Boekenpret | De mooiste kinderboeken van oktober

De Eenhoorn Uitgeverij stuurde ons een aantal pareltjes van kinderboeken die wij graag met je willen delen. In deze editie van boekenpret de mooiste kinderboeken van oktober.

https://www.instagram.com/p/B3XoembokbT/?utm_source=ig_web_copy_link

De kleine prins

Oorspronkelijke titel: Le Petit Prins
Verteld door
Agnes de Lestrade
Naar de klassieker van Antoine de Saint-Exupéry
Vertaald door Siska Goeminne
Met illustraties van Valeria Docampo

Derde druk ISBN 978 94 6291 362 2

Le Petit Prins werd voor het eerst in 1943 gepubliceerd. Een prachtig, poëtisch verhaal over de liefde, vriendschap en het leven. De kleine prins die wij van De Eenhoorn ontvingen is een bewerking van deze klassieker. Het boek deelt een paar wijze levenslessen waar zowel kinderen als volwassenen mee te maken hebben. De liefde, de verantwoordelijkheden die wij hebben, dingen vanzelfsprekend nemen en meer.

Het is sowieso een verhaal dat je rustig in delen kunt lezen, maar ook vaker kunt voorlezen. Hoe vaker je het leest en hoort, des te beter je de wijze lessen begrijpt. Wij hadden een aantal keer bijzondere gesprekken met de kleuters over de belevenissen van de kleine prins. Waarom blijft hij weggaan? Waar gaat hij heen als hij gebeten wordt door de slang? Ik blijf mij toch verbazen hoe goed de kinderen van 4 en 5 kunnen luisteren naar een best ingewikkeld verhaal. Want dat is het. Prachtig! Dat is toch wel een van de redenen waarom wij ervoor kiezen om de meest uiteenlopende kinderboeken voor te lezen, lekker filosoferen met de kinderen in dit geval. Je leert er zoveel meer van dan je misschien beseft. En dan de adembenemende mooie illustraties. Wauw!

De kleine prins is onder andere te koop bij bol.com voor €18,95

cover De kleine prins herbewerking

Het land van de grote woordfabriek

Oorspronkelijke titel: La granda fabrique de mots
Verteld door Agnes de Lestrade
Vertaald door Siska Goeminne
Met illustraties van Valeria Docampo

Zevende druk ISBN 978 90 5838 569 7

De kracht van woorden en het magische vermogen van mensen om woorden inhoud te geven. Nog zo een bijzonder boek dat je graag vaker voorleest aan de kinderen. Ik hou ervan. Kinderboeken die je verrassen. En dat doet Het land van de grote woordfabriek. Niet voor niks is dit boek bekroond met een Vlag en Wimpel. Officieel is het boek geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Niet omdat er enge dingen in voorkomen maar omdat het best lastig kan zijn het verhaal te begrijpen. In het land van de grote woordfabriek kosten woorden namelijk geld.

Wij hebben Het land van de grote woordfabriek meerdere malen, in delen, voorgelezen aan zowel de 4-jarige als de 5-jarige kleuter. Natuurlijk is het afhankelijk van het kind maar ik kan het leeftijdsadvies beamen. De oudste kleuter had meer aandacht voor het boek omdat ze het onderwerp beter begrijpt. Ze herhaalde dingen, vroeg door en wilde stukken nogmaals horen aan de hand van mijn vragen over de inhoud. Heerlijk! De kleine prins en Het land van de grote woordfabriek zijn geen typische voorleesboeken. Ze dagen uit. Mocht je op zoek zijn naar filosofische kinderen boeken voor kinderen van een jaartje of 5, deze moet je hebben.

Het land van de grote woordfabriek is te koop voor €9,95

het land van de grote woordfabriek bekroond kinderboek

Zoeperman

Verteld door TIne Mortier
Illustraties van Marjolein Pottie

Vierde druk ISBN 978 90 5838 283 2

Zoeperman draagt een hemelsblauw pak met knalrode cape en een knalrode slip: een zoeperpak. Hij is vier jaar en hij kan vliegen. Zoeperman ziet alles en hoort alles. Hij redt Zofietje als ze in nood is. Maar hij vindt het niet leuk als Zoepermama zijn zoeperpak in het sop doet en zijn vuile snoet wast…

Zoeperman is een  strip-achtig prentenboek. Geweldig om voor te lezen aan de kleintjes. Vlak voor slapengaan bijvoorbeeld. Het bevordert dromen volgens mijn jongste dochter 😉 De volgende dag kon ze niet wachten tot ze thuis was uit school om haar superheldenpak aan te trekken. Lekker doen alsof is hartstikke goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Gewoon een mooi prentenboek om voor te lezen of samen te lezen.

