Kinderfilms 2023 | Deze films draaien nu in de bioscoop

Welke kinderfilms zijn in 2023 uitgebracht en zijn echt leuk voor je peuter, kleuter, ouder kind of tiener? Welke familiefilms zijn een ritje naar de bioscoop waard dit jaar? We hebben het voor je onderzocht, getest en samengevat in een overzicht. Doe er je voordeel mee.

Leestip!

Kinderfilms in de bioscoop januari, februari en maart 2022

Deze 6 kinderfilms wil je najaar 2021 op het grote scherm zien

Deze kinderfilms draaien nu in de bioscoop | April, mei en juni 2022

Kinderfilms in de bioscoop najaar 2022

Casper en Emma op jacht naar de schat

Casper en Emma maken theater

Casper en Emma De Bergen In

Het eerste kwartaal

Fien & Teun gaan kamperen

Als (groot)ouders is het vrijwel onmogelijk dit duo niet te kennen: Fien en Teun. Een 6- jarig meisje en haar 4- jarig broertje wonen op Avonturenboerderij Molenwaard waar ze als boerenkinderen allerlei dingen beleven. Fien is vooral dol op dieren die in haar omgeving rondlopen: varkentje Sebastiaan, Stip de Pony, haar hondje Pim, Rosa de koe en de schaapjes Mike en Molly. Teun daarentegen heeft een grote liefde voor de moestuin. Twee personages waar jonge kinderen zich in kunnen herkennen maar spelenderwijs ook veel leren waaronder de herkomst van voedsel en het landleven. Fien en Teun gaan kamperen is na Het grote dierenfeest uit 2021 de tweede bioscoopfilm met het tweetal in de hoofdrol. Deze is het beste te beschrijven als een extra lange aflevering van het televisieprogramma.

Naast de film is er ook een boek met de gelijknamige titel verschenen. Meer informatie erover vind je hier.

Releasedatum: 8 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Onbekend

Duur: 66 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Dutch Films Works

YouTube player

Asterix & Obelix in het Middenrijk

Het verhaal vindt plaats in het jaar 50 voor Christus. De Chinese keizerin wordt gevangen genomen na verraad van prins Deng Tsin Qin die weigert te accepteren dat hij haar dochter niet mag huwen. De dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, vlucht naar Gallië om hulp te halen. Dat doet ze met met de hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han. De dappere krijgers Asterix en Obelix zijn, dankzij hun superkrachten, de helden van het dorp en besluiten de prinses te helpen haar moeder te bevrijden en China te redden. Aan de andere kant wordt Julius Caesar erbij betrokken door in te spelen op zijn onzekerheid rondom de relatie met Cleopatra en zijn reputatie als machtige heerser.

Asterix & Obelix in het Middenrijk is het vijfde deel in de live action movie reeks rondom de Franse striphelden. Dit keer wordt Asterix gespeeld door de regisseur van de film, Guillaume Canet. Gilles Lellouche neemt de rol van Obelix op zich. De familiefilm schijnt de duurste Europese productie ooit te zijn. Vermoedelijk hebben de filmlocatie China en voetballer Zlatan Ibrahimovic, die de rol speelt van de grappige Romeinse legerleider Antivirus, daar ongetwijfeld veel mee te maken. Voor de rest is de film wat je ervan verwacht, een echte Asterix en Obelix avontuur. Het zit bomvol humor en leeghoofd opmerkingen in een redelijk verhaallijn. En dat moet maar net je ding zijn. Het zou zomaar kunnen dat zelfs je tiener zit te schaterlachen in de bioscoop.

Releasedatum: 15 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Buddy Vedder (Asterix), Frank Lammers (Obelix), Jan Kooijman (Paraplus), Fedja van Huêt (Greintjemis), Vajèn van den Bosch (Cleopatra)

Duur:  111 minuten

Kijkwijzer: 6

Filmdistributeur: Just Entertainment

YouTube player

Mummies

Komt animatiefilm Mummies je wat bekend voor? Dat heeft alles te maken met de makers, namelijk mensen verantwoordelijk voor Ted & De schat van de mummie en Race naar de Maan. Twee leuke, vermakelijke, luchtige en grappige films voor het hele gezin. Met een dieper verhaal voor de oplettende kijkers. En dat is exact wat je ook nu kunt verwachten. De prachtige stem van prinses Nefer is ingesproken door Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice Stefanie. Zij is de dochter van de farao en toekomstige leider van de geheime Mummiewereld. Zijzelf zingt liever, iets wat ze alleen stiekem mag doen. De stem van de beroemde oud-wagenmenner Toet werd ingesproken door zanger en musicalacteur Jonathan Vroege. Zijn leven ziet er sinds het ongeluk heel anders uit. Tegenwoordig besteed hij zijn dagen aan handtekeningen zetten. Daarnaast zorgt hij voor zijn broertje Sekhem en zijn babykrokodil. De prinses en Toet zijn niet direct dol op elkaar wanneer het lot ze met elkaar verbind. Beiden hebben ze ook geen behoefte aan het traditioneel trouwen en het leven dat daaraan verbonden is. Tot ze min of meer per ongeluk de Mummiewereld verlaten en elkaar onder hele andere omstandigheden beter leren kennen.

Releasedatum: 22 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Stefania (prinses Nefer), Jonathan Vroege (Toet), Aïden Joshua Maij (Sekhem), Marcel Jonker (Carnaby), Boyan van der Heijden (Danny), Fred Meijer (Priester), Darren van der Lek (Ed), Juneoer Mers (Radames), Valentijn Bernard (Denny), Daphne Flint (Usi), Carolina Dijkhuizen (Aida), Ruben Lürsen (Farao), Marloes van den Heuvel (Moeder), Louis van Beek (Stagemanager)

Duur:  89 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Warner Bros. Pictures

YouTube player

Kleine All

Kleine All is een Deense animatie. De hoofdrolspeler vindt het heel vervelend dat zijn ouders gaan scheiden, maar hij weet niet hoe hij dat zeggen moet. Dan komt er hulp uit een heel onverwachte hoek. Een buitenaards meisje in een klein ruimteschip kan zijn gedachten lezen. Tegelijkertijd moet All dit meisje redden uit handen van een gemene schurk.

