Kinderfilms in de bioscoop najaar 2022 | Deze familiefilms wil je nu op het grote scherm zien

Wat maakt een kinderfilm geschikt voor kinderen? Kinderen opvoeden in een media-rijke leefomgeving gaat verder dan vertrouwen op de kijkwijzer advies. De voordelen liggen met name op het gebied van psychologische educatie. Steeds meer filmmakers zijn zich gelukkig bewust van de rol die ze hebben in de ontwikkeling van het kind. Hierdoor bevatten animatiefilms en live-action movies vaker interessante levenslessen die stof tot nadenken geven, maar ook een uitstekend ingrediënt zijn voor bepaalde gespreksonderwerpen, net als boeken of de ontwikkeling op een andere manier positief beïnvloeden. Aan de andere kant is het aan de ouders om te filteren wat bij hun kind en levenswijze past, maar ook de negatieve invloeden van schermkijken minimaliseren waardoor naar de bios gaan voor iedereen voelt als een uitje, vermaak en een stukje ontspanning. Entertainment op zijn best. Dit voorwerk hebben wij al voor je gedaan. Hieronder vind je de familiefilms die in de laatste maanden van 2022 op het witte doek te zien zijn en zorgen voor 100% genieten voor het hele gezin. Enjoy!

Leestip!

Deze kinderfilms draaien nu in de bioscoop | April, mei en juni 2022

135 Disneyfilms voor een filmavondje met gezin

Nelly Rapp monsteragent

Deze live-action familiefilm uit Zweden van de hand van Martin Widmark die al jaren gedurfde detectiveverhalen voor de jeugd schrijft. Ideaal voor de liefhebbers van Halloween en luchtige griezelfilms. Nelly Rapp is een nieuwsgierige prepuber, a la Pipi Langkous, en buitenbeentje. Ze is anders en daar lijkt ze volledig vrede mee te hebben. De herfstvakantie brengt ze door bij haar oom (broer van haar verdwenen moeder) en zijn assistente. Nadat het meisje te veel heeft gezien vindt ze ook nog eens monsters in de kelder van het huis. Hierna vindt de assistente van haar oom dat ze klaar is voor de verhalen over de legende. Ze vertelt haar over het feit dat haar moeder een monsteragent was en haar oom er ook een is en dat het hun taak is om vrede te bewaren tussen de monsters en mensen. Dappere heldin Nelly is niet snel bang en wil koste wat het koste deze traditie voortzetten en zelf een monsteragent worden. Haar oom vindt haar alleen te jong hiervoor, met name omdat ze zelf een vampier, geest, zombie of weerwolf moet vangen om de titel te verdienen.

Verwachte releasedatum: 12 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast Nederlands gesproken versie: Romy Winters, Hetty Heijting, Sander de Heer, Roel Dirven, Jan Elbertse, Tara Gijsbers, Birgit Schuurman, Jantine Van den Bosch, Amber Beishuizen, Jonathan de Moor

Cast originele versie: Matilda Gross, Lily Wahlsteen, Johan Rheborg, Marianne Mörck, Björn Gustafsson, Josefin Johansson, Amy Deasismont, Jens Ohlin, Emma Broomé en anderen

Duur: 90 minuten

Kijkwijzer: 9

YouTube player

De grote speurtocht naar kapitein opa

Deze animatiefilm laat ons kennismaken met het Noorse muzikale duo Knutsen & Ludvigsen gebaseerde Anderson & Nielson. Ze maakten in de jaren ’70 en ’80 rockliedjes voor de jeugd. Als onderdeel van hun nalatenschap kwam er in 2015 de eerste moderne tekenfilm uit in de vorm van Two Buddies and a Badger. De Grote Speurtocht naar Kapitein Opa is het vervolg hierop (Two Buddies and a Badger: The Great Big Beast). Bomvol flauwe grappen en creativiteit met een vleugje persoonlijke inzichten.
Ze leven in een tunnel van een treinstation en vullen de dagen met muziek, jam maken en elkaar plagen. Tot er op een dag een strenge conductrice langskomt en het tweetal verzoekt om te vertrekken. Ze besluiten om Kapitein Opa te gaan zoeken om hun thuis te redden en reizen hiervoor de wereld rond. Hun grote speurtocht brengt de vrienden naar de meest bizarre plekken, zoals de Noordpool, het tropische zuiden en zelfs hemelse hoogten! Waar ze ook reizen, ze komen telkens in de problemen: of het nu gaat om hongerige ijsberen, agressieve engeltjes of andere uitdagingen.

Verwachte releasedatum: 12 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Nordin de Moor, Milan van Weelden, Philippe Bernaerts, Edna Kalb, Simon Zwiers, Patty Paff

Duur: 76 minuten

Kijkwijzer: 6

YouTube player

Big Trip 2: Een beregoed avontuur

In het eerste deel van deze Hongaarse animatie moesten Patrick de grote bruine beer, Oscar de haas, ooievaar Karl en Panda een baby panda veilig thuis brengen. Ook dit keer bevat hun avontuur een baby, het jong van een Grizzly beer en de kandidaat bij de presidentenverziekingen van de Verenigde Amerikaanse Bossen. De boosaardige Vulture weet dat de Grizzly beer de verkiezingen niet kan winnen als hij geen ouder is. Om hem te dwarsbomen doet hij er alles aan om de adoptie tegen te houden. Tijdens hun knotsgekke reis gaan ze met een ballon door de lucht, dwars door de bossen, over water en zelfs door de sneeuw. Terwijl de jaloerse aasgieren Ron en Billy er alles aan doen om de trip te dwarsbomen, maar die kennen de beste pakketbezorgers van de wereld duidelijk nog niet! Gaat het team het redden de baby veilig op tijd af te leveren en het hele continent te redden van de uitbarstende vulkaan?

Verwachte releasedatum: 12 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Ivan Pecnik, Paul Boereboom, Trevor Reekers, Christiaan Schreuder, Ricardo Blei, Jip Bartels, Wiebe-Pier Cnossen, Joost Claes, Emma Pelckmans, Xander Gallois, Simon Zwiers, Fred Meijer

Duur: 89 minuten

Kijkwijzer: 6

YouTube player

De grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de speelgoedkluis

In de muzikale familiefilm De Grote Sinterklaasfilm – Gespuis in de Speelgoedkluis krijgt Hugo Hogepief (Chris Tates) de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas (Robert ten Brink) te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. Gelukkig schieten alle Pieten: Party Piet Pablo (Okke Verberk), Marco Marsepein (Giovanni Caminita), Bennie Taaitaai (Joshua Albano), Kim Cadeau (Sara Robben), Paco Post (Wes Mutsaars), Willem Wortel (Stef de Reuver) en het nieuwste pietje Chico Choco (Noah Ganahl), te hulp. Zal het ze lukken om Hugo Hogepief op tijd terug te vinden en pakjesavond te redden? De vorige De Grote Sinterklaasfilm was een groot succes en was met meer dan 200.000 bezoekers de meeste geliefde Sinterklaasfilm van 2021. Net als vorig jaar zit De Grote Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol met grappige momenten en nieuwe, vrolijke liedjes. Leuk voor jong en oud!

Verwachte releasedatum: 5 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Robert ten Brink, Richard Groenendijk, Jan Versteegh, Martien Meiland, Chris Tates, Giovanni Caminita, Okke Verberk, Joshua Albano, Wes Mutsaars, Stef de Reuver, Noah Ganahl

Duur: 71 minuten

Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Misfit The Switch

Na drie succesvolle films, die ook in verschillende landen zijn uitgebracht met lokale bekendheid, een een Netflix serie is Misfit terug met een nieuwe tienerfilm. Dit keer met een nieuwe cast. Wel is vrijwel iedereen op het Hoogland College vervangen. Zo maakte Georgina Verbaan plaats voor directrice Bettina Holwerda. Hoofdrolspeelster Djamilla is er nog wel maar in een bijrol. De spotlight zijn dit keer weggelegd voor de nieuwkomer Stefania, die we onder andere kennen van de Voice Kids en haar goede dansmoves.
Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog mee te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen?

Verwachte releasedatum: 5 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Stefania, Anique dreamon, Duncan Tromp, Kes van den Broek, Alessio de Martino, Ricky Sheridan, Fenna Ramos, Nienke van Dijk, Roosmarijn Wind, Felice Poppeliers, Kimberley Agyarko, Bettina Holwerda, Timor Steffens

Duur: 80 minuten

Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Moonbound

In deze op Duitse sprookjesboek Peterchens Mondfahrt van rond de Eerste Wereldoorlog gebaseerde animatie woont Peter, sinds zijn vaders tragische ongeluk tijdens de ruimtereis, in een nieuw huis waar hij een kamer deelt met zijn jonge zusje Anne. Hij droomt ervan om net als zijn vader een astronaut te worden terwijl zijn zusje amper de werkelijkheid van haar grote verbeelding apart kan houden. Dat hij dat verschrikkelijk vindt laat hij niet onopgemerkt. Tot Anne ‘s nacht de kamer uitsluipt. Vastberaden om de pratende meikever meneer Zoemerman te helpen zijn vrouw terug te vinden gaat zij met hem mee naar de maan, zonder haar broer want hij weigert haar toch te geloven. Peter heeft geen andere keus dan haar te gaan zoeken en dezelfde magische reis te maken.  Op de maan ontmoet Peter onder andere de slaperige Klaas Vaak en komt erachter dat Anne samen met de sterrenmeisjes is ontvoerd door de maanman. Om haar voor de nacht voorbij is te kunnen redden moet hij de hulp inschakelen van de Nachtelf. Al bij al een visueel mooie film met een iets te goed gevuld verhaal waardoor het soms erg druk overkomt en moeilijk te volgen is.

Verwachte releasedatum: 19 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Ida Verspaandonk, Ricardo Blei, Jan Nonhof, Leo Richardson, Veerle Burmeister

Duur: 85 minuten

Kijkwijzer: 6

YouTube player

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Verwachte releasedatum: 12 oktober 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Wilbert Gieske, Job Bovelander, Beryl van Praag, Anouk de Pater, Lucas Reijnders, Fred van Kuijk, Britt Dekker, Lavezzi Rutjes, Nathan Rutjes

Duur: 73 minuten

Kijkwijzer: ALL

YouTube player

SuperHond en TurboKat

Deze 3D animatie uit het Verenigd Koninkrijk doet erg veel denken aan DC Club van Superpets waarin Krypto de Superhond en Superman elkaars allerbeste vrienden zijn. Ze hebben dezelfde superkrachten en bestrijden samen de misdaad in Metropolis. Als Superman en de rest van de Justice League ontvoerd worden, moet Krypto een bonte beestenbende uit het asiel leren om te gaan met hun nieuwe krachten. Met hulp van Ace de hond, PB het hangbuikzwijn, Merton de schildpad en Chip de eekhoorn zal hij de superhelden moeten redden.
SuperHond en TurboKat is een vergelijkbaar knotsgek avontuur. Een waarin nieuwe vrienden Buddy en Felix op zoek gaan naar Buddy’s verloren eigenaar en onderweg hun superkrachten ontdekken! In 1969 stuurt een wetenschapper zijn loyale hond Buddy de ruimte in en anno 2022 crashed hij in een klein stadje waar huisdieren voortdurend de dupe zijn van dierenhater Agent Peck. Wanhopig op zoek naar zijn baasje, werkt Buddy samen met de geniale miljonairs kat Felix, die hem zal helpen tijdens een dol avontuur dwars door de stad. Wanneer ze konijn Cassidy tegenkomen met haar achterban van dierenrechten organisatie G.U.A.R.D, worden ze geconfronteerd met agent Peck en zullen ze de helden worden waar iedereen op zit te wachten! Een hilarisch avontuur over vriendschap, heldendom en het geloof in de menselijke eigenschappen van positiviteit, wordt de hele familie geïntroduceerd op twee unieke superhelden: SuperHond en TurboKat.

Verwachte releasedatum: 17 november 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast: Sara Dol, Milan van Weelden, Fred Butter, Andy van Veen, Lynn Tackaert

Duur: 88 minuten

Kijkwijzer: 6

YouTube player

Strange World

Een 3D animatie van de Disney makers van Big Hero 6, Frozen en Encanto. Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer ligt. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens. Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen”, zegt regisseur Don Hall. “De film is een originele avonturen- en komediefilm over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen, terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.

Verwachte releasedatum: 23 november 2022

Taal: Nederlands ondertiteld & Nederlands gesproken

Cast Nederlands gesproken versie: Onbekend

Stemcast originele versie:Jake Gyllanhaal, Dennis Quaid, Jaboukie Young-White, Lucy Liu

Duur: Onbekend

Kijkwijzer: Onbekend

YouTube player

Wil de Krokodil

Een live-action musical en komedie gebaseerd op de LyleLyle, Crocodile boeken van Bernard Waber, met o.a. Javier Bardem en Constance Wu in de hoofdrol en Shawn Mendes als de stem van Lyle in de originele versie.
Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Verwachte releasedatum: 7 december 2022

Taal: Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

Cast Nederlands gesproken versie: Cystine Carreon, Soy Kroon, Frans Limburg, Jelle Amersfoort, Matteo van der Grijn, Silver Metz, Carolina Dijkhuizen, Jayda Monteiro da Silva, Floris Göbel

Cast originele versie: Javier Bardem, Constance Wu en Shawn Mendes

Duur: 107 minuten 

Kijkwijzer: Onbekend

YouTube player

Hotel Sinestra

In deze avontuurlijke familiefilm van de Nederlandse bodem wenst Ava tijdens een boze bui tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

Verwachte releasedatum: 4 december 2022

Taal: Nederlands gesproken

Cast Nederlands gesproken versie: Bobbie Mulder, Otto Naessens, Jeroen Spitzenberger, Maxim Pojmetjev, Jashayra Oehlers, Elise Schaap, Mona Wybaillie, Isacco Limper, Martijn Hillenius, Rogier Komproe, Sara De Bosschere, Sinem Kavus, Michiel Kerbosch, Steven Perceval

Duur: Onbekend

Kijkwijzer: Onbekend

YouTube player

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

Sandra

Plaats een reactie