Kleine badkamer | 10 tips om het ruimer te laten lijken

Is een kamer zo klein dat je je nauwelijks kunt keren? Weet je niet goed hoe je een kleine badkamer kunt inrichten waardoor je minder claustrofobisch wordt als je erin staat? De kleine keuken inrichten of de woonkamer, een aantal tips zijn in praktisch alle ruimtes toepasbaar. In dit artikel richten wij ons op de doucheruimte.

1. Mijd drukte

Probeer niet te veel kleuren en patronen te gebruiken. Kleine patronen kun je beter mijden. Hoe drukker de basis, des te kleiner een ruimte oogt. Dat geldt ook voor de tegels. Hoe groter de tegels, des te minder voegen en oogt de oppervlakte groter doordat er meer eenheid is.

2. Ga voor lichte kleuren

Hoe lichter de kleuren des te ruimer de badkamer lijkt. Dat geldt voor de muren en tegels maar ook voor de meubels. Kies een of twee lichte kleuren hou je aan die kleurstelling.

3. Kies voor zwevende elementen

Door zwevende badkamersets te gebruiken verlies je geen diepte en lijkt je vloer groter en je kleine badkamer ruimer. Let wel op dat de meubels niet te groot zijn en de ruimte alsnog domineren.

4. Eenheid

Ga je voor een douchewand, kies dan voor voor helder glas. Komt er een douchegordijn te hangen, ga dan voor transparant. Doordat het blikveld niet wordt beperkt, lijkt je kleine badkamer een stuk groter.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Natuurlijk komt er in je badkamer een spiegel te hangen. Ik zou een grote lange spiegel aanraden. Spiegels doen het super in kleine ruimtes.

6. Masterpeace

Zorg ervoor dat er één pronkstuk in de badkamer staat. Één ding dat opvalt en de nodige aandacht trekt. Dit heeft 2 grote voordelen. Je badkamer lijkt zo nog leuker en ruimer.

7. Hou het opgeruimd

Wanneer een kleine badkamer volstaat met allerlei losse producten oogt het niet alleen kleiner maar ook snel rommelig. Dat wil je voorkomen. Gebruik je badkamermeubels als opbergruimte voor dingen die je echt nodig hebt.

Leestip
8 supertips voor zeepresten en kalkaanslag verwijderen in de badkamer

8. Verlichting

Heb je geen raam in je kleine badkamer, besteed extra aandacht aan goede verlichting. Witte, heldere verlichting doet het het beste voor kleine ruimtes.

9. Creatieve oplossing

Heb je een lege hoek in je badkamer waar je niet veel mee kan? Probeer daar een kast te plaatsen zodat je opbergruimte hebt zonder ruimte te hoeven inleveren. De verticale ruimte benutten is een praktisch en ruimtebesparend idee.

10. Sanitair

Kies zorgvuldig je sanitair uit. Ga voor een kleinere wasbak. Behalve dat het praktischer is gezien de ruimte die je hebt, is het mooier en doet het je badkamer alleen maar goed.

Zoals je ziet zijn er veel factoren die een rol spelen bij een kleine ruimte zoals de badkamer inrichten en het groter laten lijken. Van leren doseren tot creatieve oplossingen bedenken voor de loze hoekjes. Maar het resultaat is het altijd waard.

[easy_panorama id=”24105″]

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

2 gedachten over “Kleine badkamer | 10 tips om het ruimer te laten lijken”

Plaats een reactie