Waarom traditionele kerstpakketten het allerleukst zijn

Laten we beginnen met slecht nieuws. De zomer in Nederland is nu echt voorbij. Het goede nieuws is dat de voorbereidingen voor de leukste tijd van het jaar al zijn gestart. De kinderen krijgen een cadeau onder de kerstboom en wij een kerstpakket van de werkgever.

Hoewel steeds meer bedrijven lijken te kiezen voor een kleine waardering in de vorm van een waardebon of envelopje, hebben de meeste mensen het liefst de goede, oude, traditionele kerstpakketten. Een fijn kerstpakket gevuld met wafels, thee, winegums, soepstengels, schaaltjes, mokken, flessen wijn en reep chocolade. Wat daar nou zo leuk aan is? UITPAKKEN natuurlijk!

Een gekregen paard moet je niet in de bek kijken

Je hoort het steeds vaker, de bedrijven die de werknemers een kerstpakket laten kiezen. Nu is dat natuurlijk ontzettend fijn, toch wordt dat als minder leuk ervaren. Niet dat de moeite niet wordt gewaardeerd, maar omdat de verrassingsfactor wordt ontnomen. En juist dat is het allerleukste aan een kerstpakket.

Lees ook: De kleine ondernemer

Jeugdsentiment

Ik weet nog van vroeger als mijn ouders een kerstpakket van hun werkgever kregen dat zowel mijn moeder als mijn vader de kerstpakketten altijd ongeopend lieten tot ze thuis waren. Eenmaal thuis mochten mijn zusje en ik het uitpakken. Dat was oprecht net zo leuk als onze eigen cadeautjes uitpakken. Ook al zaten er producten in waar we niets mee konden om welke reden dan ook, was een kerstpakket nooit een teleurstelling. De producten waar wij niks aan hadden gaven wij aan de plaatselijke voedselbank. Iedereen blij.
Vandaag de dag is een traditioneel voedselpakket niet zo vanzelfsprekend. En hoewel de economische omstandigheden het niet altijd even makkelijk maken voor de ondernemer, wordt het kerstpakket zoals wij het kennen gemist.

Het regent kerstpakketten 

Gelukkig zijn er nog nostalgische ondernemers die dit gevoel kennen en het hun werknemers ook gunnen. Voor deze werkgevers is kerstpakkettenplaza de place to be. Deze mensen begrijpen waarom dit bij de feestdagen hoort. Waarom jij en ik liever een kerstpakket ontvangen ter waarde van €20 dan een stapel waardebonnen ter waarde van €50. Zij begrijpen waarom de waarde niet altijd in geld is uit te drukken. En zij hebben de grootste collectie waanzinnige kerstpakketten van Nederland, geschikt voor ieder budget. Waarom zou je als werkgever hier niet aan mee doen? Ik als ondernemer kan het niet bedenken.

Wat voor een kerstpakket ontvang jij van je werkgever? Of misschien ben je zelf ondernemer en besef je dat het alweer tijd is je werknemers te belonen voor de feestdagen in de vorm van een kerstpakket. Waar let je op bij het plaatsen van je bestelling?

2019 L
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

24 gedachten over “Waarom traditionele kerstpakketten het allerleukst zijn”

 1. Mijn man en ik zijn zelfstandig ondernemers, dus geen pakketten hier helaas. Bij mijn laatste baan kreeg ik geen kerstpakket want dat was alleen in de zomer open, en die daarvoor (was ik rond de 21) kregen we een skivakantie. Dat vond ik wel leuk!

  Beantwoorden
 2. Omdat ik ZZP-er ben krijg ik geen boodschappenpakket (geef mij zelf al genoeg cadeau haha), maar mijn partner krijgt op zijn werk altijd een boodschappen kerstpakket…hartstikke leuk!

  Beantwoorden
 3. Wij krijgen het beiden in de vorm van een cadeaukaart en dat vind ik zelf stiekem ook het fijnste. Zo een pakket is meestal toch gevuld met dingetjes die wij niet echt eten en drinken.

  Beantwoorden
 4. Wij mochten vroeger ookde kerstpakketten uit pakken, dat was altijd heel leuk. Bij ons op het werk doen ze niet meer aan kerstpakketten helaas. Toen ik ging werken kreeg ik het eerste jaar een bon om zelf iets uit te kiezen. Daarna werd het afgeschaft 🙁

  Beantwoorden
 5. Nee,helaas geen kerstpakket voor ons, al jaren krijgen wij geen pakket, de werkgever heeft besloten het totale bedrag over te maken aan een goed doel. Ik vond het altijd wel heel erg leuk om te zien wat erin zat, geef mij inderdaad ook maar een traditioneel pakket.

  Beantwoorden

Plaats een reactie