Romantische kerstfilms op Netflix

Een van de leukste dingen tijdens de kerstperiode vind ik toch wel de kerstfilms. Heerlijk sentimenteel. Lekker klef. Ik kijk er naar uit. Romantische kerstfilms voor de avonden dat je zin hebt in sappige vrouwenfilms of voor met zijn tweeen op de bank. Benieuwd wat ik de moeite waard vind om te kijken?

* The spirit of Christmas

Kate is een advocate en een workaholic. Vlak voor kerst krijgt ze een lastige opdracht om een oude herberg te laten taxeren voor de verkoop. Iets wat tot nu toe niemand gelukt is aangezien het er daar spookt. De oorspronkelijke eigenaar van de herberg, die 95 jaar geleden overleed, spookt precies 12 dagen voor kerst.

Laat ik beginnen met zeggen dat de spook Daniel een ongelofelijk lekker ding is. Hoewel ik het een romantische film vind die ik overigens zonder moeite alleen kijk, vind ik vooral het einde nogal apart.

 

* A Dogwalker’s Christmis tale

Luce is een studente die met haar vaders creditcard alles koopt wat haar hartje begeert. Totdat het niet meer kan en zij, vlak voor kerst, noodgedwongen naar huis gaat waar ze een baantje accepteert als de hondenuitlater. Daar ontmoet ze de charismatische en grappige Dean die haar om hulp vraagt de hondenuitlaattuin te redden.

De verwende Luce vind ik in het begin nogal irritant. Gedurende de film wordt het leuker, onder andere door Dean zijn humor.

 

* A Christmas Detour

Ken je DJ nog uit The Full House? Ze speelt Paige. En Paige is de positieve, veel te enthousiaste toekomstige bruid die onderweg is naar New York, waar ze kerst gaat vieren met haar verloofde en zijn ouders. Door omstandigheden, rijdt ze mee met de nogal sarcastische Dylan en een ouder stel. Samen maken ze van alles mee.

Niets origineels aan deze film. Een typische kerstfilm die je weer van je lijstje kan halen.

 

* Ice Sculpture Christmas

Een getalenteerde vrouw, net gestart als afwashulp in de keuken van een chef die zij bewonderd, ontmoet haar jeugdvriend David. Samen besluiten ze, tussen hun drukke banen door, aan de wedstrijd ijs beeldhouwen mee te doen.

Callie is de eeuwige optimist die zich omhoog probeert te werken. Op zich een weinig zeggende maar wel leuke kerstfilm.

 

* The 12 dates of Christmas

Een modernere versie van Groundhog Day met Mark-Paul Gosselaar. Kate krijgt twaalf keer de kans haar kerstavond opnieuw te beleven.

Kate verpest de blind date met de leuke Miles, kan haar stiefmoeder niet echt waarderen en ontwijkt haar aardige buurvrouw waar van ze gebak en koekjes krijgt. Ze is nogal hardleers. Persoonlijk vind ik dit een leuke film met genoeg kerstsfeer.

 

 

Sandra

4 gedachten over “Romantische kerstfilms op Netflix”

Plaats een reactie