Releasedatum: 16 februari 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Dunyah Diallo (Stem), Reinder van der Naalt (Stem), Fauve Geerling (Stem), Fred Meijer (Stem), Donna Vrijhof (Stem), Wesley de Ridder (Stem), Thijs van Aken (Stem), Marjolein Spijkers (Stem), Peggy Sandaal (Stem)

Duur: 80 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: In The Air

YouTube player

Het tweede kwartaal 

The Super Mario Bros. Movie

Illumination en Nintendo kwamen met een nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros, een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, worden we meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario (Chris Pratt; Jurassic World-films, The LEGO Movie-franchise) en zijn broer Luigi (Charlie Day; It’s Always Sunny in Philadelphia) via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad (Keegan-Michael Key; The Lion King), een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach (Anya Taylor-Joy;The Queen’s Gambit) ontdekt Mario zijn eigen krachten. Inmiddels heeft de bioscoopfilm diverse records gebroken waaronder Grootste opening aller tijden voor een videogame-verfilming, Grootste opening van 2023 tot nu toe en Beste opening in de geschiedenis van Illumination. Daarnaast heeft THE SUPER MARIO BROS. MOVIE na The Lion King zelfs de beste openingsdag ooit voor een animatiefilm, gevolgd door The Secret Life Of Pets. Het is de grootste animatiefilm ooit in Nederland, wat eerst op naam van Minions stond. Daarnaast staat de bioscoopfilm op plaats 13 van de meest succesvolle films ooit in Nederland, boven Lord of the Rings: Fellowship of the RingTop Gun: Maverick en Star Wars: The Force Awakens. Ook is THE SUPER MARIO BROS. MOVIE na No Time To Die de grootste film van Universal Pictures in Nederland ooit. Nogal een prestatie dus! Zowel in Nederland als internationaal.

Releasedatum: 5 april 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Chris Pratt (Mario), Seth Rogen (Donkey Kong), Anna Taylor Joy (Princess Peach), Fred Armisen (Cranky Kong), Keegan Michael-Key (Toad), Charlie Day (Luigi), Sebastian Maniscalco (Spike), Charles Martinet, Jack Black (Bowser), Keegan-Michael Key (Stem), Kevin Michael Richardson (Kamek)

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Florus van Rooijen, Thijs van Aken, Vajèn van den Bosch, Marcel Jonker, Juliann Ubbergen, Huub Dikstaal, Milan van Weelden

Duur: 93 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Universal Pictures

YouTube player

Bing en zijn vriendjes in de bioscoop

Neem je kleintje mee naar een fantastische eerste bioscoopervaring met Bing en zijn vriendjes in de bioscoop. Bekijk zeven eerder vertoonde Bing-afleveringen die speciaal gemaakt zijn voor een jong publiek en ga met Pico de Postmuis mee terwijl ze door de wereld van Bing reist om haar speciale Bing-puzzel af te maken. Deze speciale bioscoopcompilatie bevat de volgende Bing-afleveringen: Hartjes, Kwijt, Van mij, Een ijsje, Logeren, Parkeergarage, Smoothie.

Releasedatum: 24 mei 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Viggo Neijs, Juus Piek, Peggy Vrijens

Duur: 70 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

The Little Mermaid

The Little Mermaid is de live action versie van de tijdloze sprookje over de roodharige zeemeermin Ariel, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De hervertelling blijft trouw aan het klassieke animatie van Hans Christian Andersen waarin Ariel een deal sluit met de zeeheks Ursula en haar stem opoffert om bij de knappe prins Eric te zijn. De meeste tegendraadse en jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse beseft veel te laat dat deze afspraak niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar brengt. Het hoogtepunt van de film is ongetwijfeld de adembenemende onderwaterwereld, prachtig weergegeven met verbluffende visuele effecten en een betoverende cinematografie. De kleuren, de bewegingen van zeebewoners en de magische uitstraling van Atlantis zijn een lust voor het oog en zullen jong en oud meeslepen in een wereld vol bewondering. De muziek, waaronder de welbekende liedjes uit de originele tekenfilm, zorgt voor een nostalgische sfeer. De grootste afwijking van het origineel is te vinden in de cast. Hoewel ze overtuigende prestaties leveren, wijkt het uiterlijk van de hoofdrolspeelster af Ariel zoals de wereld die al tientallen jaren kent. Een moderne aanpassing waar de hele wereld een mening over lijkt te hebben. Vind jij de kritiek terecht?

Releasedatum: 24 mei 2023

Taal: Engels gesproken

Cast: Daveed Diggs, Jonah Hauer-King, Halle Bailey, Noma Dumezweni, Akwafina, Melissa McCarthy

Duur: 135 minuten

Kijkwijzer: 9 jaar

Filmdistributeur: The Walt Disney Company

YouTube player

Spider-Man: Across The Spider-Verse

Miles Morales keert terug in het volgende deel van de Oscar®-winnende Spider-Verse-saga. Deze spectaculaire animatie leidt de vriendelijke Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy en een nieuw team van Spider-People opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Releasedatum: 1 juni 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Shameik Moore, Hailee Steinfeld

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Juliann Ubbergen, Holly Mae Brood, Edwin Jonker, Nurlaila Karim, Kevin Hassing, Fernando Halman, Ine Kuhr, Joey Schalker, Jelle Amersfoort, Oscar Siegelaar, Emmanuel Ohene Boafo, Charmaine Yard, Tabi Awan

Duur:  143 minuten

Kijkwijzer: 9 jaar

Filmdistributeur: Universal Pictures

YouTube player

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Ruby Kieuwmans / Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before-franchise) is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy (Jaboukie Young-White, Ralph Breaks the Internet) die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder (de voor een Oscar® genomineerde Toni Collette, Knives Out) heeft haar verboden om het water in te gaan. Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma (Oscar®-winnaar Jane Fonda) die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is. Het is de taak van de krakens om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele, machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens. Dat levert wel meteen een probleem op. Het nieuwe, knappe, populaire meisje op school, Chelsea (Emmy-winnaar Annie Murphy, Schitt’s Creek), is toevallig een zeemeermin. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen. Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels heeft een buitengewone cast met onder andere Emmy-winnaar Colman Domingo (Fear the Walking Dead) als Ruby’s vriendelijke vader, de voor een Emmy genomineerde Sam Richardson (Veep) als Ruby’s enthousiaste oom en Blue Chapman (Council of Dads) als Ruby’s coole broertje. De film wordt geregisseerd door de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Kirk DeMicco (Vivo, The Croods) en geproduceerd door Kelly Cooney Cilella (Trolls World Tour, Trolls) in co-regie met Faryn Pearl (The Croods: A New Age, Trolls World Tour). Ook in de bijrollen zijn grote komediesterren te horen, onder wie de voor een Emmy genomineerde Will Forte (The Last Man on Earth), de eveneens voor een Emmy genomineerde Nicole Byer (Nailed It!), YouTube-megaster Liza Koshy (Liza on Demand), Ramona Young (Never Have I Ever), Eduardo Franco (Stranger Things) en Echo Kellum (Arrow).

Releasedatum: 28 juni 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie:Lana Condor (Ruby Gillman), Toni Collette (Agatha), Annie Murphy (Chelsea van der Zee), Sam Richardson (Uncle Brill), Liza Koshy (Margot), Will Forte (Captain Gordon Lighthouse), Colman Domingo (Arthur), Jaboukie Young-White (Connor), Blue Chapman (Sam), Eduardo Franco (Trevin), Ramona Young (Bliss), Echo Kellum (Doug), Nicole Byer (Janice) en Jane Fonda (Grandmamah)

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Roosmarijn Wind (Ruby Kieuwmans), Tina de Bruin (Agatha), Yannick Jozefzoon (Oom Krill), Karin Bloemen (Grootmama), Carolien Spoor (Chelsea Amada del Mar), Erik van Muiswinkel (Kapitein Piet Hein Vuurtoren), Edwin Jonker (Arthur), Moïse Trustfull (Margot), Valentijn Avé (Connor), Dennis Willekens (Don), Noah Fontijn (Sam) en Carolina Dijkhuizen (Janice)

Duur:  91 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Universal Pictures

YouTube player

Het derde kwartaal

De Oneindige Slijmfilm

Indy’s (Bibi) slijmavontuur gaat verder als een mysterieuze slijmsteen met magische krachten plotseling vanuit de ruimte opduikt. Wanneer deze in handen valt van slechterik Xenia Kobalt krijgt opeens de hele wereld ruzie met elkaar. Samen met oude en nieuwe slijmvrienden en de vrolijke alien Klatu moet Indy tot het oneindige gaan om Xenia te Stoppen. Gaat het haar lukken?

Releasedatum: 5 juli 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Bibi, Matheu Hinzen, Ilse Warringa, Zafanya Kersten, Ferdi Stofmeel, Denise Aznam, Aberi Harushaimana, Quinn Bezemer, Aaron Bezemer, Joep Vermolen, Milan van Weelden

Duur: 76 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Splendid Film

YouTube player

Ladybug & Cat Noir: De Film

Wanneer een onverwachte schurk Parijs in gevaar brengt met zwarte magie, verandert de onhandige tiener Marinette in superheld Ladybug. Op zoek naar balans tussen haar nieuwe krachten en school, bundelt ze haar krachten met de charmante Cat Noir. Marinette heeft niet door dat achter het masker Adrien schuilgaat, haar verlegen klasgenoot waar ze een oogje op heeft. Hun geheimen en harten botsen flink, maar dat houdt het onwaarschijnlijke duo niet tegen om op een gedurfde missie te gaan om Hawk Moth te verslaan en de stad te redden. Van de angstaanjagende catacomben tot aan de duizelingwekkende hoogtes van de Eiffeltoren, uiteindelijk is het liefde wat hun reis onvergetelijk maakt.

Releasedatum: 5 juli 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Bryce Papenbrook, Cristina Valenzuela, Keith Silverstein, Zeno Robinson, Cassandra Lee Morris, Selah Victor

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Randy Fokke, Jonathan Demoor, Barbara Sloesen, Peggy Vrijens

Duur:  103 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Independent Films

YouTube player

Casper en Emma en de Gouden Ring

Casper en Emma gaan samen met hun familie op vakantie naar het eiland Malta dat ligt in de Middellandse zee. Op hun eerste dag op het strand ontmoeten ze Pawlu en zijn knuffel, Dolfijn. Het begin van een echte vakantievriendschap. Tijdens het spelen vinden de drie vriendjes samen iets bijzonders in de zee: een gouden ring! Casper en Emma denken dat iemand zijn trouwring is verloren en gaan op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Maar het vinden van de eigenaar van de ring blijkt moeilijker dan gedacht. Een visser vertelt de kinderen dat de ring afkomstig is uit de gezonken stad Atlantis. Als Emma en Pawlu nog bezig zijn met de speurtocht ontmoet Casper Agatha, een meisje uit Malta. Uiteindelijk besluit Emma om de ring terug in zee te gooien. Maar op dat moment leert Casper de oma van Agatha kennen en wordt het mysterie van de gevonden ring toch nog opgelost…

Releasedatum: 12 juli 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Finn Poncin, Jace Balwant Gir, Noa Rijnders, Seb van den Berg, Max Roest, Enzo Coenen, Roos van Erkel, Marloes van den Heuvel, Dennis Willekens, Loïs van de Ven, Marieke Goemans, Peggy Vrijens, Marc Nochem, Pepijn Koolen, Ruben Lürsen, Zoé Rijnders, Hein van Beem, Vajèn van den Bosch, Nine Meijer

Duur: 80 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

De Bellinga’s: Vakantie op Stelten

Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Ze hebben er megaveel zin in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt. Terwijl Daniël probeert om de reis te vertragen, heeft Buurvrouw Bets een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Ondertussen komen Luan en Lucilla er dankzij een heel speciaal koffertje en de Bellinga Vakantie Bucketlist achter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.

Releasedatum: 12 juli 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Luan Bellinga (Zichzelf), Lucilla Bellinga (Zichzelf), Luxy Bellinga (Zichzelf), Lucius Bellinga (Zichzelf), Fara Bellinga (Zichzelf), Daniel Bellinga (Zichzelf), Hetty Heyting, Michiel Kerbosch, Tjebbo Gerritsma, Hassan Slaby, Johnny Kraaijkamp jr.

Duur: 70 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Dutch FilmWorks

YouTube player

Elemental

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

Releasedatum: 12 juli 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Leah Lewis, Mamoudou Athie

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Onbekend

Duur:  110 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: The Walt Disney Company

YouTube player

Titina

Ga mee op avontuur met het kleine dappere hondje Titina, in een zo-goed-als-waargebeurde, sensationele ontdekkingsreis naar de Noordpool. Met een luchtschip ging het hondje samen met de Italiaanse luchtvaartingenieur Umberto Nobile en de Noorse avonturier Roald Amundsen op een zinderende luchtexpeditie in de jaren ‘20. Een film over triomfen en tegenslagen, over helden en overmoed. Titina is zowel een prachtige animatie als een waanzinnige reis terug in de tijd door de ogen van de schattigste ontdekkingsreiziger op vier poten. Na een carrière van vele bekroonde korte animaties maakt Kajsa Næss met Titina, met haar Oscarwinnende animatiestudio Mikrofilm, haar eerste lange animatie.

Releasedatum: 12 juli 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Govert Deploige, Herbert Flack, Pieter-Jan De Paepe, Johan De Paepe, Mona Van Den Eeden

Duur: 90 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Lumière

YouTube player

Barbie

Barbie”, een film van schrijver/regisseur Greta Gerwig met in de hoofdrollen Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken, is de grootste film van 2023 in Nederland. De film heeft sinds de release op 19 juli 1.685.179 bezoekers naar de Nederlandse bioscoop getrokken en is inmiddels goed voor een box office van 18.787.291 euro. De film stoot hiermee “The Super Mario. Bros Movie” van de troon. Ook internationaal is “Barbie” de grootste film van het jaar.

Releasedatum: 19 juli 2023

Taal: Engels gesproken

Cast: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Duur: 114 minuten

Kijkwijzer: 9 jaar

Filmdistributeur: Warner Bros. Pictures

YouTube player

Juf Roos: Op Reis naar de Regenboog

Juf Roos en Gijs gaan op vakantie en daar hebben ze superveel zin in. De lunchpakketjes zijn gemaakt, de koffers gepakt … de reis kan beginnen! Maar dan gaat er iets mis. Gijs slaat per ongeluk de rode roos van de jurk van de juf waardoor die haar magie verliest. Een groot probleem want met de bijzondere jurk konden ze overal naartoe reizen en nu gaat dat niet meer. In de kist van Oma Rosalinde vinden Juf Roos en Gijs gelukkig een oplossing. Als ze alle kleuren van de regenboog verzamelen, kunnen ze de jurk weer maken. Het blijkt nog een behoorlijke zoektocht om de juiste kleuren te vinden, maar wel een hele leuke!

Releasedatum: 19 juli 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Melissa Drost, Jörgen Scholtens

Duur: 63 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Dutch FilmWorks

YouTube player

Magnus

Magnus is een animatiefilm over Magnus, een Terracotta soldaat, die op een missie wordt gestuurd om het magische dier Kunlun te vinden. Hij wordt vergezeld door Jade, een ongewone metgezel uit een andere wereld. Samen trotseren ze gevaarlijke situaties ontmoeten ze magische wezens en worden ze geholpen door de grappige geit Berry en de pluizige gids Dodo. Terwijl Magnus en Jade verliefd worden, wordt hun tocht bedreigd door Generaal Jin, een duistere krijgsheer die vastbesloten is om Kunlun te onderscheppen en zijn magische krachten voor zijn eigen gewin te gebruiken.

Releasedatum: 27 juli 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Horace Cohen, André Dongelmans, Merijn Oerlemans, Donny Ronny, Belinda Vermeer, Fred Butter, Andy van Veen, Rik Sinkeldam, Ellen Röhrman, Paul Rosenboom, Michiel de Weerd, Loek van den Wijngaard

Duur: 111 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: MovieCompany

YouTube player

Rikkie De Ooievaar 2

Rikkie – de dappere mus die opgroeide bij de ooievaars – is terug en klaar voor nieuwe avonturen! Met de stemmen van o.a. Patrick Martens, Barbara Sloesen, Jip Bartels en Willie Wartaal. Na de overwintering in het warme Afrika maken de ooievaars zich klaar om naar huis te vliegen. Als Rikkie hoort dat niet hij, maar zijn ooievaarsbroer Max de grote vlucht mag leiden, is hij heel erg teleurgesteld. Hij kan toch het beste vliegen? Is hij dan toch geen echte ooievaar? Teleurgesteld besluit Rikkie zijn eigen reis te maken, op zoek te gaan naar andere mussen. Samen met zijn vrienden – het dwerguiltje Olga en Kiki de extravagante parkiet – vliegt hij pardoes een nieuw avontuur in wanneer ze mussenleidster Samia ontmoeten. Haar kudde is gevangen genomen door een hebzuchtige pauw en om ze te bevrijden moet een groot juweel gevonden worden. Daarvoor zijn teamwork, vertrouwen en een fijn staaltje ooievaarskunsten nodig.

Releasedatum: 2 augustus 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Jip Bartels, Patrick Martens, Barbara Sloesen, Willie Wartaal

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Dutch FilmWorks

YouTube player

Ninja Turtles: Totale Chaos

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

Releasedatum: 9 augustus 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Micah Abbey, Shamon Brown, Jr., Hannibal Buress, Rose Byrne, Nicolas Cantu, John Cena, Jackie Chan, Ice Cube, Natasia Demetriou, Ayo Edebiri, Giancarlo Esposito, Post Malone, Brady Noon, Seth Rogen, Paul Rudd en Maya Rudolph.

