Tussen kinderwens en geboorte | Preconceptie

Je partner en jij weten het zeker. Er mag een baby komen. Tussen kinderwens en geboorte vindt een spannende periode plaats vol vragen en onzekerheden. En niet te vergeten, een hoop geregel.
Met mijn overzicht probeer ik je te helpen zodat je zeker weet dat je de belangrijkste zaken niet vergeet.

Preconceptie

Preconceptie staat voor de periode tussen kinderwens en een positieve zwangerschapstest.
Hoe lang het gaat duren voor je daadwerkelijk zwanger bent weet niemand van te voren. Wil je je kansen vergroten om sneller zwanger te worden? Hieronder een aantal tips.

♥ In geval van overgewicht is het verstandig te proberen af te vallen. Een aantal kilogrammen minder kan je vruchtbaarheid al vergroten.

♥ Mijd nicotine, alcohol, cafeïne en drugs. Deze dingen doen je vruchtbaarheid geen goed.

♥ Het is verstandig sowieso foliumzuur te slikken. Hierdoor is de kans op een open ruggetje of open schedel veel kleiner. Foliumzuur slik je in principe tot zwangerschap week 10.


♥ Neem voldoende vitamine B12, Calium, D en ijzer in. Maar ook eiwitten en mineralen zijn erg belangrijk.

♥ Extra vitamine C, E en zink verbetert de kwaliteit van mannelijke zaad.

♥ Lees vooral ook mijn artikel over randje fietsen.

♥ Een goede werking van je darmen is belangrijk, ook voor je vruchtbaarheid. Soms kunnen osteopathie en acupuntuur een handje helpen.

♥ En als laatste tip, ontspan en geniet. Hoe meer druk jij erop legt, hoe meer je teleurgesteld zult zijn als de zwangerschapstest negatief blijkt.

Hou wel in je achterhoofd dat dit vooral algemene tips zijn. Voor persoonlijk advies kun je bij de huisarts terecht. Vaak hebben verloskundigenpraktijken ook informatieavonden die je verder kunnen helpen.

Zorgverzekering

Een kind krijgen is absoluut niet goedkoop. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het verstandig alvast naar je zorgverzekering te kijken. Wat vergoed je verzekering? Wat kost een aanvullende verzekering en wat wordt er dan allemaal vergoed?

Heb jij nog aanvullende tips? Graag zelfs. Plaats ze in je reactie onder dit artikel en zal ze toevoegen. 

10 gedachten over “Tussen kinderwens en geboorte | Preconceptie”

  1. Ook al hou je aan deze punten kan het als nog zo zijn dat zwanger worden niet of heel lastig gaat. Ik ben inmiddels al 3 jaar van alles aan het proberen en nog steeds geen geluk…

Een reactie plaatsen