Kinderfilms 2024 | Deze films draaien in de bioscoop

Van hartverwarmende animaties voor het jonge kind tot spannende avonturen voor het hele gezin. Het jaar 2024 belooft weer een fantastisch jaar te worden op filmgebied. Welke kinderfilms verschijnen in 2024 en zijn een rit waard naar de bioscoop met je peuter, kleuter, oudere kinderen of tiener? Ook dit jaar hebben we een overzicht voor je klaarstaan met veelbelovende parels die je niet wilt missen. Let op dat de gewenste film bij jou in de buurt draait (met name in het geval van kleinere producties is dat helaas niet altijd vanzelfsprekend) en houd de onderstaande lijst in de gaten voor updates.

60 leuke binnenactiviteiten en overdekte uitjes voor peuters

Kinderfilms 2023 | Deze films draaien nu in de bioscoop

Eerste kwartaal

Next Goal Wins

Next Goal Wins is een oprechte underdog-komedie, van regisseur Taika Waititi. De film volgt het voetbalteam van Amerikaans-Samoa, dat berucht is vanwege hun vreselijke FIFA-nederlaag van 31-0 in 2001. Nu de WK-kwalificatiewedstrijden naderen, huurt het team de ongelukkige, eenzame coach Thomas Rongen (Michael Fassbender) in, in de hoop dat hij het slechtste voetbalteam ter wereld op zijn kop zal zetten.

Releasedatum: 4 januari 2024

Taal: Nederlands ondertiteld

Cast: Michael Fassbender, Elisabeth Moss, Rachel House, Oscar Kightley, Kaimana, David Fane

Duur: 104 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: The Walt Disney Company Benelux

De Grote Poppenkast Film

In de betoverende wereld van De Grote Poppenkast Film gaan de deuren open naar een magische plek in de bioscoop, waar alles mogelijk is. Hakim Traïdia (Sesamstraat) en zijn vrienden nemen je mee in de wonderlijke wereld van de poppenkast: een kinderfilm voor jonge kinderen in de vorm van een onvergetelijk avontuur vol lachen, meezingen en belangrijke levenslessen. We maken kennis met Imperia, de strenge maar rechtvaardige burgemeester van de poppenkast, Keck, de dappere politieagent, Flinky, de ondeugende jongen, Pipa, het lieve en pittige meisje, Spokus de goochelaar, en Pup de Puppie, een schattig hondje dat niet durft te blaffen maar wel kan brullen als een leeuw. De film dompelt kinderen onder in spannende thema’s zoals ruzie, spelen, op vakantie gaan, en jarig zijn, allemaal op een manier die zowel vermakelijk als leerzaam is. Bovendien komt de magie écht tot leven door de aanwezigheid van kinderen die tussendoor actief en enthousiast deelnemen aan de voorstelling. De Grote Poppenkast Film is een film vol magie, muziek, grappige en spannende momenten die je zeker een glimlach zullen bezorgen!

Releasedatum: 7 januari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Hakim Traïdia

Duur: 60 minuten

Kijkwijzer: AL

Filmdistributeur: WW Entertainment

Beestenboel

Beestenboel is de eerste familiefilm van het jaar in de vorm van een animatie. Het speelt zich af in Wild Land, waar gasten armbanden kunnen gebruiken om in allerlei dieren te veranderen. Vick, een hopeloze gids, komt erachter dat Wild Land een wedstrijd heeft met een prijs van een miljoen euro en besluit deel te nemen. Samen met Bramble de beer en een mysterieuze man genaamd Leon werken ze samen om de grote wedstrijd te winnen. Alleen lijkt de eigenaar van het park Tom Parks een dubbele agenda te hebben. Terwijl gasten transformeren in gemuteerde dieren, blijkt dat dit niet zonder gevaar is. Lukt het Vick, Bramble en Leon om alle parkgasten te redden of blijven ze voor altijd wild? Laat de dieren maar los!

Releasedatum: 24 januari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Merijn Oerlemans, Fred Butter, Milan van Weelden, Andy van Veen, Rik Sinkeldam, Loek van den Wijngaard, Belinda Vermeer, Noa Summers, Michiel de Weerd, Paul Rosenboom, Marcella Heukels

Duur: 93 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: MovieCompany

Gewoon Super!

Gewoon Super! is een animatiefilm uit Noorwegen met in de hoofdrol Hedwig. Het leven van deze 11-jarige game liefhebber staat op zijn kop wanneer ze veel eerder dan verwacht haar vader moet gaan vervangen als de superheld van de stad. Maar Hedwig is geen superheld; ze is klein, een beetje onhandig en niet sportief. Haar vader daarentegen is groot en sterk en de lievelingsheld van de stad. Al snel realiseert Hedwig’s vader zich dat de nieuwe superheld misschien wel Adrian, het atletische neefje van Hedwig, moet zijn. Teleurgesteld gaat Hedwig op bezoek bij haar oma, die vroeger zelf ook superheld was. De stoere oma ziet mogelijkheden voor Hedwig en is niet voor één gat te vangen. Er ontstaat een onwaarschijnlijk sterk team waarbij Hedwig bewijst dat je ook zonder superkrachten gewoon super kunt zijn.

Releasedatum: 31 januari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Sterre Koning, Simone Kleinsma, Plien van Bennekom, Roosmarijn Wind

Duur: 76 minuten

Kijkwijzer: ALL

Filmdistributeur: In the Air

Don & DJ: Vrienden Voor Het Leven

Belgische The Inseparables is het werk van de makers van Toy Story, waardoor de verwachtingen bij voorbaat al hoog zijn. Een avontuurlijke familiefilm in de vorm van een 3D-animatie met een vergelijkbaar idee als de legendarische serie films. Waar het precies over gaat? Wanneer de lichten uitgaan in het oude poppentheater van Central Park, komen de poppen tot leven. Don is het zat om dag in dag uit de kluns te moeten spelen. Hij droomt ervan om voor één keer de echte held te zijn en verzamelt al zijn moed bij elkaar om het theater te verlaten en op ontdekkingsreis te gaan in de grote wereld. Onderweg ontmoet hij DJ Doggie Dog, een verlaten knuffeldier die rapper wil worden. Het is het begin van een fantastisch avontuur en een bijzondere vriendschap in het hart van New York City. Hun missie is om van hun dromen werkelijkheid te maken: zelfs de kleinste personages kunnen heldhaftige rollen spelen!

Releasedatum: 7 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Onbekend

Duur: 90 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Independent Films

De Legende van Familie Vos

Deze Nederlandse film over de Familie Vos is het vervolg van De Expeditie van Familie Vos uit 2020 en werd wederom opgenomen in de betoverende omgeving van de Efteling. De spannende familiefilm De Legende van Familie Vos draait om Teun die werkt in de Efteling en de opdracht krijgt om Jamie, de dochter van parkdirecteur Indra, op sleeptouw te nemen. Als bewaker Cor ‘s nachts wordt aangevallen door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie of wat is dit spook en wat heeft deze te zoeken in de Efteling? Indra wil niks weten van spookverhalen. Ook niet wanneer de beroemde spokenjager en YouTube-ster Ronny Ruygh langskomt om haar ervan te verzekeren dat het spookt in de Efteling. Hij biedt zijn diensten aan om het spook te verjagen, maar Indra doet het spook af als een kwajongensstreek. Teun en Jamie ontdekken echter een oud sprookjesboek van Teuns opa, waarin een Vuurman wordt beschreven die lijkt op het spook in de Efteling. Overtuigd dat er echt iets aan de hand is, gaan ze samen met Ronny Ruygh en Teuns tante Ada op onderzoek uit. Ze merken al snel dat er ‘s nachts iets ongewoons gebeurt in het verlaten park. Maar is het een echt spook of schuilt er iets anders achter de vurige verschijning?

Releasedatum: 7 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Levi Otto (Teun), Clara Cleymans (Moniek), Raymonde de Kuyper (Ada), Buddy Vedder (Ronny Rugh), Edo Brunner (Cor), Imani Ristie (Jamie), Manoushka Zeegelaar Breeveld (Indra), Frederik Brom (Rikkert)

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Just Entertainment

Game On

Issam (Marouane) heeft één droom: pro-gamer worden. Wanneer zijn cijfers weer tegenvallen weet zijn moeder maar één uitweg: ze zet zijn computer bij het grofvuil en zijn wereld stort in elkaar. Wat Issam niet weet, is dat op dat moment de échte wereld ook bijna in elkaar stort. Kwaadaardige AI heeft de pas geopende gamehal overgenomen en de gamewereld de échte wereld in gebracht. Nog geen paar uur later staat de BIVD (Bovennatuurlijke Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) voor de deur. Issam moet zich samen met de top 8 beste gamers ter wereld, waaronder zijn idool Ripvis (Gio), door 5 reallife game levels heen battlen om de AI te verslaan. Lukt het hen om hun skills te bundelen en de wereld te redden?

Releasedatum: 7 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Marouane Meftah, Gio Latooy, Britt Scholte, Lies Zhara, Vincent Visser, Nick Golterman, Dante, Nienke Plas, Maurits Delchot, Bardo Ellens

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: Splendid Film

Fien & Teun: Circus op de Boerderij

Vier het allerleukste verrassingsfeest ooit samen met Fien, Teun en al hun dierenvriendjes in hun gloednieuwe bioscoopfilm! Opnieuw vol met vrolijke – bekende en nieuwe – liedjes. Sebastiaan het Varken is bijna jarig en dat willen Fien en Teun vieren met het leukste feestje ooit. Als ze in de weide een oude circuswagen vinden, weten ze het gelijk: ze gaan een circus maken! En Sebastiaan mag het niet weten, want anders is het geen verrassing meer. Samen met hun dierenvriendjes gaan Fien en Teun gelijk heel hard oefenen, maar een circus maken blijkt nog helemaal niet zo gemakkelijk. Als Teun tijdens het goochelen per ongeluk Mevrouw Konijn laat verdwijnen, dreigt het hele feest niet door te kunnen gaan. Lukt het Fien en Teun nog om het circus op tijd af te krijgen voor de verjaardag van Sebastiaan?

Releasedatum: 7 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Onbekend

Duur: 67 minuten

Kijkwijzer: ALL

Filmdistributeur: Dutch FilmWorks

Peppa’s Bioscoop Feestje

Dit jaar viert Peppa Pig dat ze 20 jaar bestaat en ter ere van deze enorme mijlpaal geeft ze het meest epische feest ooit en al haar vrienden zijn uitgenodigd! Het hele gezin kan 10 afleveringen van Peppa Pig zien die nog nooit eerder vertoond zijn! En met vijf gloednieuwe liedjes, evenals 11 interactieve korte filmpjes waarin Peppa en haar vrienden in de echte wereld spelen, dansen en zingen, kun je je samen met je kinderen op een heel nieuwe manier met Peppa uitleven.

Releasedatum: 7 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Anber Ortanca, Indy Nagel, Leo Richardson, Nienke Brinkhuis

Duur: 67 minuten

Kijkwijzer: ALL

Filmdistributeur: POM Benelux

Scrapper

De twaalfjarige Georgie (Lola Campbell) woont na het overlijden van haar moeder in haar eentje in een buitenwijk van Londen. Ze heeft het prima naar haar zin in haar eigen wereld. Geld verdient ze door fietsen te stelen met haar vriend Ali (Alin Uzun), en ze houdt de maatschappelijk werkers van zich af door te doen alsof ze samenwoont met haar oom, Winston Churchill. Aan dit zelfstandig leventje komt een einde wanneer plotseling Jason (Harris Dickinson) opduikt, die zichzelf voorstelt als haar vader. Laat Georgie hem toe en gaat ze de realiteit onder ogen zien, of houdt ze vast aan haar eigen gecreëerde wereld? Scrapper is een levendig, vrolijk, fantasierijk verhaal en het speelfilmdebuut van muziekvideoregisseur Charlotte Regan die de film schreef en regisseerde. De hoofdrollen worden gespeeld door Lola Campbell en Harris Dickinson (Triangle of Sadness, Where the Crawdads Sing). De film ging in première op het Sundance Film Festival 2023, waar hij de Grote Juryprijs won in de World Cinema competitie, en kreeg 14 nominaties voor de British Independent Film Awards. Ook werd de film op de European Film Awards bekroond met de Young Audience Award.

Releasedatum: 8 februari 2024

Taal: Nederlands ondertiteld

Cast: Lola Campbell, Laura Aikman, Harris Dickinson

Duur: 84 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: WW Entertainment

Beestenboel Aan Boord

Vini en Tom, twee vrolijke muizen, vangen per ongeluk een gesprek op waarin Noach de taak krijgt om slechts één koppel van elke diersoort in zijn ark te verwelkomen. Met hun vriendschap – en levens – op het spel, zoeken ze hulp bij Susana, de behulpzame kleindochter van Noach. Hun plan is om stiekem de ark binnen te glippen. Helaas lukt het Susana niet om haar vrienden te helpen. Vini en Tom halen alles uit de kast om aan boord van de ark te komen en onder leiding van Alfonso de kakkerlak, slagen zij er uiteindelijk in. Hier begint het échte avontuur: ze gaan de strijd aan met Baruk de leeuw, die de sterke dieren voortrekt ten koste van de kleine, zwakkere dieren…Beestenboel aan Boord is een avontuurlijk en spannend verhaal voor het hele gezin waarin samenwerking en muziek als wapens dienen tegen de grotere dieren die de dienst uitmaken. Een vrolijke film voor de jonge ontdekkingsreizigers!

Releasedatum: 14 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Thijs Steenkamp, Wiebe-Pier Cnossen, Marcel Jonker

Duur: 96 minuten

Kijkwijzer: 6 jaar

Filmdistributeur: WW Entertainment

Kina & Yuk

Voor kinderen die dol zijn op informatieve boeken en weetjes, is dit een Nederlands gesproken documentaire die op het grote scherm extra veel indruk maakt. De documentaire volgt een poolvossenpaar dat wordt gescheiden wanneer het mannetje vast komt te zitten op een stuk losgeraakt ijs. Zijn hoogzwangere partner moet alleen zien te overleven, terwijl honger en roofdieren dichterbij komen. Het familiedrama brengt de poolvossen in contact met een groot aantal andere Arctische dieren, waaronder lemmingen, ijsberen, rode vossen, poolwolven en nertsen.

Releasedatum: 21 februari 2024

Taal: Nederlands gesproken

Stemmencast: Ilse Warringa

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: 9 jaar

Filmdistributeur: REVEAL Films

Kung Fu Panda 4

Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger (de voor een Golden Globe genomineerde Jack Black) een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon (Oscar®-winnares Viola Davis), een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen (Golden Globe-winnares Awkwafina). Zhen is een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar die onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Gaandeweg ontdekt Po dat helden op de meest onwaarschijnlijke plekken opduiken. In de film keren de stemmen terug van grote sterren zoals Academy Award®-winnaar Dustin Hoffman als kungfumeester Shifu; James Hong (Everything Everywhere All at Once) als Po’s adoptievader Mr. Ping; de voor een Academy Award® genomineerde Bryan Cranston als Po’s biologische vader Li en de voor een Emmy Award genomineerde Ian McShane als Tai Lung, Shifu’s voormalige leerling en aartsvijand. Oscar®-winnaar Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once) spreekt de stem in van een nieuw personage, Han, de leider van het Rovershol. Kung Fu Panda 4 wordt geregisseerd door Mike Mitchell (DreamWorks Animations Trolls, Shrek Forever After) en geproduceerd door Rebecca Huntley (DreamWorks Animations The Bad Guys). De co-regisseur van de film is Stephanie Ma Stine (She-Ra and the Princesses of Power). In 2008 werd Kung Fu Panda, voor een Academy Award® genomineerde eerste deel, DreamWorks Animations best verdienende originele animatiefilm. Dit was het begin van een franchise die wereldwijd al meer dan 1,8 miljard dollar heeft opgebracht aan bioscoopbezoeken.

Releasedatum: 20 maart 2024

Taal: Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld (OV)

Stemmencast Nederlands gesproken versie: Onbekend

Stemmencast originele versie: Jack Black, Dustin Hoffman, Viola Davis, Awkwafina, Ian McShane, James Hong, Ke Huy Quan

Duur: Onbekend

Kijkwijzer: Onbekend

Filmdistributeur: Universal Pictures International

 

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

Sandra

Plaats een reactie