De grote voordelen van een kleine smartphone

Naar verluid is een 4 en een half centimeter hoge smartphone van 13 gram de kleinste in zijn soort. Vandaag de dag is dat nogal bijzonder. Tussen de tijd dat iedereen met een gsm in koelkast formaat rondliep en de huidige tijd waarin alles draait om een grote scherm is er veel veranderd. Afbeeldingen en filmpjes bekijken op YouTube, Tik Tok of Instagram, Netflix streamen, gamen, vloggen, videobellen. De apparaten bevatten steeds meer onderdelen om het groeiend aantal functies te kunnen bieden die voldoen aan de hoge verwachten van de consument. Daarbij hoort ook een passende accu waar vaak ruimte voor gemaakt moet worden. Wie de tijd neemt hierover na te denken, begrijpt de ontwikkeling wel. Maar wat als je gewoonweg een kleine smartphone wilt? Je weet wel, zo eentje dat broekzakvriendelijk en met één hand te bedienen is. Is dat nog van deze tijd?

De grote voordelen van een kleine smartphone

Hoewel de vraag enorm is afgenomen, worden kleine smartphones nog steeds gemaakt. Gelukkig maar want zo een gsm heeft nog steeds veel voordelen ten opzichte van zijn grote broer. We lichten het met alle liefde toe.

♦ Een van de belangrijkste verschillen heeft te maken met het kostenplaatje. Wil je geen honderden euro’s uitgeven aan een toestel, maar wel van de hedendaagse technologie profiteren? Dan is een mini een uitstekende optie. Zo hoeft een functioneel maar kleine mobiele telefoon geen rib uit je lijf te kosten waardoor je genoodzaakt bent een abonnement af te sluiten. En een abonnement minder is een besparing op je vaste lasten.

♦ Ben je minder gevoelig voor de invloeden van buitenaf en durf je je eigen beslissingen te nemen? Dan zie je ook in dat een smartphone met een grote scherm niet zaligmakend is. Het verbruikt nogal veel energie wat ten koste gaat van je accu. Dat betekent dat je tussen opladen door minder lang gebruik kan maken van je toestel. Een klein formaat smartphone heeft daar veel minder last van. Een kleiner scherm betekent ook minder energieverbruik waardoor een all-day-battery een meer realistische en vooral praktische eigenschap is van een kleine smartphone.

♦ Een moderne alleskunner geeft vaak meer redenen om op te telefoon te zijn. Het is tegenwoordig een integraal onderdeel van het dagelijks teven. Voor velen een te groot onderdeel zelfs. Wil je juist van de verslavende invloeden af? Ook dan is een mini smartphone een slimme keus. Je van je telefoonverslaving bewust zijn is een belangrijke stap maar helaas niet de enige. Het gebruik lastiger maken door het meer functioneel te houden helpt. Social media en games eraf halen en je afmelden voor push melding kan hierbij helpen, maar een kleinere smartphone nemen ook. Dat neemt niet weg dat je nog steeds een hedendaagse supercomputer in kleiner formaat op zak hebt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het toestel zo nog steeds alle ingrediënten bevat om je leven te verrijken. Hoeveel is 13% van 2475? Zijn er wegafsluitingen of files van Utrecht naar Den Bosch? Aantekeningen maken tijdens een belangrijk gesprek. Navigeren naar je vakantiebestemming. Wat voor weer wordt het morgen? Kaartjes bestellen voor een bezoek aan de dierentuin. Een podcast luisteren. Zaklamp gebruiken. De thermometer thuis op afstand bedienen. Een email versturen. Bellen, whatsappen en videobellen met vrienden en familieleden. De 398ste foto van je kind maken. Het eerste lachje filmen. Een e-boek, het laatste nieuws of een artikel op Mamaplaneet.nl lezen. Kortom je kan nog steeds ontzettend veel ermee, alles wat een ‘slimme’ telefoon onmisbaar maakt in deze tijd zonder de grote verleiding er onnodig meer tijd aan te besteden dan noodzakelijk is. En het grote voordeel voor je sociale leven, maar ook gezondheid is meer waard dan de meeste mensen beseffen. Daarom zie je langzamerhand mensen die van hun telefoonverslaving af willen kicken switchen naar zogenaamde dumbphones, een praktische gsm waarmee je alleen kunt bellen en sms-en.

♦ Een compact, handzaam en met één hand te bedienen mobieltje kan zo eenvoudig of compleet zijn als je wilt. Een keus waar je zelf meer invloed op kunt uitoefenen dan je wellicht denkt. Om mee te kunnen draaien in de wereld vol mensen met de hoge verwachtingen worden diverse kleine smartphones gemaakt. En hoe moeilijk is het dan om dingen simpeler te maken zodat het handzaam wordt? Voor de oude opa of oma om contact te onderhouden met dierbaren bijvoorbeeld. Of als noodtelefoon voor je kind dat ver moet fietsen voor school. Zo ben je onderweg bereikbaar, past het apparaat makkelijk in de binnenzak van je jas, broek, tas of in je bh. Dat klinkt ouderwets en niet meer van deze tijd, maar in sommige gevallen is dat exact wat in aangepaste vorm nodig is. Kans dat je dat vindt in een petite formaat is groot.

♦ Hoe duurder en luxer de telefoon, hoe realistischer de kans dat er iets mee gebeurd, hoe meer het pijn doet (in je portemonnee) als je het laat vallen of als deze gestolen wordt. Iets met achterhaalde gedachtes en oppervlakkigheid. Kans dat je kleine smartphone wordt gestolen is daarom kleiner. Maar de beste dingen komen vaak in kleine verpakkingen daarom is het wijs niet op uiterlijk af te gaan. Laat dat in je voordeel werken. Daarnaast is het zo dat grote schermen meer kwetsbaar zijn en dus sneller schade ontstaat.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie