Dit zijn de meest kindvriendelijke restaurants per provincie

Een jubileum vieren, Vaderdag, promotie op je werk of gewoon omdat het kan. Uit eten gaan kan reuze gezellig zijn. Ook met kinderen. Om een aantal extra rimpels en grijze haren te voorkomen kun je ter voorbereiding gebruik maken van deze tips. En voor het gemak hebben we de meest kindvriendelijke restaurants per provincie op een rij gezet voor je.

Tips uit eten met kinderen

♦ Bel voor reservatie en vraag meteen naar het kindermenu, indien niet online zichtbaar. Reserveer een plekje dichtbij de speelhoek zodat je zicht hebt op je spelende kinderen terwijl jij en je partner rustig genieten van je maaltijd. Informeer ook meteen naar een kinderstoel of verhoger zodat je niet naast de pot pist.

♦ Ga vroeg. Lekker voor de drukte losbarst in het restaurant en voordat je kinderen echt honger krijgen. Op deze manier is de kans op overprikkeling kleiner wat het allemaal wat aangenamer maakt voor iedereen.

♦ Maak van tevoren duidelijke afspraken met je kinderen wat betreft het volume. Ook jonge kinderen moeten leren dat ze rekening moeten houden met anderen mensen.

♦ De tafel bij de speelhoek is super handig. Zo kunnen de kinderen spelend op het eten wachten. Een echt kindvriendelijk restaurant houdt hier rekening mee.

♦ Mocht het restaurant geen geschikte speelplek hebben voor je jonge kinderen, neem voor de zekerheid wat vermaak mee van huis. Een kleurboek en kleurpotloden of tablet 🤷‍♀️ Super handig wanneer wachten op je bestelling lang duurt. De meeste familierestaurants hebben altijd wat op tafel liggen voor de kinderen, maar wanneer je voor het eerst gaat neem je het risico niet.

♦ Wanneer je zonder de kinderen uit eten gaat kan je urenlang tafelen. Met kinderen is het verstandig dit kort te houden. Hoe langer het duurt, des te meer kans op een explosie. En dat wil je voorkomen.

De kindvriendelijke restaurants per provincie

Een kindvriendelijk restaurant is een plek waar kinderen wat kunnen beleven en waar eten voor zowel ouders als kinderen lekker is. Nu zijn wij van mening dat je kinderen op zijn tijd meer kan aanbieden dan patatjes en pannenkoeken. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop eten wordt geserveerd hier een grote invloed op heeft. Geen onmogelijk opgave dus, maar het is wel even zoeken. De meeste restaurants, hoe kindvriendelijk ook, kiezen duidelijk voor veilig. Of richten zich alleen op de kleintjes. Op de site zijn dit soort dingen vaak niet duidelijk. Gemiste kans wat ons betreft. Natuurlijk kun je je buurvrouw met 5 koters om een tip vragen, maar online zou je ook duidelijk moeten zien wat er zo kindvriendelijk is aan een restaurant. Vind je niet? We zetten voor het hele gezin geschikte eetgelegenheden voor je op een rij. Heb je zelf fijne ervaring met een restaurant waar je met je gezin heerlijk hebt gegeten, laat het dan in een reactie hieronder weten en we gaan het onderzoeken.

Drenthe

De Markies van Karabas
Slenerweg 83A
7848 AG Schoonoord

Een all you can eat restaurant met een ruime speelruimte met een heuse pooltafel, kinderfietsjes, een kinderbioscoop en meer. Deze staat weliswaar niet in het zicht maar in het weekend is er begeleiding aanwezig zodat de ouders zich geen zorgen hoeven te maken om hun kroost. De speeltuin buiten is ook zeer de moeite waard. De Markies van Karabas is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Robin Hood Ribhouse
Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen

Robin Hood Ribhouse is een sfeervolle restaurant naast Drouwenerzand. De plek waar ouders en kinderen kunnen kiezen tussen vlees, vis, vegetarische gerechten en de lekkerste ijsjes. Waar volwassenen rustig kunnen dineren terwijl de boefjes een filmpje kijken in de speelhoek of zich verkleden. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Flevoland

Hans en Grietje
Sternweg 2a
3898 LJ Zeewolde

Misschien wel het familierestaurant der familierestaurants. Het pareltje van Zeewolde: Hans en Grietje. Een sprookjesachtig ingerichte plek waar gezinnen zowel binnen als buiten uitstekend kunnen vermaken en natuurlijk lekker kunnen eten. De pannenkoeken zijn weliswaar het hoofdgerecht, maar er zijn ook andere opties. Het kindvriendelijke restaurant is geschikt voor alle leeftijden, van 0 tot 99 jaar. Het menu voor het reserveren online doorspitten is een goed idee, aangezien de mogelijkheden niet heel erg voor de hand liggend zijn met kinderen, met name kieskeurige eters.

Friesland

Wereldrestaurant Omnia
Raadhuisplein 55
9203 EA Drachten

In Drachten vind je op één plek de lekkerste wereldse gerechten en een indrukwekkend speelparadijs. Naast klimmen en klauteren kunnen de kinderen hier ook voetballen en basketballen. Deze all you can eat restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Gelderland

Roudhouse Bar & Kitchen
Amsterdamseweg 467
6816 VK Arnhem

In Arnhem kun je met een gerust hart lunchen, borrelen of dineren met het hele gezin. In The Basement kunnen de kinderen ongestoord klimmen en klauteren of ontspannen tijdens een familiefilm in de kinderbioscoop. Verder staan hier onder andere een air-hockey en flipperkast. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Groningen

Restaurant Breed
Nieuwe Streek 35
9351 BZ Leek

Een fijne all you can eat restaurant in Leek waar een speelkelder is ingericht voor kinderen om te spelen. Van een altijd succesvolle ballenbak tot tafelvoetbal. Dat alles onder begeleiding van een volwassenen die de kinderen schminkt als zij dat willen. Ook Breed is geschikt voor een bezoek met een dreumes, peuter, kleuter, ouder kind of tiener.

Limburg

ABC restaurant
Middenpeelweg 7
5975 MZ Sevenum

In Sevenum staat een compleet dorpsplein ingericht met talloze eettentjes. Amerikaans sfeertje. The bigger the better. Moeilijke eter of dieet? Hier moet dat geen enkel probleem zijn. Met een toffe speelhoek waar de kinderen lekker kunnen spelen terwijl de rest van de familie van de meest geweldige gerechten geniet. Behalve in Sevenum is er ook een ABC vestiging in Velp (Gelderland). Ook dit pareltje is geschikt voor jong en oud.

Noord-Brabant

De Kabouter
Rooiseweg 4
5481 SJ Schijndel

In Schijndel staat een prachtig pannenkoekenboerderij waar kinderen na het eten kunnen spelen.  Op de veilig afgesloten speeltuin kunnen de kinderen de skelterbaan op, springen op de trampoline, in een speelhuisje spelen of op de heuse kabouterstrand. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Restaurant Aap
Terover 3
5131 RA Alphen

Als het gaat om buiten de deur eten met je gezin zijn pannenkoeken en fastfood het meest populair. Maar er zijn nog andere opties die meer aandacht verdienen. Zo is Zuid-Afrikaanse restaurant Aap al eens uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke restaurant van Noord-Brabant. Lekker eten voor jong en oud en een speeljungle waar kids kunnen klimmen, klauteren, gamen of genieten van een kinderfilm. Inclusief begeleiding die met ze knutselt. Het restaurant is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Noord-Holland

Pllek
TT Neveritaweg 59
1033 WB Amsterdam

Wil je met kinderen uit eten maar iets anders aanbieden dan patatjes, pannenkoeken en pizza? Pllek in Amsterdam staat voor duurzaamheid en serveert grotendeels biologische en plantaardige gerechten. Het menu bestaat zelfs voor 75% uit vegetarische gerechten waarvan 25% vegan. Elke zondag worden er kindvriendelijke activiteiten georganiseerd waaronder kinderyoga, knutselactiviteiten, kindertheater en veel meer. Dit eetgelegenheid adresje is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 2.

Overijssel

De Nieuwe Brug
Lemelerweg 13
7731 PR Ommen

Vooral met mooi weer kun je bij de Nieuwe Brug in Ommen prima met je gezin uit lunchen of dineren. Een heerlijke terras met zicht op een ruime speeltuin waar kinderen urenlang veilig kunnen spelen. Het restaurant is geschikt met kinderen van alle leeftijden.

Utrecht

Eastern Plaza
Veenendaalsestraatweg 6
3921EC Elst

Een van de kindvriendelijkste eetgelegenheden en een begrip in de omgeving: Easter Plaza. Een wokrestaurant waar ze gezinnen begrijpen als geen ander. De grote en kleine kinderen kunnen onder begeleiding koekjes bakken, schminken, knutselen of van een leuke kinderfilm genieten in de kinderbioscoop. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er is ook een vestiging in Bentelo (Twente).

Zeeland

Vierlinden
Kattendijksedijk 19
4463 AL Goes

Dit bijzondere eeterij-spelerij restaurant staat in Goes. Je kunt bij Vierlinden terecht voor een gezellige High-Tea, lunch of diner. Uiteraard met je kroost. Er is een toffe kinderplaza aanwezig waar peuters veilig kunnen spelen, maar ook grotere kinderen X-Box Kinect kunnen spelen. Ook zijn er genoeg (gluten- en lactosevrije) hapjes en gerechten die zeer geschikt voor moeilijke en makkelijke eters. Ook dit adresje is geschikt voor een bezoek met je hele gezin.

Zuid-Holland

Pannenboekenboot Rotterdam
Parkhaven 13
3016 GM Rotterdam

Wil je eens ‘anders’ pannenkoeken eten met de kinderen? In Rotterdam vind je de Pannenkoekenboot waar kinderen eigen pannenkoeken kunnen versieren en in een ballenbak kunnen spelen met maar liefst 15.000 ballen. Hartstikke leuk voor een avondje uit of weekend bij A&O Rotterdam City hostel met kinderen. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Mis je een eetgelegenheid in de lijst die wat jou betreft hier tussen hoort? Laat het in een reactie onder dit artikel weten en beloven ernaar te kijken. 

ballenbak vol kleurrijke ballen als uitnodigende speelhoek voor kinderen in een restaurant tijdens een avondje uit in het restaurant

Sandra

5 gedachten over “Dit zijn de meest kindvriendelijke restaurants per provincie”

  1. Restaurant Charlie in Schaijk fantastisch met kleine kinderen en een heerlijke menukaart. Vergeet vooral niet als toetje de marshmallows te nemen. Lekker te roosteren op je eigen tafel!!
    (Gewoon een enthousiaste mama)

    Beantwoorden

Plaats een reactie