte je vorig jaar?

Eet smakelijk enne veel plezier!

Redactie

2 gedachten over “Kerstdiner school | Last minute hapjes”

Plaats een reactie