Zoeperman is te koop voor €28,97.

kinderboek zoeperman

Sport is niks voor jou

Oorspronkelijke titel: Lo sport non fa per te!
Verteld door Paulina Baruchello
Vertaald door Edward van de Vendel
Illustraties door Federico Appel

ISBN 978 94 6291 406 3

Oke ik geef het toe, door de lay-out van het boek sloegen mij dochters telkens het boeken over. Ze hadden er geen enkele interesse in. Tot ik het boek pakte en eruit begon te lezen. Het onderwerp daarentegen is ❤ Sport is niks voor jou gaat over niet overal goed in zijn, de opmerkingen van onwetende mensen die je naar beneden halen en je talenten vinden. Want iedereen heeft talenten en is ergens goed in. Vooral mijn stuiterbal van 5 kon zich heel goed inleven in het verhaal. Mijn waterratje is dol op zwemmen en gymnastiek en nog een heleboel andere sporten. Maar ze is niet overal zo goed in. Ze blijft vallen en opstaan en opnieuw proberen. Maar zelfvertrouwen kreeg ze pas toen ze met zwemmen begon. Ze voelt zich net een vis in het water en ze is er goed in! Het verhaal is vrij eenvoudig en kindvriendelijk met een duidelijke boodschap. Nog zo een pareltje dat niet mag ontbreken op de boekenplank thuis, in de opvang en in de klas.

Sport is niks voor jou is te koop voor €16,50

Sport is niks voor jouw kinderboek

Boze juffen, blije juffen

Verteld door Siska Goeminne
Illustraties van Frank Daenen

Tweede druk ISBN 978 94 6291 403 2

Boze juffen, blije juffen is een vrolijk kinderboek over de verschillende soorten juffen en meester en de kracht van de lieve juffen. Wij hebben er hartelijk om gelachen. Niet om het boek maar om de herinneringen die het boek naar boven bracht. Onze kinderen zijn een tijd geleden van school gewisseld. En op het moment dat in het verhaal de boze juffen worden beschreven riep mijn oudste ‘oh ja, net als mijn juf van de oude school’. Terwijl ik het verhaal voorlas herkende zij haar juffen erin. De boze juffen zijn gelukkig op haar oude school gebleven. ‘Ik heb nu alleen maar blije juffen mama, aldus mijn kleuter’. Gelukkig maar.

Een mooi boek dat wellicht wat deuren kan openen tot gesprekken die kinderen misschien niet zo snel zouden voeren met hun ouders.

Boze juffen, blije juffen is te koop voor €39,99

boze juffen, blije juffen kinderboek

Lees ook

Boekenpret | De mooiste kinderboeken van april

Boekenpret | De mooiste kinderboeken van februari

Alles over AVI-lezen

Het mooie dorpje Mooiezon

Het stuur van Tuur

Verteld door Riet Wille
Illustraties van Frank Daenen

Tweede druk ISBN 978 94 6291 296 0

Een heerlijk AVI-M3 boek dat goed past in de belevingswereld van een groep 3-er. En dat op rijm! Mijn 5 jarige groep 3-er smult ervan. Een interactief boek over verkeer. Het is namelijk ook een zoekboek. Eigenlijk een must have voor alle juffen en meesters van groep 3 en natuurlijk ouders van leergierige donderstenen die ook thuis meer willen 👨‍🏫

Het stuur van Tuur is te koop voor €14,95

het stuur van tuur kinderboek over verkeer AVI m3

Prinses Arabella is jarig

Verteld door Mylo Freeman
Illustraties van Mylo Freeman

ISBN 978 90 5838 370 9

Prinses Arabella is super leuk. Je raakt dan ook redelijk makkelijk verslaafd aan de leuke verhalen. Gelukkig zijn er veel boeken verschenen zoals Prinses Arabella is jarig. Arabella is uhm best wel een verwend nest 🤐 aangezien ze alles al heeft wat haar hartje begeert wilt ze voor haar verjaardag een olifant. Wanneer de olifant verdrietig wordt en gaat huilen, gaan ze samen naar de plek waar de olifant woont. Daar blijkt prinses Arabella zelf een cadeau te zijn voor de kleine olifant. Het zijn vooral super leuke verhalen waar kinderen zich redelijk in kunnen herkennen.

Een leuke extra bij Prinses Arabella en Omi, een van de andere nieuw verschenen kinderboeken, is de gratis CD met vrolijke liedjes waar kinderen lekker op kunnen dansen. Hier vinden ze het in ieder geval helemaal te gek. Wel willen ze verkleed als prinses een feestje vieren met de Arabella liedjes op.

Een aantal van eerdere verschenen boeken van Prinses Arabella

Prinses Arabella is jarig
Prinses Arabella gaat naar school
Prinses Arabella maakt kleuren
Prinses Arabella en prins Mimoen
Prinses Arabella en de oppas
Prinses Arabella en de Sint
Prinses Arabella en Omi
Prinses Arabella wordt grote zus

IMG 20191001 154050 compress76 IMG 20191001 154102 compress57 IMG 20191001 154037 compress2

Een hoop vrienden

Een prachtig set van 3 boeken over dieren, vriendschap en samenwerken. Want soms wil je iets, maar lukt het niet in je eentje. Vrienden kunnen helpen. In het verhaal staat er telkens weer een ander dier centraal. Zo is pinguïn droevig omdat hij niet kan vliegen en de kleine schildpad is triest omdat ze nooit de snelste zal zijn. Andere dieren helpen door hun krachten te bundelen en samen te werken. Prachtige verhalen om voor te lezen aan peuters en kleuters.

Een hoop vrienden is te koop voor €14,95

Een hoop vrienden blijft samen is te koop voor €14,95

Een hoop vrienden samen sterk is te koop voor €14,95

IMG 20191001 154155 compress79 IMG 20191001 154214 compress66 IMG 20191001 154206 compress4

 

vader leest een kinderboek/prentenboek voor aan zijn baby, peuter, kleuter

MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie