Kinderfilms in de bioscoop januari, februari en maart 2022 | Deze familiefilms kun je nu op het grote scherm zien

Eigenlijk moeten we de films, games en zelfs kinderboeken met dezelfde bril bekijken. Allen hebben een fantastische invloed op de kinderen mits correct aangeboden. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich met de personages identificeren. Het kan ruimte bieden om een lastig onderwerp te voeren of juist iets duidelijk te maken bijvoorbeeld. Kinderfilms bevatten tegenwoordig een heleboel waardevolle levenslessen die op een subtiele toch doordringende wijze het kind kennis en begrip bijbrengen over de wereld om hen heen. Het gaat dus voornamelijk om de psychologische educatie. Desondanks blijven animatiefilms en live-action movies een vorm van entertainment oftewel vermaak door middel van schermkijken en is het voor ouders belangrijk om te weten welke films wel en welke niet pedagogisch verantwoord zijn op te nemen in de opvoeding. Kijkwijzer helpt hierbij, maar ook trailers vooraf bekijken of de film eerst zelf zien voor het kind het mag kijken. Deze familiefilms voldoen aan al deze eisen en draaien in de eerste kwartaal van 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Sing 2

We hebben bijna 6 jaar moeten wachten maar het was het wachten waard: Sing 2. Een kleurrijke familiefilm met muziek waar je als ouder erg blij van word. Van Bad Guy van Billie Eilish, Hello van Adele en Girl on Fire van Alicia Keys tot I Don’t Want to Miss a Thing van Aerosmith, Goodbye Yellow Brick Road van Elton John, Señorita van Shawn Mendes and Camilla Cabello en Soy Yo van Bomba Estéreo. Inmiddels zijn de shows van New Moon Theater buitengewoon populair dus heeft de Koala Buster Moon de volgende uitdaging bedacht. Na wat moeite mag de leider zijn grootste en meest extravagante show van zijn leven geven samen met zijn getalenteerde groep dierenartiesten. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze alleen de grootste rocklegende Clay Calloway overtuigen om mee te doen. Dat blijkt niet zo eenvoudig aangezien Clay al 15 jaar niet meer gezien is en als een kluizenaar leeft. Aangezien opgeven geen optie is, werken ze de hobbels op de weg 1 voor 1 weg. Gelukkig zijn de muzikanten stuk voor stuk doorzetters en werken ze als groep heel goed samen, wat ervoor zorgt dat levens bespaard blijven en dromen uitkomen. Met een adembenemend resultaat dat gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert. Een heerlijke feel good film voor het hele gezin dat je het liefst in beide versies (Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld) wilt zien.

Verwachte releasedatum: 9 februari 2022
Taal: Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld
Cast Nederlands gesproken versie: Do, Fedja van Huêt, Birgit Schuurman, Holly Mae Brood, Karin Bloemen, Egbert-Jan Weeber, Rop Verheijen, Gordon, Frank Lammers, Richard Groenendijk
Cast originele versie: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Nick Kroll, Tori Kelly, Bono, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric André, Chelsea Peretti, Eric Andre, Bobby Cannavale
Duur:  110 minuten
Kijkwijzer: 6

YouTube player

Monster Family 2

Familie Wensbot, een kruising tussen de Adams Family, Vampirina en Transsylvanië, gaat tegenwoordig als mensen door het leven maar worstelen nog steeds met hun tekortkomingen. Wanneer de heks Baba Yaga en butler Renfield op hun bruiloft worden ontvoerd door monsterjager Mila Starr veranderen ze terug in monsters om hun vrienden te kunnen redden. De avonturen die ze samen beleven zorgen niet alleen voor een succesvolle missie maar leren de familie Wensbot ook dat niemand perfect is en dat dit ook niet nodig is om gelukkig te zijn in het leven.

Verwachte releasedatum: januari 2022
Taal: Nederlands gesproken
Cast: Noa Zwan, Sonny van Utteren, Leo Richardson, Joost Claes, Fé van Kessel, Peggy Vrijens, Has Drijver, Xander Gallois en Liesbeth de Wolf
Duur: 103 minuten
Kijkwijzer: 6

YouTube player

Mama Boe op zoek naar thuis

Mama Boe is een opgewekte en altijd vrolijke koe. Wanneer ooievaar op de boerderij landt vertelt zij Mama Boe over haar wereldreizen. Hierdoor vraagt de koe zich af of ze wel op het platteland thuishoort of misschien ergens anders beter af is. Haar vriend Kraai probeert haar te laten inzien dat het gras vaak niet groener is ergens anders, maar dat het soms nodig is te verdwalen voor je je weg naar huis vindt.

Verwachte releasedatum: 17 februari 2022
Taal:
Nederlands gesproken
Cast: Paul Disbergen, Jannemien Cnossen, Leonoor Koster, Florens Eykemans, Luca van Ammers, Jip Bartels, Romy Winters, Simon Zwiers
Duur: 63 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Maya en het gouden ei

Maya de Bij en haar beste vriend Willy hebben zichzelf weer in de nesten gewerkt. Vanwege de chaos die is ontstaan na hun meest recente avontuur besluit de bijenkoningin de twee vrienden uit elkaar te halen. Maya en Willy zijn het hier absoluut niet mee eens en om de koningin het tegendeel te bewijzen gaan ze samen op avontuur. Onderweg helpen ze een groene mier die ze een gouden boon toevertrouwt. Al snel blijkt dit alleen geen boon te zijn maar een ei. Een gouden ei die met name Willy met zijn leven beschermt. Maar dan komt het ei uit en leert Willy, door baby prinsesje Smoesh, een kant van zichzelf kennen die hij niet kende. Samen doen ze er alles aan om de prinses veilig bij de mierenkolonie te brengen en leren ze dat vertrouwen verdiend moet worden.

Verwachte releasedatum: 16 februari 2022
Taal: Nederlands gesproken
Cast: Vajèn van den Bosch, Samir Hassan, Giovanni Kemper
Duur: 80 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Hopper en de Hamster der Duisternis

Hopper is half haas en half kip en daar wordt ie nogal om gepest en uitgelachen. Zijn vader, de avontuurlijke koning Peter, vond Hopper tijdens zijn zoektocht naar de hamster der duisternis. Hoewel Hopper zich een held voelt, heeft hij vooral behoefte aan acceptatie. Wanneer de kwaadaardige broer van zijn vader uit de gevangenis ontsnapt en zijn troon dreigt in te pikken, wil Hopper helpen. Dus besluit hij de missie van zijn vader af te maken en de hamster der duisternis zelf te vinden. Tijdens de Indiana Jones achtige avonturen leert Hopper dat iedereen iets heeft wat ons anders maakt en dat juist de verschillen ons bijzonder maken.

Verwachte releasedatum: 16 februari 2022
Taal: Nederlands gesproken
Cast: Buddy Vedder, Elise Boers
Duur: 92 minuten
Kijkwijzer: 6

YouTube player

Clifford de Grote Rode Hond

Live-action movie van de nostalgische tekenfilm Clifford de grote rode hond. Emily’s moeder is voor werk de stad uit. In tussentijd logeert haar oom Casey bij haar als oppas. Wanneer Emily een magische dierenbeschermer ontmoet, krijgt ze van hem een lief, rood puppy cadeau die door liefde groeit. Wanneer Emily de volgende ochtend wakker wordt met een reusachtige hond in haar kamer begint het onvergetelijke avontuur over liefde, verantwoordelijkheid, maar ook over angst voor het onbekende en emoties.

Verwachte releasedatum: 16 februari 2022
Taal: Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld
Cast Nederlands gesproken versie: Madelief van Aken, Sil van der Zwan, Frans Limburg, Fred Meijer, Louis van Beek, Sanne Bosman, Jelle Amersfoort, Jerrel Houtsnee
Cast originele versie: John Cleese, Sienna Guillory, Darby Camp, Jack Whitehall
Duur: 97 minuten
Kijkwijzer: 6

YouTube player

De Drekkies welkom in Stinkiestad

Een animatie gebaseerd op de Ernhard Dietl zijn Ogglies of Smellville. De drekkies zijn groen, stinken vreselijk en eten vuilnis. In Stinkiestad denken ze hun nieuwe thuis te hebben gevonden. Ze proberen vrienden te maken, maar dat verloopt nogal moeizaam. Dan leren ze Max en zijn vrienden kennen. Max is de zoon van de burgemeester die samen met professor Schuimkop en diens nichtje een oplossing probeert te vinden voor de vreselijk stinkende vuilnisbelt. De drekkies lijken in eerste instantie de oplossing te zijn, maar de moeder van Max heeft andere plannen. Op de plek van de grote vuilnisbelt moet een nieuwe wellnesscentrum komen. Dat zou betekenen dat de drekkies weer moeten verhuizen en dus proberen ze samen met hun vrienden hier een stokje voor te steken.

Verwachte releasedatum: 16 maart 2022
Taal: Nederlands gesproken
Cast: Matheu Hinzen, Stefania en anderen
Duur: 85 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Sonic The Hedgehog 2

Alweer de tweede live-action film over werelds favoriete blauwe egel met de naam Sonic. Sinds Sonic in Green Hills woont hangt hij al te graag de held uit. Maar dan blijkt Dr. Robotnik (Jim Carey) terug te zijn met een rode, kwaadaardige soortgenoot van Sonic als zijn sidekick. Zij zijn op zoek naar een bijzondere smaragd die hen onoverwinnelijk kan maken. Sonic op zijn buurt heeft inmiddels ook een soortgenoot als partner in crime, zijn naam is Tails. Samen proberen ze de smaragd te vinden voor de grote vijand dat doet.

Verwachte releasedatum: 30 maart 2022
Taal: Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld
Cast: Najib Amhali en anderen
Duur: nog onbekend
Kijkwijzer: nog onbekend

YouTube player

Kinderfilms in de bioscoop 2022 Mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

 

Redactie

Plaats een reactie