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Ridder van Kooten (Leonardo), Igmar Felicia (Michelangelo), Siyabonga Tromp (Donatello), Sil van der Zwan (Raphael), Danique Graanoogst (April O’Neill), Maurits Delchot (Superfly), Jeroen Woe (Splinter), Maarten Heijmans (Bebop), Jörgen Raymann (Stockman) en Denise Aznam (Wingnut)

Duur: 100 minuten

Kijkwijzer: 9 jaar

Filmdistributeur: Universal Pictures

YouTube player

Maxie en haar ondeugende tandenfee

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden. Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… in plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.

Releasedatum: 9 augustus 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Sarah Nauta, Fé van Kessel, Victor van Swaay, Jürgen Theuns, Fleur van de Water, Sinan Eroglu, Aïden Maij, Marcel Jonker, Eliyha Altena

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

Pip & Pelle en het Hart van Molonië

Als Pip en Pelle per toeval een magisch hart in handen krijgen, blijkt dit gestolen te zijn uit het ondergrondse land ‘Molonië’. Sinds de diefstal is letterlijk het hart uit het land verdwenen. Iedereen die er woont huilt de hele dag en mist hartenwensen. Pip & Pelle zijn, samen met hun beste vriend Arie de Postbode, vastbesloten om dit hart terug te brengen naar Molonië! Het wordt een avontuurlijke tocht vol gevaar. Een familiefilm met een verlaten stad, ondergrondse gangenstelsels, woeste zeeën, een mysterieuze dame, geheimzinnige dorpen, treinachtervolgingen en onverwachte wendingen… En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog de boeven Pluun en Grim. Lukt het hen om op tijd het hart naar Molonië te brengen en uit handen van deze twee schurken te blijven?

Releasedatum: 23 augustus 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Sterre Koning, Wieteke van Dort, Edo Brunner, Peter Lusse, Serge Henri Valcke

Duur: 83 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: WW Entertainment

YouTube player

The Jungle Bunch – World Tour

Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp. Met nog minder dan een maand voor het regenseizoen, begint een race tegen de klok om een tegengif te vinden. Onze Jungle Bunch-helden starten hun grootste zoektocht ooit en reizen samen met hun bondgenoten de hele wereld over, van het noorden tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ze staan tegenover een tegenstander die slimmer en duivelser is dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Voor Maurice en zijn vrienden van de Jungle Bunch is de inzet nog nooit zo hoog geweest!

Releasedatum: 24 augustus 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Jonathan de Moor, Philip ten Bosch, Jantine van den Bosch, Joost Claes, Oscar Siegelaar, Lucas Dietens, Dieter Spieleers, Boyan van der Heiden, Laura Osinga

Duur: 90 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Distri7

YouTube player

Robocar Poli 2 – Een reddingsactie in de woestijn

Kinderhelden! Hier is een nieuw animatieverhaal van Robocar POLL, het verhaal van een robot-reddingsteam dat in auto’s kan veranderen. In Sandville, een stad omringd door zand en rotsen, is er een reddingsteam dat de veiligheid en vrede van de woestijn beschermt. Sandy is de sterke en betrouwbare leider; Keaton sleept mobiele basissen mee en levert schuilplaatsen en uitrusting; en Droney houdt toezicht op verkenning en zoekacties met snelle bewegingen en uitstekende zoekvaardigheden! Beleef het spannende verhaal van het reddingsteam in de uitgestrekte woestijn!

Releasedatum: 6 september 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Hein Gerrits, Cystine Carreon, Hymke de Vries, Jellle Amersfoort, Marc Noghem, Priscilla Kneteman

Duur: 50 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

Rosa, de kleine bloemenfee

Een kinderfilm over een klein bloemenelfje dat altijd alleen woonde in haar rozenstruik. Het allerliefste zou ze een vriendje willen hebben, maar ze durft nooit haar struik te verlaten omdat ze bang is. Op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk en ze worden meteen vriendjes, ondanks hun verschillen. Silk wil op avontuur gaan en Rosa wil liever in haar rozenstruik blijven. Maar wanneer Silk wordt ontvoerd door een gemene Steentrol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om Silk te redden.

Releasedatum: 27 september 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Ida Verspaandonk, Amber Beishuizen, Edward Reekers, Trevor Reekers, Jannemien Cnossen, Aïden Maij

Duur: 77 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

Het vierde kwartaal

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

Het is weer tijd voor een Sinterklaas familiefilm. In De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond wil Sinterklaas zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. Zo wil hij dat ieder kind in Nederland dit jaar een extra cadeautje krijgt. Tegelijkertijd willen de Pieten Sinterklaas verrassen met een groot feest met als hoogtepunt een speciaal optreden van één van Nederlands bekendste artiesten. Robbie Reuzel die ook op vijf december jarig is, hoort van de grote plannen van de Sint en wordt woedend. Het is tenslotte niet de eerste keer dat zijn verjaardag wordt verknald door pakjesavond. Hij verzint een list om Sinterklaas uit te schakelen en maakt hiervoor onder andere misbruik van diens geestige buurvrouw. Zal het Robbie Reuzel lukken pakjesavond te dwarsbomen of ruiken de Pieten onraad en kunnen ze het Sinterklaasfeest redden?

Releasedatum: 4 oktober 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Robert ten Brink, Martin van Waardenberg, Janny van der Heijden, Martien Meiland, Eva Jinek, René Froger, Wesley Mutsaars, Sara Robben, Chris Tates, Okke Verberk, Giovanni Caminita, Stef de Reuver

Duur: 72 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Just Entertainment

YouTube player

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot

Ook de Club van Sinterklaas is er weer met een film voor gezinnen met (jonge) kinderen die nog in de Goedheiligman. Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

Releasedatum: 4 oktober 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Sinterklaas, Coole Piet, Danspiet, Testpiet, KADO, Pietje Fernando, Quinn Bezemer, Aaron Bezemer

Duur: 77 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Dutch FilmWorks

YouTube player

Sint Ahoy!

Dit jaar zijn er maar liefst 3 Sint familiefilms uitgebracht. Ook MovieCompany doet mee met Sint Ahoy! Terwijl Sinterklaas en zijn vrienden rustig richting Nederland & België varen, wordt de tocht ruw verstoord door Kapitein Bakkeljauw en zijn piratenbemanning. Hierdoor verandert de koers en belandt Sinterklaas op Curaçao waar een magische schat te vinden is. Samen met Kapitein Bakkeljauw, taxichauffeur Ty en zeemeermin Aquaria gaan ze op zoek naar deze schat uit de legende van Kapitein Witbaard, maar er liggen kapers op de kust… Ga mee op een doldwaas magisch Sinterklaas avontuur op het tropische Curaçao!

Releasedatum: 4 oktober 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Donny Ronny, Kim Feenstra, Mariëlle van Diessen, Fred Butter, Glenn Coenen, Steven Brunswijk, Liza Sips, Channah Koerten, Luca Savazzi, Horace Cohen, Ad-Just Bouwman Acteur, Melissa van Veen, Andy Peelman, Jérémie Vrielynck, Lynn Tackaert, Ruben Harish, Mark Scholten

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: MovieCompany

YouTube player

Paw Patrol: The Mighty Movie

De heldhaftige hondjes zijn weer terug. Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de Paw Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt. Het animatieverhaal krijgt een andere wending als aartsvijand van de pups burgemeester Humdinger uit de gevangenis ontsnapt en samen met een gekke geleerde de superkrachten van de pups probeert te stelen. Nu het lot van Avonturenstad op het spel staat, moeten de Megapups de superschurken zien te stoppen voordat het te laat is, en Skye zal moeten leren dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken.

Releasedatum: 11 oktober 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Donny Ronny, Kim Feenstra, Mariëlle van Diessen, Fred Butter, Glenn Coenen, Steven Brunswijk, Liza Sips, Channah Koerten, Luca Savazzi, Horace Cohen, Ad-Just Bouwman Acteur, Melissa van Veen, Andy Peelman, Jérémie Vrielynck, Lynn Tackaert, Ruben Harish, Mark Scholten

Duur: 93 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: Universal Pictures

YouTube player

Scarygirl

Scarygirl gaat over het dappere meisje Arkie en haar vader Blister die samen op een afgelegen schiereiland wonen. Blister is een zeldzame reuzenoctopus met de magische gave om leven te herstellen. Terwijl hun wereld wordt bedreigd door een onverklaarbaar verlies van zonlicht, doen Arkie en haar vader hun best de planten en bloemen in leven te houden. Als haar vader ook nog wordt ontvoerd door premiejagers naar de ‘Stad van het Licht’ staat Arkie voor de uitdaging om haar angsten te overwinnen en haar vertrouwde omgeving voor de eerste keer te verlaten. Blister wordt gevangen gehouden door de mysterieuze Dokter Maybee die Blisters krachten wil misbruiken om zijn eigen perfecte wereld te scheppen. Met de steun van Bunniguru en Egg, twee bijzondere vrienden, zet Arkie alles op alles om haar vader te redden en neemt ze het op tegen de duistere krachten die heersen in de stad. Zal het Arkie lukken om haar vader te bevrijden en haar wereld te redden?

Releasedatum: 11 november 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Louis van Beek, Gioia Parijs, Mitchell van den Dungen Bille, Joost Claes, Donna Vrijhof, Jeannine La Rose, Brecht van Arnhem

Duur: 90 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Just Entertainment

YouTube player

De Gebroeders Schimm

De eigengereide tiener Lilith verslindt de boeken van de paranormale detective Sylvia Schaduwlicht en zou het liefst in haar voetsporen treden. Als Lilith tijdelijk naar een internaat moet, omdat haar moeder voor werk naar Nieuw-Zeeland gaat, heeft ze daar niet zoveel zin in. Het internaat is gelukkig een fijne plek, maar er gebeuren mysterieuze dingen, die voor het blote oog onzichtbaar zijn en Lilith wil het tot de bodem uitzoeken. Zijn het spoken? Klopgeesten? Monsters? Gelukkig nemen de professionele spokenjagers de Gebroeders Schimm haar op sleeptouw. De kleurrijke broers Hans en Wout weten wel raad met griezelige types, maar samen met Lilith komen ze een heel nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor. Het blijkt een van de gevaarlijkste monsters uit hun loopbaan; het monster dat verstopt is in ons allemaal.

Releasedatum: 12 oktober 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Tine Embrechts, Andrew James Van Ostade, Enzo Knol, Milan Knol, Yolanthe Cabau, Kes van den Broek

Duur: 105 minuten

Kijkwijzer: 9 jaar

Filmdistributeur:Periscoop Film

YouTube player

Trolls 3 in Harmonie

Na twee films lang hechte vriendschap en eindeloos geflirt zijn Poppy (Anna Kendrick) en Branch (Justin Timberlake) nu eindelijk officieel een stelletje (#broppy)! Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers: Floyd (de voor een Golden Globe genomineerde electropopsensatie Troye Sivan), John Dory (Eric André; Sing 2), Spruce (Grammy-winnaar Daveed Diggs; Hamilton) en Clay (Grammy-winnaar Kid Cudi; Don’t Look Up). BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien.

Maar als zijn bro Floyd ontvoerd wordt vanwege zijn muzikale talent door een stel gemene popster-schurken—Velvet (Emmy-winnaar Amy Schumer; Trainwreck) en Veneer (de Grammy-winnaar en voor een Tony genomineerde Andrew Rannells; The Book of Mormon)—gaan Branch en Poppy op een meeslepend en emotioneel avontuur. Ze proberen de broers weer bij elkaar te brengen en te voorkomen dat Floyd een erger lot te wachten staat dan vergetelheid.

In de film is een mix van psychedelische, vrolijke nieuwe en klassieke hits te horen, waar Trolls bekend om staat. TROLLS 3 IN HARMONIE (TROLLS BAND TOGETHER) heeft een indrukwekkende cast van muzikale sterren en geweldige comedians als nieuwe personages in de franchise, onder wie de Latin Grammy-winnaar en vier keer voor een Grammy genomineerde Camila Cabello (Cinderella) als Viva, Zosia Mamet (The Flight Attendant) als Crimp en twaalfvoudig Emmy-winnaar en drag icon RuPaul Charles als Miss Maxine.

De terugkerende cast bestaat, onder andere, uit de voor een Grammy, Emmy en Golden Globe genomineerde Zooey Deschanel als Bridget, Christopher Mintz-Plasse als Gristle, het Icona Pop-duo Aino Jawo en Caroline Hjelt als Satin en Chenille, Grammy-winnaar Anderson .Paak als Prince D, comedian Ron Funches als Cooper, de voor een SAG genomineerde Kunal Nayyar als Guy Diamond en Emmy-winnaar en Saturday Night Live-legende Kenan Thompson als Tiny Diamond.

Releasedatum: 18 oktober 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Camila Cabello, Eric André, Amy Schumer, Daveed Diggs, Zooey Deschanel, Christopher Mintz-Plasse, Kenan Thompson, Andrew Rannells, Ron Funches, Troye Sivan, Kid Cudi, Zosia Mamet, RuPaul Charles, Aino Jawo, Caroline Hjelt, Anderson Paak, Kunal Nayyar

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Sharon Doorson, Buddy Vedder, Edwin Jonker, Bettina Holwerda, Stefania, Jim Bakkum, Pip Pellens, Murth Mossel, Urvin Monte, Freek Bartels, Eva Van der Gucht, Envy Peru

Duur: 92 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Universal Pictures

YouTube player

Wish

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren. Walt Disney Animation Studios viert dit jaar zijn 100e verjaardag en ter ere daarvan stelt de gloednieuwe originele speelfilm WISH de vraag “Hoe kwam de wensster, waar zo veel Disney-personages hun wens naar richtten, tot stand”? In WISH zijn de stemmen te horen van Academy Award®-winnaar Ariana DeBose als Asha en Alan Tudyk als Valentino, een pyjama-dragende geit. Deze epische geanimeerde musical wordt musicaal geleid door Chris Buck (“Frozen”, “Frozen 2”) en Fawn Veerasunthorn (“Raya and the Last Dragon”). De film wordt geproduceerd door Peter Del Vecho (“Frozen”, “Frozen 2”) en gecoproduceerd door Juan Pablo Reyes (“Encanto”).

Releasedatum: 22 november 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Onbekend

Stemmencast originele versie: Ariana Debose, Chris Pine, Alan Tudyk, Angelique Cabral, Victor Garber, Natasha Rothwell, Jennifer Kumiyama

Duur: 95 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Walt Disney Animation Studios

YouTube player

Genie

Some friendships are worth more than you could ever wish for. Van Richard Curtis, de voor een Oscar® genomineerde scenarioschrijver van Love Actually, Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, verschijnt deze kerst een sprookjeskomedie over een geest, een man, en een laatste kans om de puinhoop die je van je leven hebt gemaakt op orde te brengen. De voor een Oscar® genomineerde Melissa McCarthy vertolkt de rol van Flora, een geest die al meer dan 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje vanwege een klein misverstandje met een tovenaar in het jaar 77 v.Chr. Nadat ze duizenden jaren lang wensen heeft moeten vervullen van hebberige mannen die alleen maar rijkdom en knappe vrouwen willen, wordt Flora per ongeluk opgeroepen door Bernard Bottle (de voor een Emmy genomineerde Paapa Essiedu; I May Destroy You), die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Bernard heeft zich zo op zijn werk gestort dat hij de band met zijn vrouw Julie (de voor een Tony genomineerde Denée Benton; The Gilded Age) en zijn dochtertje Eve (Jordyn Mcintosh; Emancipation) heeft verwaarloosd. Als Bernard dan twaalf dagen voor Kerstmis vanwege zijn werk de verjaardag van Eve mist, besluit Julie dat het tijd is voor een proefscheiding. En dan wordt Bernard ook nog ontslagen door zijn tirannieke baas (Tony-winnaar Alan Cumming; The Good Wife). Wanneer de wanhopige, eenzame Bernard in zijn appartement in New York een sieradendoosje afstoft dat hij heeft gevonden, laat hij onbedoeld de enige entiteit vrij die hem misschien kan helpen zijn gezin terug te krijgen. Heel misschien, want het blijft eerlijk gezegd een gok. Maar gaandeweg komen Flora en Bernard erachter dat liefde en een onverwachte vriendschap kunnen leiden tot speciale en magische feestdagen. Genie is een film van Working Title, de voor een Oscar® genomineerde producenten van The Theory of Everything, Darkest Hour, Love Actually en About a Boy en wordt geregisseerd door Sam Boyd (In a Relationship, maker van de veelgeprezen serie Love Life) naar een scenario van Richard Curtis, gebaseerd op diens teleplay Bernard and the Genie uit 1991. De sterrencast bestaat uit de voor een Screen Actors Guild Award genomineerde Marc Maron (GLOW), Screen Actors Guild Award-winnaar Luis Guzmán (Hightown), Tate Ellington (The Brave) en Tony-winnaar LaChanze (Broadway-productie The Color Purple). Genie, van Universal en Working Title, wordt geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, door Riva Marker (The Guilty, Beasts of No Nation) en door Richard Curtis. Uitvoerend producenten zijn Melissa McCarthy, Caroline Jaczko, Nicole King, Stacy O’Neil, Alexandra Loewy en Sarah-Jane Robinson.

Releasedatum: 23 november 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV)

Stemmencast originele versie:Melissa McCarthy, Pappa Essiedu, Denée Benton, Jordyn McIntosh, Luis Guzmán, Marc Maron, Alan Cumming

Duur: 92 minuten

Kijkwijzer: ALL

Filmdistributeur: Universal Pictures International

YouTube player

Teddy’s kerstfeest

Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Maria voelt zich meteen verbonden met het levende speelgoed en kan geen betere kerstwens bedenken dan om de teddybeer voor zich te winnen. Maar deze teddybeer heeft andere plannen. Hij droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan leren wat de wereld te bieden heeft.

Releasedatum: 13 december 2023

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Jim Bakkum, Bettina Holwerda

Duur: 78 minuten

Kijkwijzer: ALL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

Wonka

Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ‘s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Paul King, schrijver/regisseur van de “Paddington”-films, David Heyman, producent van “Harry Potter”, “Gravity”, “Fantastic Beasts” en “Paddington”, producent Alexandra Derbyshire (de “Paddington”-films, “Jurassic World: Dominion”) en Luke Kelly (“Roald Dahl’s The Witches”) komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor. In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten. Naast Chalamet zien we ook Calah Lane (“The Day Shall Come”), Emmy- en Peabody Award-winnaar Keegan-Michael Key (“The Prom”, “Schmigadoon”), Paterson Joseph (“Vigil”, “Noughts + Crosses”), Matt Lucas (“Paddington”, “Little Britain”), Mathew Baynton (“The Wrong Mans”, “Ghosts”), de voor een Oscar genomineerde Sally Hawkins (“The Shape of Water”, de “Paddington”-films, “Spencer”), Rowan Atkinson (de “Johnny English”- en “Mr. Bean”-films, “Love Actually”), Jim Carter (“Downton Abbey”), Oscarwinnaar Olivia Colman (“The Favourite”) en Hugh Grant (“Paddington 2”, “A Very English Scandal”). Daarnaast zijn er rollen voor Natasha Rothwell (“White Lotus”, “Insecure”), Rich Fulcher (“Marriage Story”, “Disenchantment”), Rakhee Thakrar (“Sex Education”, “Four Weddings and a Funeral”), Tom Davis (“Paddington 2”, “King Gary”) en Kobna Holdbrook-Smith (“Paddington 2”, “Zack Snyder’s Justice League”, “Mary Poppins Returns”). Het scenario is van de hand van Simon Farnaby (“Paddington 2”) en Paul King, gebaseerd op een verhaal van King en personages bedacht door Roald Dahl. Michael Siegel, Cate Adams, Rosie Alison en Tim Wellspring treden op als uitvoerend producenten. Regisseur King wordt bijgestaan door director of photography Chung-Hoon Chung (“Last Night in Soho”, “Ah-ga-ssi”); de voor een Oscar genomineerde production designer Nathan Crowley (“Tenet”, “Dunkirk”); editor Mark Everson (de “Paddington”-films); de met een Oscar onderscheiden kostuumontwerper Lindy Hemming (de “Paddington”-films, “Topsy-Turvy”); en componist Joby Talbot (de “Sing”-films). Neil Hannon van de band The Divine Comedy schrijft originele liedjes voor de film.

Releasedatum: 13 december 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Timothée Chalamet, Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Rakhee Thakrar, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Rich Fulcher, Tom Davis, Jim Carter, Kobna Holdbrook- Smith, Natasha Rothwell

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Enzo Coenen, Meadow Isselt, Jon van Eerd, Marloes van den Heuvel, Marcel Jonker, Simon Zwiers, Franklin Brown

Duur: 116 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Warner Bros. Pictures International Holland

YouTube player

Masha en de Beer – Winterpret en meer!

Masha en de Beer – Winterpret en meer! De nieuwe avonturen van Masha en de Beer beginnen bij een bruiloft. En zoals altijd, wanneer Masha van de partij is, volgen er problemen! Masha zorgt voor opschudding als ze zich vermaakt met de sluier van de bruid, op de duiven jaagt en op een kar rond racet met daarop de bruidstaart. Maar er is meer. Zo neemt Masha ons ook mee in een winters verhaal vol magie. In dit verhaal staan de twaalf maanden centraal. Masha en haar nieuwe vriend Januari doen er alles aan om iedereen warm te maken voor het winterfeest. Maak je klaar voor onverwachte wendingen, verrassende ontmoetingen en oneindig veel plezier!

Releasedatum: 13 december 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Onbekend

Duur: 73 minuten

Kijkwijzer: ALL

Filmdistributeur: In the Air

YouTube player

Kattenkwaad in het Museum

Ga deze kerstvakantie mee op avontuur in het museum met de heldhaftige kat Vincent en zijn vriend Maurice de muis. Met de stemmen van Domien Verschuuren, Vajèn van den Bosch en Jon van Eerd. Nadat ze ontsnappen aan een overstroming komen de jonge kat Vincent en zijn vriend Maurice de Muis per ongeluk in een beroemd museum terecht. Daar ontmoet hij een groepje elite katten dat haar taak om de kunstwerken te beschermen heel serieus neemt. Vincent droomt ervan een echte kattenfamilie te hebben, maar helaas knabbelt Maurice net iets te graag aan de schilderijen. En Vincent wil ook zijn muizenvriend niet verliezen. Wanneer het beroemde schilderij de Mona Lisa gestolen dreigt te worden, moet Vincent al zijn katvaardigheden gebruiken om het meesterwerk te redden en de liefde te winnen van het beeldschone poesje Cleopatra.

Releasedatum: 20 december 2023

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Vajèn van den Bosch, Domien Verschuuren, Jon van Eerd

Duur: 80 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Dutch FilmWorks

YouTube player

Vogelvlucht

Van de makers van maker van de succesvolle komedies Minions, Despicable Me, Sing en The Secret Life of Pets: Vogelvlucht of Migration zoals de animatiefilm in het Engels heet. Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen —tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen— graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica. Als de Mallards naar het zuiden trekken voor de winter, loopt hun zorgvuldig geplande reis al gauw in de soep. Door de ervaring verbreden ze wel hun horizon, leren ze nieuwe vrienden kennen en bereiken ze meer dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En tegelijkertijd leren ze meer over elkaar—en zichzelf—dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Releasedatum: 20 december 2023

Taal: Nederlands ondertiteld (OV) en Nederlands gesproken

Stemmencast originele versie: Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks, Awkwafina, Keegan-Michael Key, David Mitchell, Danny DeVito, Carol Kane, Caspar Jennings, Tresi Gazal

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Onbekend

Duur: 93 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Universal Pictures International

YouTube player

 

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie