Deze 6 kinderfilms wil je najaar 2021 in de bioscoop zien

Het is de periode om afscheid te nemen van de warme zomer. Weer wennen aan de korte, donkere en koude dagen. Het seizoen dat draait om de natuur. De warme, dikke truien. Lange boswandelingen waarin we op zoek gaan naar paddenstoelen (rood met witte stippen). Met kaarsjes aan onder een deken op de bank genieten van een warme mok chocomelk. Het mooiste seizoen van het jaar heeft haar entree gedaan: De kleurrijke herfst. Hoe prachtig en leerzaam het laatste kwartaal ook is, dit is ook de tijd dat we het het liefst binnen zitten waar het warm en droog is. Wissel filmavondjes thuis af met een bioscoopbezoek met je gezin. Welke kinderfilms draaien in de bios? Deze 6 gaan je kinderen (en jij) te gek vinden.

Leestip!

Anti verveling tips voor tieners

Staycation | 500x wat te doen als je niet op vakantie gaat

100x Herfst knutselen met kinderen

12 Leuke kinderfilms in de bioscoop deze zomer

5x Smartgames voor begaafde kinderen

My Sweet Monster

Ken jij de Rusische sprookjes van vroeger? Konyok Gorbunok bijvoorbeeld. Over Ivan, zijn 3 zoons en het vliegend paard. Vooral de oudere generatie zal deze bijzondere verhalen kennen. My Sweet Monster is een (deels) modern Russisch sprookje over prinses Barbara, haar vader koning Elias, postbode Billy en de boeman. Barbara is een redelijk naïef, neerbuigend meisje van 16 dat onder dwang van haar overbezorgde vader in een bubbel leeft. Haar vader, de koning, is een fantastische wetenschapper en uitvinder dat de meest geniale creaties heeft gemaakt. Zoals de koninklijke hulp in het kasteel, maar ook Peertje, een mechanisch hulpje en de enige vriend van Barbara. Wanneer postbode Billy, een jonge ambitieuze en kwaadaardige wees, de koning bedreigt met zijn uitvindingen, stemt de koning toe dat Billy met zijn dochter Barbara trouwt. Net als iedereen is Barbara zo geschokt dat ze op haar paard wegloopt. Achtervolgt door Billy valt ze bewusteloos neer in het bos waar ze gevonden wordt door de boeman en zijn maatje Konijn. Hoewel Barbara overtuigd is dat het bos een verlengstuk is van haar tuin en dus haar eigendom laat de boeman haar de echte waarheid zien. Gaandeweg groeit het drietal meer naar elkaar toe dan ze hadden kunnen voorspellen. Samen proberen de vrienden de koning en zichzelf te redden van vreselijke Billy en zijn mechanische troepen.

Taal: Nederlands gesproken
Cast: Stefan Rokebrand (Boeman), Nandi van Beurden (prinses Barbara), Birgit Schuurman (Edwardina), Jonathan Demoor (Billy), Jan Elbertse (koning Elias)
Duur: 99 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

Encanto

Een 15 jarig Colombiaans meisje genaamd Mirabel woont met haar familie in het charmante Encanto. Ze worstelt met het feit dat zij het enige lid van de familie Mardigal is zonder magische krachten. Wanneer de magie in gevaar komt is zij moedig genoeg om degene te willen zijn die de magie redt. Ze heeft alleen geen idee hoe ze dat moet doen.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Cast: Details rondom de stemmencast nog onbekend
Duur: Nog onbekend
Kijkwijzer: Nog onbekend

YouTube player

Ron’s gone wrong

Onhandige tiener Barnie krijgt van zijn vader een cadeau waar ieder kind op de middelbare school er al een van heeft: Een B-Bot. Dolgelukkig pakt hij zijn cadeau uit om al snel tot de conclusie te komen dat zijn ultieme tool een technische fout bevat en niet correct functioneert. Gaandeweg accepteren de twee elkaars imperfecties en beleven hilarische avonturen samen.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Cast: Niet bekendgemaakt
Duur: 107 minuten
Kijkwijzer: 6+

YouTube player

Sing 2

In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel. Familiefilm Sing 2 zit vol met vele rock- en popklassiekers, spectaculaire optredens, prachtige animatie, humor en gevoel en is de ultieme feel-good film event van 2021. Met in de originele versie stemmen van onder andere Bono, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson en Pharrell Williams.

Taal: Engels gesproken (OV) en Nederlands
Cast: Do (moeder-big Rosita), Fedja van Huêt (koala Buster), Birgit Schuurman (stekelvarken Ash), Holly Mae Brood (olifant Meena), Karin Bloemen (Stem), Egbert-Jan Weeber (gorilla Johnny), Rop Verheijen (Stem), Gordon (varken Gunter), Frank Lammers (Stem), Richard Groenedijk (Stem)
Duur: Nog onbekend
Kijkwijzer: Nog onbekend

YouTube player

De drekkies welkom in Stinkiestad

Een animatie gebaseerd op de Ernhard Dietl zijn Ogglies of Smellville. De drekkies zijn groen, stinken vreselijk en eten vuilnis. In Stinkiestad denken ze hun nieuwe thuis te hebben gevonden. Ze proberen vrienden te maken maar dat gaat lastiger dan zij zouden willen. Dan leren ze Max en zijn vrienden kennen. Max is de zoon van de burgemeester die samen met professor Schuimkop en diens nichtje een oplossing probeert te vinden voor de vreselijk stinkende vuilnisbelt. De drekkies lijken in eerste instantie de oplossing te zijn, maar de moeder van Max heeft andere plannen. Op de plek van de grote vuilnisbelt moet een nieuwe wellnesscentrum komen. Dat zou betekenen dat de drekkies weer moeten verhuizen. De drekkies en hun nieuwe vrienden proberen hier een stokje voor te steken.

Taal: Nederlands gesproken
Cast: Matheu Hinzen (Max), Stefania (Lotte)
Duur: 85 minuten
Kijkwijzer: ALL

YouTube player

Clifford de grote rode hond

Een live-action verfilming van de wereldbekende boekenserie van Norman Bridwell. De tiener Elisabeth ontmoet een bijzondere dierenbeschermer van wie ze een lief, klein, rode puppy krijgt. Wanneer ze de man vraagt hoe groot de hond kan worden, vertelde de mysterieuze man haar alleen dat het afhankelijk is van hoeveel liefde ze de hond geeft. Haar oom, die bij Elisabeth logeert terwijl haar moeder de stad uit is, is minder blij met een huisdier maar geeft toestemming het dier in het huis te laten overnachten. De volgende ochtend wordt het meisje wakker naast een 3 meter grote, rode hond. Het meisje en haar oom accepteren Clifford zoals hij is, maar komen al snel achter dat de wereld dat niet doet. Men voelt zich snel bedreigt door het onbekende en dingen die ‘anders’ zijn. Om de reusachtige held te redden krijgen ze gelukkig hulp uit de meest onverwachte hoeken.

Taal: Nederlands gesproken
Cast: Details rondom de stemmencast nog onbekend
Duur: Nog onbekend
Kijkwijzer: Nog onbekend

YouTube player

Kinderfilms in de bios najaar 2021 MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie