Kinderverjaardag in Frozen stijl

Mocht je op zoek zijn naar gezonde traktaties, dan is dit wellicht niet het artikel dat je moet lezen. De kinderen eten hier super gezond elke dag waardoor wij de wensen van onze jarige peuter voor haar verjaardag zonder moeite hebben geaccepteerd. Eens in zoveel tijd mag het best.

Inmiddels twee weken geleden werd onze oudste dochter drie jaar. Heel cliche, maar wat is het snel gegaan. Wat groeit ze hard. Onze bijdehante, eigenwijze prinses mag volgend jaar alweer naar school. Dat is iets wat ik nog een plekje moet geven. Eerst neem ik met jullie uitgebreid de dag van haar verjaardag door, inclusief alle versiering, cadeaus, hapjes, traktaties en outfits.

Zo’n twee maanden van tevoren regel ik meestal de verjaardag in grote lijnen. Dit jaar was het niet anders. Wat wel anders was, was dat de peuter nu mocht mee helpen en meebeslissen. Het is oprecht een wijze meid die heel goed weet wat ze wel en wat ze niet leuk vindt. En ze voelt zich zo groot als ze mag meehelpen.

Frozen taart

Samen zochten wij Frozen taarten ter inspiratie. Zo makkelijk was het niet eens een keuze te maken. Kiezen tussen alle waanzinnige taarten in de Frozen stijl vond ik lastig. Gelukkig hielp mijn peuter mee de beslissing te maken door heel duidelijk aan te geven wat ze wel mooi vindt. Uitstekend.

Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik een taart laat maken. Ieder jaar weer. Waarom? Om meerdere redenen. Zo’n ster ben ik niet in taarten maken. Het moet ook gewoon een goede, lekkere taart zijn en geen accidenteel succes. Of juist een ramp. Aan de andere kant ben ik een vrij drukke mama. Soms mag ik best mijzelf een handje helpen door het uit handen te geven. Normaal gesproken doe ik dat niet graag. Nu wel.

Al jaren bestel ik de taart bij een plaatselijke bakkerij, aan huis, hier in Amersfoort. Ze maakt heerlijke taarten, luistert naar je wensen, het is heel betaalbaar en ze bezorgt het gratis binnen een bepaald gebied. Altijd tevreden geweest. Wat overigens best een kunst is, ons tevreden houden. Dat ter zaken.

Uitnodigingen uitsturen

Eenmaal een bevestiging gekregen van de bestelling, heb ik de uitnodigingen uitgestuurd.
Ook dit jaar gingen de uitnodigingen per mail uit. Achteraf denk ik dat het misschien leuker was om het samen met de peuter op de post te doen maar goed. Dat doen we volgend jaar wel.

email
Wat betreft de gastenlijst. Wij hebben er bewust voor gekozen om de verjaardagen de eerste drie jaar alleen met de familie te vieren. Waarom? Omdat het al een hele happening is voor de kinderen. Prikkels, indrukken. Wij willen dat de jarige een leuke dag heeft. Het is een keus.

Smaak

Vanillebiscuit gevuld met chocolademousse en aardbeienbavarois afgewerkt met enchanted cream. Een mond vol. Maar ook onwijs lekker. Dezelfde smaak hadden we vorig jaar met de verjaardag van de jongste. Iedereen was er zo over te spreken dat we besloten nog eens voor dezelfde smaak te gaan.

Het resultaat mag er wezen. De peuter was dolgelukkig met haar taart. Ook bij alle gasten was het een groot succes.

Frozen taart
Dit was haar taart op haar verjaardag. Op de dag dat ze daadwerkelijk jarig was, was mama aan het werk. Het kwam zo goed uit, want op donderdag zijn haar vriendinnetjes hier met wie ze allerliefst speelt. Zo heeft ze toch nog haar kinderfeestje gehad. De taart haalden we bij de plaatselijke supermarkt. Ik deel het graag met je. Wat een succes!

frozen verjaardagstaart
Op haar verjaardag was er natuurlijk veel meer dan taart aanwezig. Zo had ik onder andere Olaf zijn neus, Elsa haar sneeuwballen en Sven zijn gewei als snack.

Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Kaartje met een plaatje van Elsa bijvoorbeeld waarop staat Elsa’s sneeuwballen was dan ook voor de witte spekjes die er op tafel stonden. Zoutjes met kaassmaak (Cheetos) waren de neusjes van Olaf en de zoute stokjes de gewei van Sven. Ik heb het vrij simpel gehouden. Andere, gezondere, opties waren bijvoorbeeld wortels voor Olaf zijn neus, aarbei in witte chocola voor de bevroren hart van Anna en ga zo maar door.

Frozen snackElsa's sneeuwballen
Ook had ik Olaf gemaakt. Olaf van popcorn. De kinderen vonden het geweldig.  Super leuk als traktatie overigens.

Alweer een vrij simpel idee. Transparante plastic bekers en stiften. Ik heb keramische stiften gebruikt aangezien ik daarmee ook op plastic en glas kan tekenen. In geval van traktatie, zou ik er transparante folie eromheen doen en met een witte strik vastmaken.

Olaf traktatie
Versiering

Behalve de sneeuwvlokken op het raam, hadden we onder andere ook een slinger van ballonnen en een vlaggenslinger.

Een budgettip! Een slinger van ballonnen heb je zo gemaakt. Ergens vind ik het veel leuker dan de gewone slinger. En voordeliger ook. Het enige wat je nodig hebt zijn ballonnen, een naald en touw.

ballonnenslinger
De ballonnen op stokjes waren een absolute hit

versiering
Verder hadden we een grote deurposter van Frozen. Uiteraard waren de bordjes, servetten en bekers ook helemaal in de Frozen stijl.

Er waren wel meerdere variaties van de versiering, maar ik koos voor Iceskating sisters. Als ik online koop dan koop ik liever op één plek. Wel heb ik van tevoren verschillende webshops bezocht en prijzen vergeleken. Doe je dit ook, vergeet dan niet de verzendkosten in je bereking mee te nemen.

Deurposter Frozen
De cadeaus

Het is wel wat, na Sinterklaas en Kerst, nu jarig te zijn. Met Sinterklaas werden de kinderen al goed verwend door iedereen. Toen kreeg ze ook al veel Frozen cadeaus. En ze heeft al vrij veel Frozen dingen. Om dubbele cadeaus te voorkomen, maakte ik gebruik van een digitaal verlanglijstje. Op Lijstje.nl kun je namelijk je verlanglijstje invullen inclusief de winkel of webshop waar het product te koop is. Daarbij is het zo dat uitgenodigden moeten inloggen, met een door jou ingesteld wachtwoord, en gekochte cadeaus kunnen afvinken. Heel handig!

Van ons kreeg de peuter een fiets. Een Frozen fiets. ’s Ochtends vroeg stond het, ingepakt en al, voor haar klaar in de woonkamer. Eenmaal wakker en beneden, was zij zo ontzettend blij met haar cadeau dat ze er niet meer vanaf wilde. Het liefst wilde ze meteen naar buiten met haar fiets. Zo leuk!

Frozen kinderfiets
Aangezien de peuter de laatste tijd steeds meer interesse toont in gezelschapsspellen, stond voornamelijk dat op haar verlanglijstje. Spellen als ‘Knappe Koppen’, ‘Elefun Kinderspel’ en ‘Muizenval’. Dat en Frozen beddengoed. En die kreeg ze. Blij blij blij! Ze was er zo blij mee dat het direct gewassen moest worden zodat zij ’s avonds erin kan slapen.
Frozen beddengoed
Behalve spellen en knutselcadeautjes kreeg ze ook deze. Een Elsa verkleedjurk. Ze was zo onder de indruk dat haar eigenjurkje, kom ik straks op terug, uit moest omdat ze heel draag deze aan wilde.

Elsa verkleedjurk
Een aantal weken terug bestelde ik deze al online. Een over de top, eerlijk is eerlijk, Frozen feestjurk. Niet iets wat ze dagelijks kan dragen maar prachtig. En hij stond haar echt goed! Hierboven, waar ze op haar fiets zit, zie je de outfit ook. Jurkje komt van H&M. Vestje van C&A.

Frozen feestjurk
Creatieve activiteiten

Ook al wist ik dat de kinderen zich echt wel prima zullen vermaken met alles wat er al aanwezig is, had ik nog een aantal creatieve activiteiten achter de hand. Zo was er de mogelijkheid Olaf te knutselen of een Frozen kleurplaat in te kleuren. Alles van internet gehaald, uitgeknipt en eigen draai aan gegeven.

Frozen knutsel
Zo dat was het geloof ik weer. Uiteindelijk is het een heuse fotoverslag geworden. Ik hoop dat het je inspireert. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust hieronder.

Heerst er in jouw gezin ook de Frozen gekte? Heb jij nog superleuke Frozen verjaardagsideeën die je wilt delen?

1 gedachte over “Kinderverjaardag in Frozen stijl”

Een reactie plaatsen