Kinderfilms 2023 | Deze films draaien nu in de bioscoop

Welke kinderfilm zijn in 2023 uitgebracht en zijn echt leuk voor je peuter, kleuter, ouder kind of tiener? Welke familiefilms zijn een ritje naar de bioscoop waard dit jaar? We hebben het voor je onderzocht, getest en samengevat in een overzicht. Doe er je voordeel mee.

Leestip!

Kinderfilms in de bioscoop januari, februari en maart 2022

Deze 6 kinderfilms wil je najaar 2021 op het grote scherm zien

Deze kinderfilms draaien nu in de bioscoop | April, mei en juni 2022

Kinderfilms in de bioscoop najaar 2022

Het eerste kwartaal

Fien & Teun gaan kamperen

Als (groot)ouders is het vrijwel onmogelijk dit duo niet te kennen: Fien en Teun. Een 6- jarig meisje en haar 4- jarig broertje wonen op Avonturenboerderij Molenwaard waar ze als boerenkinderen allerlei dingen beleven. Fien is vooral dol op dieren die in haar omgeving rondlopen: varkentje Sebastiaan, Stip de Pony, haar hondje Pim, Rosa de koe en de schaapjes Mike en Molly. Teun daarentegen heeft een grote liefde voor de moestuin. Twee personages waar jonge kinderen zich in kunnen herkennen maar spelenderwijs ook veel leren waaronder de herkomst van voedsel en het landleven. Fien en Teun gaan kamperen is na Het grote dierenfeest uit 2021 de tweede bioscoopfilm met het tweetal in de hoofdrol. Deze is het beste te beschrijven als een extra lange aflevering van het televisieprogramma.

Naast de film is er ook een boek met de gelijknamige titel verschenen. Meer informatie erover vind je hier.

Releasedatum: 8 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Onbekend

Duur: 66 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Dutch Films Works

Asterix & Obelix in het Middenrijk

Het verhaal vindt plaats in het jaar 50 voor Christus. De Chinese keizerin wordt gevangen genomen na verraad van prins Deng Tsin Qin die weigert te accepteren dat hij haar dochter niet mag huwen. De dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, vlucht naar Gallië om hulp te halen. Dat doet ze met met de hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han. De dappere krijgers Asterix en Obelix zijn, dankzij hun superkrachten, de helden van het dorp en besluiten de prinses te helpen haar moeder te bevrijden en China te redden. Aan de andere kant wordt Julius Caesar erbij betrokken door in te spelen op zijn onzekerheid rondom de relatie met Cleopatra en zijn reputatie als machtige heerser.

Asterix & Obelix in het Middenrijk is het vijfde deel in de live action movie reeks rondom de Franse striphelden. Dit keer wordt Asterix gespeeld door de regisseur van de film, Guillaume Canet. Gilles Lellouche neemt de rol van Obelix op zich. De familiefilm schijnt de duurste Europese productie ooit te zijn. Vermoedelijk hebben de filmlocatie China en voetballer Zlatan Ibrahimovic, die de rol speelt van de grappige Romeinse legerleider Antivirus, daar ongetwijfeld veel mee te maken. Voor de rest is de film wat je ervan verwacht, een echte Asterix en Obelix avontuur. Het zit bomvol humor en leeghoofd opmerkingen in een redelijk verhaallijn. En dat moet maar net je ding zijn. Het zou zomaar kunnen dat zelfs je tiener zit te schaterlachen in de bioscoop.

Releasedatum: 15 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Buddy Vedder (Asterix), Frank Lammers (Obelix), Jan Kooijman (Paraplus), Fedja van Huêt (Greintjemis), Vajèn van den Bosch (Cleopatra)

Duur:  111 minuten

Kijkwijzer: 6

Filmdistributeur: Just Entertainment

Mummies

Komt animatiefilm Mummies je wat bekend voor? Dat heeft alles te maken met de makers, namelijk mensen verantwoordelijk voor Ted & De schat van de mummie en Race naar de Maan. Twee leuke, vermakelijke, luchtige en grappige films voor het hele gezin. Met een dieper verhaal voor de oplettende kijkers. En dat is exact wat je ook nu kunt verwachten. De prachtige stem van prinses Nefer is ingesproken door Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice Stefanie. Zij is de dochter van de farao en toekomstige leider van de geheime Mummiewereld. Zijzelf zingt liever, iets wat ze alleen stiekem mag doen. De stem van de beroemde oud-wagenmenner Toet werd ingesproken door zanger en musicalacteur Jonathan Vroege. Zijn leven ziet er sinds het ongeluk heel anders uit. Tegenwoordig besteed hij zijn dagen aan handtekeningen zetten. Daarnaast zorgt hij voor zijn broertje Sekhem en zijn babykrokodil. De prinses en Toet zijn niet direct dol op elkaar wanneer het lot ze met elkaar verbind. Beiden hebben ze ook geen behoefte aan het traditioneel trouwen en het leven dat daaraan verbonden is. Tot ze min of meer per ongeluk de Mummiewereld verlaten en elkaar onder hele andere omstandigheden beter leren kennen.

Releasedatum: 22 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Stefania (prinses Nefer), Jonathan Vroege (Toet), Aïden Joshua Maij (Sekhem), Marcel Jonker (Carnaby), Boyan van der Heijden (Danny), Fred Meijer (Priester), Darren van der Lek (Ed), Juneoer Mers (Radames), Valentijn Bernard (Denny), Daphne Flint (Usi), Carolina Dijkhuizen (Aida), Ruben Lürsen (Farao), Marloes van den Heuvel (Moeder), Louis van Beek (Stagemanager)

Duur:  89 minuten

Kijkwijzer: 6

Filmdistributeur: Warner Bros. Pictures

Kleine All

Kleine All is een Deense animatie. De hoofdrolspeler vindt het heel vervelend dat zijn ouders gaan scheiden, maar hij weet niet hoe hij dat zeggen moet. Dan komt er hulp uit een heel onverwachte hoek. Een buitenaards meisje in een klein ruimteschip kan zijn gedachten lezen. Tegelijkertijd moet All dit meisje redden uit handen van een gemene schurk.

Releasedatum: 16 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Dunyah Diallo (Stem), Reinder van der Naalt (Stem), Fauve Geerling (Stem), Fred Meijer (Stem), Donna Vrijhof (Stem), Wesley de Ridder (Stem), Thijs van Aken (Stem), Marjolein Spijkers (Stem), Peggy Sandaal (Stem)

Duur: 80 minuten

Kijkwijzer: 6

Filmdistributeur: In The Air

The Super Mario Bros. Movie

Illumination en Nintendo kwamen met een nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros, een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, worden we meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario (Chris Pratt; Jurassic World-films, The LEGO Movie-franchise) en zijn broer Luigi (Charlie Day; It’s Always Sunny in Philadelphia) via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad (Keegan-Michael Key; The Lion King), een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach (Anya Taylor-Joy;The Queen’s Gambit) ontdekt Mario zijn eigen krachten. Inmiddels heeft de bioscoopfilm diverse records gebroken waaronder Grootste opening aller tijden voor een videogame-verfilming, Grootste opening van 2023 tot nu toe en Beste opening in de geschiedenis van Illumination. Daarnaast heeft THE SUPER MARIO BROS. MOVIE na The Lion King zelfs de beste openingsdag ooit voor een animatiefilm, gevolgd door The Secret Life Of Pets. Het is de grootste animatiefilm ooit in Nederland, wat eerst op naam van Minions stond. Daarnaast staat de bioscoopfilm op plaats 13 van de meest succesvolle films ooit in Nederland, boven Lord of the Rings: Fellowship of the RingTop Gun: Maverick en Star Wars: The Force Awakens. Ook is THE SUPER MARIO BROS. MOVIE na No Time To Die de grootste film van Universal Pictures in Nederland ooit. Nogal een prestatie dus! Zowel in Nederland als internationaal.

Releasedatum: 5 april 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Chris Pratt (Mario), Seth Rogen (Donkey Kong), Anna Taylor Joy (Princess Peach), Fred Armisen (Cranky Kong), Keegan Michael-Key (Toad), Charlie Day (Luigi), Sebastian Maniscalco (Spike), Charles Martinet, Jack Black (Bowser), Keegan-Michael Key (Stem), Kevin Michael Richardson (Kamek)

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Florus van Rooijen, Thijs van Aken, Vajèn van den Bosch, Marcel Jonker, Juliann Ubbergen, Huub Dikstaal, Milan van Weelden

Duur: 93 minuten

Kijkwijzer: 6

Filmdistributeur: Universal Pictures

Kinderfilms 2023 in de bioscoop: Leuke films in de bios voor kinderen tips review mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie