Kerstkaarten gaan met de tijd mee | Echte post blijft leuker

Het is een eeuwenoude traditie om voor Kerst en Oud & Nieuw een wenskaart met een kerstboodschap te versturen. Merry Christmas and a Happy New Year luidt de oudste kreet op de allereerste kerstkaart honderden jaren terug die nooit haar charme wist te verliezen. Een papieren kerstgroet hoort in het rijtje thuis van lange brieven schrijven om familieleden die we niet vaak zien over ons leven te vertellen en een geliefde te laten zien dat we aan ze denken. In de pre-internet tijdperk was dit hoe we grotendeels met elkaar communiceerden. Ongeacht waar je in de wereld was, zo bleef je in contact. Het was de ideale manier om iemand een glimlach op het gezicht te toveren, belangrijke mensen in ons leven prettige kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar te wensen of eenzaamheid te bestrijden. Voor velen werd het een leuke manier om creatief te zijn. Een hobby die voor gezelligheid in huis zorgde.

Onderschat waarde van een kerstkaart niet

Met de komst van de mobiele telefoons, smartphones en social media leek de rage uit te doven. De slingers vol ontvangen kerstkaarten zie je nog maar zelden. Wij zijn onpersoonlijker geworden. Te druk. Binnen 30 seconden slingeren we de kerstwens de wereld in via SMS, WhatsApp of Social Media. Onze creativiteit gebruiken we liever ergens anders voor. Sinds de grote pandemie in 2020 lijkt de kerstkaart terug te zijn van weggeweest. We hebben meer behoefte aan verbondenheid, de eenzaamheid van velen raakt ons diep. Vooral de mogelijkheid om online een echte en persoonlijke kerstkaart te ontwerpen en versturen heeft de traditie weer trendy gemaakt.

Kerstkus door de brievenbus

Eén miljoen kerstkaarten om uit te kiezen en een unieke kerstkaart maken of een geheel blanco kaart van a tot z ontwerpen. Het kan. En juist die uitgebreide keus aan mogelijkheden maakt gebruiksvriendelijke Kaartje2go kerstkaarten toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit of je mega creatief bent of juist niet, 18 of 78.

Zo kun je een algemene kerstkaart kiezen, maar ook een corona gerelateerde, uitnodiging voor een kerstborrel in je kerstgroet verwerken of iemand een hart onder de riem steken terwijl je ze fijne feestdagen wenst. Door de persoonlijke invloeden stuur je een kerstkaart waarmee iedereen krijgt wat ze nodig hebben. Voor de een is dat een kerstknuffel en een ander een kerstkus door de brievenbus. Hoe leuk en waardevol is dat!?

Leestip!

De leukste Kerstfilms op Netflix

Zelf een kerstkaart ontwerpen

Een persoonlijke kerstaart is een wenskaart bomvol kerstsfeer die je maakt met de ontvanger in je gedachten. Maar hoe doe je dat, een echte kerstkaart digitaal maken en versturen via Kaartje2go?

STAP 1

Links zie je een fijne pull-down menu met opties. Onder andere verschillende gelegenheden, thema’s, vormen, kleuren, laatste trends, figuren en wel of geen eigen foto. Hoewel je niet alles hoeft aan te vinken, is de optie er wel. Hoe specifieker je wensen des te kleiner het passend aanbod waaruit je kunt kiezen. Je kunt ook alleen de gelegenheid kiezen bijvoorbeeld. Wil je alle kerstkaart templates zien, dan kies je voor kerstkaarten. Dit zorgt ervoor dat het assortiment ruim 3000 opties biedt waaruit je kunt kiezen.

[easy_panorama id=”22675″]

 

[easy_panorama id=”22676″]

STAP 2

Zie je een leuk exemplaar die je van dichtbij wilt bekijken, dan klik je erop. Links van de kaart kun je op de voor-, binnen,- of achterkant klikken. Onder de kaart staat wanneer de bijpassende envelopsluitzegel verkrijgbaar is en kun je uit de beschikbare afmetingen kiezen. Rechts van de kaart kun je kiezen voor een enkele of dubbele kaart, zie je onder andere prijs per stuk, kun je het aantal nodige kaarten invoeren, de volledige prijs berekenen en de kaart bewerken. Wil je de kaart zoals het is, dan kun je hier de gratis proefdruk aanvragen.

TIP! Hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je ontvangt.

STAP 3

Met de keuzemenu aan de rechterkant kun je de kerstkaart aanpassen en een unieke kaart aanmaken die bij je wensen past. De foto’s kunnen worden vervangen voor eigen foto’s, verplaatst worden naar een andere plek op de kaart, tekst kan aangepast en verplaatst worden, de kleuren, achtergrond, lettertype, kleuren, raster toevoegen….eigenlijk alles wat je in Word bijvoorbeeld ook gebruikt. Wil je een stukje tekst met de geadresseerde delen waarmee je hem op een bijzondere manier een hart onder de riem steekt of origineel prettige feestdagen toewenst, dan kun je de inspirerende teksten vinden via ‘vind een passende tekst’. En daar staan een groot aantal buitengewoon mooie teksten die je met een klik op de kaart zet. De bewerking gaat van voorkant, naar binnenin, naar achterkant. Met een simpele klik op de knop kun je wel terug naar de vorige pagina of bewerkingen ongedaan maken of opslaan. Is de kaart helemaal klaar en zoals jij het graag ziet, dan sla je deze op.

TIP! Speel ermee. Zo ontdek en creëer je de meest fantastische dingen.

[easy_panorama id=”22677″]
[easy_panorama id=”22678″]

STAP 4

Bij de volgende stap krijg je nog de gelegenheid het formaat van het kaartje te kiezen of aan te passen. De afmetingen staan erbij met een duidelijke voorbeeld foto om het goed visueel te maken en prijs per stuk. Zo kun je kiezen voor een 10 bij 10, 14 bij 14 of 21 bij 21 kaart. Wat je keuze ook wordt, de witte enveloppen krijg je er gratis bij.

TIP! Tegen een kleine vergoeding kun je ook voor bijvoorbeeld gouden enveloppen kiezen.

[easy_panorama id=”22679″]

STAP 5

Je persoonlijke kerstkaart is in principe klaar. Nu nog de puntjes op ‘i’ zetten.

Verzenden – Wil je het pakketje kaarten thuis ontvangen zodat je deze zelf kunnen verspreiden of laat je het door kaartje2go verzenden? Houd rekening met de PostNL drukte rond de feestdagen. In principe is het zo dat je de kaarten het beste uiterlijk 13 december kunt versturen zodat ze voor kerstavond op de mat liggen.

Via Luxe Extra’s, helemaal onderaan de pagina, vindt je meer leuke opties.

Kerstcadeau – Wil je cadeaus met de kerstkaart versturen? Denk hierbij aan een knuffelbeertje of een flapjesboek voor een kind, luxe bonbons, fles champagne of wijn, setje mini Tony’s Chocolonely, nagellak cadeauset of doosje ‘hug in a cup’ thee. Ook hier kun je de kerstcadeau kiezen op gelegenheid of categorie. Het zijn de kleine dingen die het doen als je niet samen kunt zijn met kerst.

Luxe papier – Kaartje2go kaarten en enveloppen worden gemaakt van een gerecycled papiersoort met een FCS-keurmerk. Het bedrijf drukt en bezorgd CO2 neutraal. Dus ook de luxere papiersoorten waaruit je kunt kiezen.

Kerstvideo – Meer kerstsfeer toevoegen? Je kunt een video aan de kaart toevoegen door middel van een QR-code op de kaart. Of digitaal adresverzoek sturen vanuit jouw account via WhatsApp, social media of e-mail. Super fijn zo een adresboek die je in je account bewaart!

Meer kaarten versturen – Behalve kerstkaarten kun je natuurlijk ook nieuwjaarskaarten of andere wenskaarten en uitnodigingen op dezelfde manier ontwerpen en versturen. Tegelijk of apart.

[easy_panorama id=”22680″]

Een eigen account loont!

Een eigen gratis kaartje2go account loont! Niet alleen omdat je extra geniet van de genoemde extra’s maar ook van al deze voordelen:

🤍 Bonuspunten sparen waarmee je met korting of gratis kaarten kunt aanmaken en verzenden. Daar word je portemonnee blij van.

🤍 Een persoonlijke kalender zodat het systeem je vooraf een herinnering kan sturen voor een verjaardag, jubileum of andere belangrijke dag. Je persoonlijke geheugensteuntje!

🤍 Gebruikte kaarten worden in je account bewaard zodat je ze eventueel opnieuw kunt gebruiken. Lekker tijdbesparend!

🤍 Alle adressen worden in je eigen digitale adresboek bewaard. Super handig als je ieder jaar kerstkaarten naar dezelfde adressen stuurt.

🤍 Je eerste kaart verstuur je gratis.

Wat is voor jou een reden om kerstkaarten te versturen naar familie en vrienden?

Kaartje2go kerstkaarten echte post is leuker herinnering mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie